Nowi gracze - Witamy na forum

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Aug 08, 2005 4:22 am

Witam Cię serdecznie Pusshito wśród polskich graczy Cantr :D

ps. standardowe pyanie ;) skąd się dowiedziałaś o Cantr? :)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Pusshito

Postby Pusshito » Mon Aug 08, 2005 12:49 pm

dziękuję za powitanie :D

nie wiem jak standardowa będzie moja odpowiedź :wink: ale o Cantr dowiedziałam się przeszukując strony internetowe o grach w sieci. gram w jedną z gier rpg fantasy i szukałam czegoś nowego. w ten sposób trafiłam na Cantr, i zaczęłam może niestandardowo od przejrzenia tego forum, a potem zgłosiłam się do rejestracji :D

na razie ta gra to dla mnie pomieszanie z poplątaniem, ale próbuję się zaaklimatyzować :wink:
NiKnight

Postby NiKnight » Wed Aug 10, 2005 8:39 am

Witaj Szymon i Ty, Pusshito :)

Jeśli możecie podzielcie się pierwszymi wrażeniami z gry ale w miarę krótko by nie zrobił się straszny offtopic ;)

PS. Szymon, jeśli ja jestem tą osobą z ogame (a raczej tak myślę ale mogę się mylić) to chyba developerzy ogame przestaną mnie lubić, bo już dwie osoby od nich odeszły na rzecz Cantr (może nie odeszły co mniej czasu poświęcają ogame) ;) Tylko czekać na 'emalie' z pogróżkami ;)
Ni Ni Ni Ni!
Pusshito

Postby Pusshito » Wed Aug 10, 2005 10:06 am

pierwsze wrażenia... hm, jestem tak zagubiona, że bardziej już nie można :wink: wkręcam się bardzo powoli, ale mam nadzieję, że pewnego dnia mnie oświeci i zrozumiem o co w tym wszystkim chodzi :wink:
Szymon

Postby Szymon » Wed Aug 10, 2005 10:15 am

Cześć.
Tak NiKnight Ty jesteś tą osobą :P W oGame narazie nie gram wogóle. Od tygodnia mam urlop i myśle na całkowitym zakończeniem. Troszkę szkoda mi konta usunąć, może ją komuś ofiaruje. Cieszę się że z oGame zrezygnowałem gdyż marnowałem zbyt wiele czasu. Jeśli ktoś chce coś tam osiągnąć musi być maniakiem i spędzać dużo czasu przed monitorem. Mi to nie odpowiadało ale trudno mi było zrezygnować. Na szczęście mnie odciągnąłeś :) A na Cantr nie trzeba poświęcać tyle czasu. Wchodzę tylko co jakiś czas sprawdzić co się dzieje itp. Wrażenia pozytywne.
Pozdrawiam
S.Z.Y.M.O.N.: Synthetic Zombie Yearning for Mathematics and Online Nullification
NiKnight

Postby NiKnight » Wed Aug 10, 2005 11:09 am

pierwsze wrażenia... hm, jestem tak zagubiona, że bardziej już nie można

Ja czułem się podobnie, na szczęście w miarę szybko zrozumiałem, że to wszystko polega na współpracy. Widzę to bardzo dobrze na przykładzie swoich postaci. Te, które wybrały samotny tryb życia nie są tak rozwinięte jak pozostałe. Być może również dlatego, że dużo podróżują ;)

Czy to "przepis na sukces"? Nie, raczej nie, postacie podróżujące mają większą swobodę, nie mają zobowiązań wobec osady a na nowych wyspach są bardziej przydatne, posiadają w końcu wiedzę o nowych lokacjach :)

W oGame narazie nie gram wogóle. Od tygodnia mam urlop i myśle na całkowitym zakończeniem. Troszkę szkoda mi konta usunąć, może ją komuś ofiaruje

Podobnie jak ja, niedawno oddałem jedno konto, notabene dość dobre (~250 pozycja bez pomocy z zewnątrz) i nie żałuję. Jak nie wiesz co zrobić z kontem to pomóż nowemu wysyłając surowce albo jednak oddaj, przynajmniej nic nie będzie Cię trzymać przy OGame ;) ... chociaż szkoda czasu jaki poświęciło się na budowę swojego "państwa".

Cieszę się że z oGame zrezygnowałem gdyż marnowałem zbyt wiele czasu

Ja też się cieszę, OGame tak naprawdę nie ma sensu... na dłuższą metę jest nudne (o czym wspomniałem na forum ogame) i polega tak naprawdę tylko na niszczeniu.

Na szczęście mnie odciągnąłeś

Również cieszę się :) Mnie Cantr też uratował przed matematycznością OGame... zresztą nie warto nawet gadać o tamtej grze, zainteresowani znajdą wystarczająco dużo o niej ;)

PS. Tylko mam nadzieję, że nie zaczniesz widzieć wszystkiego w świecie rzeczywistym poprzez pryzmat projektów do wykonania a idąc na zakupy będziesz przede wszystkim rozglądał się za marchewkami ;)

PS. Nie powinno pisać się postscriptum, bo to źle świadczy o autorze tekstu/wypowiedzi ;)
Ni Ni Ni Ni!
Khe

Postby Khe » Wed Aug 10, 2005 11:44 am

ja tez gralem kilka miesiecy w OGame (imperator jednego z najlepszych sojuchy na Uni2) ale tak jak mowicie tam trzeba bylo co chwile zagladac bo ta gra polega tylko na tym zeby czatowac na moment, kiedy przeciwnik straci na chwilke czujnosc ...albo bedzie mial pad neta/kompa bo jak tylko uwaza to nic mu nie mozesz zrobic (wtedy falangi mial rzadko kto, w tym ja ;) a i tak mialy bardzo maly zasieg) ...w koncu najpierw dalem sie na urlop jak pojechalem sobie gdzies ;) a potem oddalem konto

dobra, koniec OT ;)

wkręcam się bardzo powoli

...jak trafisz na odpowiednie miejsce/osoby to wkrecisz sie bardzo szybko ;)
kazda z moich postaci podrozowala dlugo, poki nie znalazla odpowiadajacego jej miejsca no i czasami zdarza sie, ze zabraknie mi czasu choc mam tylko 6 postaci ;)
rc

Postby rc » Thu Aug 11, 2005 12:53 am

Witam wszystkich :)
Dopiero pare godzin temu postanowilem zajrzec na to forum. Jest to o tyle dziwne, ze w Cantr gram od poczatku lipca.
O grze dowiedzialem sie z forum, ktore grom bynajmniej nie jest poswiecone - bron.iweb.pl. Przegladajac to forum znalazlem przynajmniej jeden znajomy awatar :)
Naleze tez do nielicznej (tak mi sie przynajmniej wydaje) grupy osob, ktore graja tylko jedna postacia.
Przyznaje, ze niepotrzebnie zaglebilem sie w kilka watkow na tym forum. Wiem teraz za duzo, a gra jest znacznie ciekawsza, gdy o wszystkim dowiaduje sie w swiecie Cantr.

Pozdrawiam
Rafal (rc)

ps. Oczywiscie moja postac w grze ma nazwe nie majaca nic wspolnego z moim nickiem na formu badz imieniem ;)
Sierak

Postby Sierak » Thu Aug 11, 2005 2:49 pm

Witam,ja też będę pisał na tym forum.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Aug 11, 2005 4:33 pm

Witam nowych graczy ;) rc się pochalił jak trafił do Cantr, a Ty Michal? :)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
gared

Postby gared » Fri Aug 12, 2005 12:15 pm

Witam wszystkich serdecznie!

Po przeczytaniu kilku postów wiem na pewno, że powinnam chociaż spróbować zagrać w tę grę. To prawdziwa ulga czytać wypowiedzi, których treści nie trzeba się domyślać. Za chwilę w Cantr pojawi się nowa postać. Kopanie idzie mi też całkiem sprawnie.

Co do tego skąd dowiedziałam się o grze?
Moje zainteresowanie grą wzbudziła pewien "rogaty" nirycerz na forum OGame.
Guest

Postby Guest » Fri Aug 12, 2005 12:17 pm

gared wrote:Witam wszystkich serdecznie!

Po przeczytaniu kilku postów wiem na pewno, że powinnam chociaż spróbować zagrać w tę grę. To prawdziwa ulga czytać wypowiedzi, których treści nie trzeba się domyślać. Za chwilę w Cantr pojawi się nowa postać. Kopanie idzie mi też całkiem sprawnie.

Co do tego skąd dowiedziałam się o grze?
Moje zainteresowanie grą wzbudził pewien "rogaty" nirycerz na forum OGame.
Basasael

Postby Basasael » Fri Aug 12, 2005 6:01 pm

Witam. Dolaczylem do gry 2 dni temu i jeszcze mnie nie zniechecila ;)

Do gry trafilem przypadkiem, szukalem sieciowych RPG, z naciskiem na RPG, bo gralem juz w OGame, TopRally (nadal gram), az w koncu stwierdzilem ze RPG jest tym czego szukam (gralem w mnostwo RPG singlowych). Kiedys myslalem, czy istnieje takie RPG bez ograniczen, bez narzuconej z gory fabuly, NPCow itp. I oto przekonalem sie, ze istnieje, bez grafiki, dosc proste ale istnieje :) Na link trafilem na jakims forum, gdzie dosc tajemniczo w dwoch zdaniach gra byla opisana. Nie pozostalo mi nic innego jak sprobowac. I tak sie tu znalazlem :)

Jestem samoukiem wiec nie bede zadawac zbednych pytan ;) Chyba, ze w ostatecznosci :)
CyboRKg

Postby CyboRKg » Fri Aug 12, 2005 6:36 pm

Wiekszosc odpowiedzi znajdziesz na tym forum lub na stronach Wiki. Witaj :D
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Animowany Anonim

Postby Animowany Anonim » Fri Aug 12, 2005 7:44 pm

coz... lepiej pozno nic wcale... nadszedl czas na przywitanie sie...
wiec... WITAJCIE!

gram juz chyba ze dwa i pol miesiaca, czytuje regularnie forum, ale niemal napewno nie bede tu pisywal (brak czasu).

cos o mnie... Cantr poznalem po tym, jak na OGame stracilem potezna flote (skutkiem awarii Netu) i wpadlem na jakies forum o grach MMORPG (nawet nie pamietam jakie), gdzie byla linka...

cos o moich postaciach:
-jedna w lokacji angielskiej; czuje sie przytloczona nadmiarem techniki i wkrotce popelni samobojstwo (brak czasu na czytanie kilku kilobajtow tekstu dziennie, ufff! )
-piec postaci "pelnych" w polskiej; jedna jest wymieniona nawet w pewnej gazecie;)...
-dwie, ktore wkrotce zgina z powodu braku jedzenia :shock:

Return to “Ogólne dyskusje”