Anglia a Zwierzeta

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

brunetka

Postby brunetka » Fri Aug 05, 2005 4:36 pm

kolejny ranny ptaszek :lol: W sensie zdrowy ale rano wstaje :P
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Aug 05, 2005 4:57 pm

Nie powiem :twisted: :P
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
marol

Postby marol » Sun Aug 07, 2005 12:16 pm

Zwierzęta rozmnazaja sie pojedynczo (nie musi byc pary). Kazde pojedyncze zwierze ma procent lub dwa (w zaleznosci od gatunku, nieliczne maja wiecej niz 2%) szansy dziennie na wydanie potomka.
(SRVPRC)
Image
PRUT

Postby PRUT » Sun Aug 07, 2005 12:44 pm

to prawdopodobieństwo kosmiczne! Super fart bym powiedział, ale ja uzbieramy z 10 zwierzat w jednym miescu, to teoretycznie po 5-10 dniach stadko powinno sie zwiekszyc. Ale rownie dobrze mozna czekac trzy lata...
lukaasz

Postby lukaasz » Sun Aug 07, 2005 1:10 pm

co niezmienia faktu ze w Wiki lista zwierzat jest duyzo, a ja na polskich ziemiach postkalem tylko 3 rodzaje.
konie dziki i cos tam jeszcze
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Aug 08, 2005 4:54 am

Szkoda, że zwierzęta nie regenerują swojej energii albo, że nie można im dać uzdrawiającego jedzenie by je podleczyć... :evil: Ale Jos coś pisał, że zamierza zindywidualizować zwierzęta więc może doda także wtedy taką możliwość (zasugerowałem to jak również i szybszą reprodukcję zwierząt w tym temacie: http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=5755 - możecie sie dopisywać pod tymi sugestiami ze słowami poparcia).

EDIT: To teoretycznie wychodzi na to, że jeżeli jest jeden osobnik danego zwierzęcia to jest szansa, że rozmnoży się po 50-100 dniach zależnie od gatunku... Nikłe szanse, że taki zwierzak przetrwa tyle czasu ataki szalonych nowych :( Jest moja sugestia na flysprayu by ograniczyć nowym graczom możliwość ataku na zwierzęta (mogło by to pomóc w zmniejszeniu przypadkowych ataków na nie): http://www.cantr.net/flyspray/index.php ... ils&id=179
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
ST.George

Postby ST.George » Sat Aug 13, 2005 1:06 pm

marol wrote:Ja napiszę

Napisałeś? Odpowiedzieli?
AGA

j

Postby AGA » Tue Aug 16, 2005 4:01 pm

Nie mowiac o tym ze zdazaja sie grupy oszolomow co to zabijaja zwierzeta ostatnie zeby zrobic komus na zlosc ..

co prawda jest do dopuszczalne rpg bo ktos moze byc zly .. ale prawda co to za zabawa jesli ktos ma 15 postaci a w przypadku smierci jakies ktora zostaje zabita w odwecie za atak na zwierzeciu mozna sobie zrobic nowa? nie mowiac o tym ze chyba zwierzeta sie nie lecza prada?

w angielksich lokacjach zwierzeta sie poruszaja miedzy nimi ..
w polskich jeszcze tego nie zaobserwowwalam
Uosiers

Postby Uosiers » Mon Sep 26, 2005 9:31 pm

Biorac pod uwage ilosc ludzi "wchodzacych do gry" i procentowa szanse na rozmnozenie zwierzakow, to niedlugo nie bedziemy mieli zadnych. A kosci i skory sa bardzo potrzebne.
PRUT

Postby PRUT » Mon Sep 26, 2005 11:45 pm

No ja nie wiem. Ostatnio zaatakował mnie niedźwiedź - zadał mi 38% obrażeń - umieją sie bronić cwane zwierzątka :)
CyboRKg

Postby CyboRKg » Tue Sep 27, 2005 9:37 pm

Uosiers wrote:Biorac pod uwage ilosc ludzi "wchodzacych do gry" i procentowa szanse na rozmnozenie zwierzakow, to niedlugo nie bedziemy mieli zadnych. A kosci i skory sa bardzo potrzebne.

Nie jest tak zle :wink: Na przyklad jest osada i sa w niej dziki. Pojawia sie nowy, nie czyta notek i atakuje dzika piescia. Co sie dzieje? Nie robi dzikowi zadnej krzywdy, a dostaje taki lomot od mieszkancow osady, ze popamieta na dlugo! Jesli mieszkancow jest duzo - taki delikwent moze nawet stracic polowe zycia. I tak powinno byc 8)
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
KilDar

Postby KilDar » Wed Sep 28, 2005 7:00 am

a jezeli jest osada, są w niej zwierzęta ale większość mieszkańców wybywa po surowce... zjawia się cała masa nowych i wszyscy tłuką zwierzęta bo od tego zwykle zaczynają... ci co pozostali nie dadzą rady obronić zwierząt kiedy kłusowników jest więcej od nich :(
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Zimt

Postby Zimt » Wed Sep 28, 2005 8:43 am

Coz, w takim przypadku pozostaje liczyc na to, ze zwierzeta przywedruja z innych lokacji, w ktorych byly lepiej chronione i rozmnozyly sie.
"I'm just living in my head..."
Guest

Postby Guest » Wed Sep 28, 2005 9:58 am

KilDar wrote:a jezeli jest osada, są w niej zwierzęta ale większość mieszkańców wybywa po surowce... zjawia się cała masa nowych i wszyscy tłuką zwierzęta bo od tego zwykle zaczynają... ci co pozostali nie dadzą rady obronić zwierząt kiedy kłusowników jest więcej od nich :(

trzeba dbac o swoja wioske.
Ja w mojej siedze od kilku dni i pilnuje zwierzat a juz od kilku dni temu moglem isc handlowac, ale siedze i pilnuje..."Cantr is brutal and full of klusownicy i telepaci"
KilDar

Postby KilDar » Wed Sep 28, 2005 1:56 pm

a jak możesz upilnować zwierzęta... walniesz jednego, drugiego, ale zwierzę prędzej padnie niż człowiek...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut

Return to “Ogólne dyskusje”