Wiecej postaci

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

NiKnight

Postby NiKnight » Fri Aug 19, 2005 9:48 pm

Tak, to ja reklamowałem. Chociaż również zależało mi na pokazaniu wad jakie posiada OGame, mam nadzieję, że moje słowa na forum OGame jednak zostały dostrzeżone przez developerów. Z drugiej strony nie zależy mi tak bardzo bo praktycznie już nie gram w OGame.

Ja lubię Civilization i gram do tej pory w dobie supergraficznych gier gram w Civ2 (trójki nie lubię a w jedynka ma za mało opcji) ;) Tak jak wspomniałem na forum OGame, lubię budować a nie niszczyć, no chyba, że w ramach budowania ("bo dzieło zniszczenia w dobrej sprawie jest święte jako dzieło tworzenia").

Bardzo cieszę się, że jednak skusiłeś się na Cantr'a i spodobała Ci się :) Myślę, że gdyby Cantr miał tempo podobne do OGame to więcej osób by grało. Jednak to wiązało by się z koniecznością zainstalowania gry na dość dobrym serverze dedykowanym a to niestety sporo kosztuje :/

PS. Na którym uni grasz?
Ni Ni Ni Ni!
Sierak

Postby Sierak » Fri Aug 19, 2005 10:39 pm

NiKnight wrote:PS. Na którym uni grasz?

NIEEEEEE błagaaaam ,nie tutaaaaaj!!! :x :oops: :? :o :( Wszędzie wlezą OGame'owcy i jeszcze będą dysktuwać...a moje ulubione pytanie to:(spotkane trylion razy)"Na jakim uni grasz? Ja na .. " :x
NiKnight

Postby NiKnight » Fri Aug 19, 2005 10:51 pm

hehehe... nie chce dyskutować o OGame bo nudzi mi się, zapytałem bo chce pozbyć się ostatniego konta ale nie oddając je tylko przesyłając wszystko komuś stąd, z Cantr'a ;)

Ale nie ważne, kończę z OGame, wolę posiedzieć nad jakimś kodem ;)
Ni Ni Ni Ni!
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Aug 24, 2005 8:10 pm

W chwili obecnej z tymi limitami wydobywców, apelował bym, żeby Ci którzy chcą tworzyć kolejne postacie się wstrzymali aż sprawa się wyjaśni... I tak wasze postacie nie będą miały co robić (zwłaszcza jak trafią na starą wyspę, nie wiem jak sytuacja wygląda na nowych wyspach, ale mam złe przeczucia) i będą tylko kolejnymi ludkami do wykarmienia przez pozostałe postacie i bedą musiały prawdopodobnie żebrać o jedzenie :?

A jak tak dalej będzie i nic się nie zmieni to zaczne wbrew zasadom apelować o uśmiercanie części swoich postaci... By nowi gracze mogli chociaż mieć po dwie postacie które będą mogły coś robić... Smutne ale prawdziwe... Dziękujemy Ci Jos, za taką prostą, ale jak skuteczną implementację "land scarcity" :evil:
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
lukaasz

Postby lukaasz » Wed Aug 24, 2005 8:38 pm

Dziękujemy Ci Jos, za taką prostą, ale jak skuteczną implementację "land scarcity"

ej, dajmy im do zrozumienia ze pomysl jest zly ale na spokojnie.
Przeciez napewno niezrobili tego zeby zepsuc gre.
Ot, ich pomysl sie niesprawdza, chociaz zly niejest.

anglicy maja maszyny a w innych krajach jest malo ludzi dzieki czemu proiblem niejest taki dotkliwy.

i z tego co wiem problem jest tylko na pierwszej wyspie, na 2giej, przynajmniej tam gdzie ja jestem problem wogole nieistnieje.

a swoja droga, zauwazcie, ze ciagle mamy problemy, ledwo zaczelismy sobie radzic z martwymi a tu wizja glodu nad nami zapadla; polska - jak to polska :D
Drax

Postby Drax » Wed Aug 24, 2005 8:48 pm

Przez ten limit gra jeszcze bardziej się zepsuje, bo niektórzy uznają że przetrwać będzie łatwiej jak zaczną sobie pomagać innymi postaciami. I zacznie się łamanie zasad przez nowych (i pewnie nie tylko nowych).

A co do tego niezakładania postaci to można powiedzieć to inaczej. Zakładajcie postacie na angielskich wyspach. Tam wszystkiego jest pod dostatkiem :wink: .
Zimt

Postby Zimt » Wed Aug 24, 2005 9:07 pm

Kilka moich postaci juz zebrze. Jesli nikt ich nie poratuje, umra. Tworzenie nowej postaci w takich warunkach byloby szczytem szalenstwa.
"I'm just living in my head..."
CyboRKg

Postby CyboRKg » Wed Aug 24, 2005 9:58 pm

Tytul topicu jest o zwiekszaniu liczby postaci, a ja na serio zaczynam sie zastanawiac nad usmierceniem z pieciu... :cry: Zepsuli gre :evil:
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Aug 24, 2005 10:26 pm

Może góra uznała, że jest za dużo postaci/graczy spowodowane napływem Polaków i robi wszystko by to spadło? Zauważyliście napewno, że czasami gra spowalnia... takich spowolnień nie pamiętam od miesięcy kiedy Cantr było przeciążone na słabym serwerze, może nie stać Cantr na kolejny lepszy serwer i boją się przeciążenia i robią wszystko by temu zapobiec?
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Sierak

Postby Sierak » Wed Aug 24, 2005 11:27 pm

KeVes wrote:Może góra uznała, że jest za dużo postaci/graczy spowodowane napływem Polaków i robi wszystko by to spadło? Zauważyliście napewno, że czasami gra spowalnia... takich spowolnień nie pamiętam od miesięcy kiedy Cantr było przeciążone na słabym serwerze, może nie stać Cantr na kolejny lepszy serwer i boją się przeciążenia i robią wszystko by temu zapobiec?

Może to taka nędzna prowokacja,bo chcą,by Cantr był tylko(albo prawie tylko) dla Anglików,a my to tylko przystawka,by anglicy mogli sobie do nas podpłynąć!
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Widar

Postby Widar » Thu Aug 25, 2005 11:34 am

Może to taka nędzna prowokacja,bo chcą,by Cantr był tylko(albo prawie tylko) dla Anglików,a my to tylko przystawka,by anglicy mogli sobie do nas podpłynąć!

Prawda jest taka ze limity zostaly wprowadzone zeby gdy Anglicy przyplyna do nas mogli nas spokojnie "nawracac" :P
Skarbniq

Postby Skarbniq » Fri Aug 26, 2005 3:33 pm

Juz w pewnym miejscu zaobserwowano przeciaganie bez wymiany dwoch zadan :( Ale czasem zdarza sie ze jedna postac moze przeciagnac sama - wiec nie jest to pewne ze doszlo do wspomnianej wspolpracy.

Wedlug mnie limity pomoga wyeliminowac wiekszosc oszostw.

Dotychczas po swiecie lazily anonimowe postacie ktore zbieraly surowce nie wiadomo dla kogo i na co - teraz takiemu nikt nie pozwoli nic zbierac.
( chyba kazdy sie z tym spotkal)

Dotychczas "kupiec" szedl do konkretnej osady i handlowal z niewiadomych przyczyn tylko z jej mieszkancami ignorujac innych - teraz osada chcaca przetrwac musi dbac o swoj interes a nie cudzy. ( nie zebym pisal o czyms konkretnie )

A przede wszystkim... chcac zorganizowac odpowiednie dane lokacja niektorzy gracze beda musieli zmniejszyc ilosc swoich postaci. Nie oszukujmy sie - gra bedzie o wiele lepsza jesli nikt nie bedzie mial 10 postaci na jednej wyspie, tylko tyle ile bedzie w stanie byc odpowiednio aktywnymi zeby zdobyc jedzenie. Na przyklad postacie ktore "...tylko chowaly trupy..." traca swoja racje bytu.

haslo na dzis: MNIEJ POSTACI
Shaunri

Postby Shaunri » Fri Aug 26, 2005 4:23 pm

Ja mam postaci 8 (Chyba:P). I tylko jedna spotkała się z limitami (A 7 z nich jest na Polskich wyspach). Ale szczerze żadna (Prócz tej na Agnielskiej wyspie) nie spotkała się z dezorganizacją danej osady. Wszędzie ludzie współpracują (Prócz Angielskiej wyspy, bo tam 10000 marchewki leży na ziemi i każdy może sobie bracO_o), dbają o wszystko... Limity jeszcze bardziej zacieśniły tą współpracę.

Ale pomysł jest zły moim zdaniem.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Oct 29, 2005 1:34 am

Hmm... Mamy teraz rekordową śrędnią ilości postaci na jednego gracza która wynosi obecnie 2,68 postaci na gracza. Gdy pisałem ten apel to liczba postaci na gracza wynosiła 1,13 postaci na gracza. Teraz, gdy odkryamy nowe wyspy, to zakładanie większej ilości postaci ma jeszcze większy sens by je zaludnić, bo nawet jeżeli są limity, to jest mase lokacji zupełnie niezaludnionych na których można budować kolejne osady. Fakt, że PD będzie miał więcej pracy, a ja w szczególności :P Ale gracze będą się lepiej bawić.

Apelował bym jednak o rozwagę i nie łamanie zasad gry. Nie chcę być zmuszony wysyłać upomnienia do graczy i blokowania kont, a już sporo takich przypadków w polskiej strefie sie nazbierało i ich ilość rośnie. Jeżeli dwie osoby grają w Cantr i są np. rodziną lub kolegami to ich postacie również nie powinny ze sobą współpracować i tworzyć parek. Bo to jest dowodem na łamanie zasad i na to, że te osoby znają swoje postacie i dzięki zaufani do siebie ich postacie mają przewagę. Takie zachowania nie będą w Cantr dopuszczane, bo nie tylko to narusza równowagę gry, ale także jest niezgodne z zasadami.

Return to “Ogólne dyskusje”