Error: No such ID
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
kopia zapasowa. zgranie informacji z bazy danych w celu uhronienia ich przed awaria bazy lub tez serwera. jezeli taka awaria nastapi, wgrywa sie backup i przywraca stan bazy (dane) z momentu, w ktorym backup byl zrobiony. czyli w naszym wypadku bedzie to stan calego swiata... moze byc z 10 minut przed padnieciem serwera, moze byc dzien, moze byc tydzien...ja osobiscie poprosze o jakies 4 dni... 

Last edited by myszaq on Sat Apr 01, 2006 11:41 pm, edited 1 time in total.
- marol
Backup jest to kopia bezpieczeństwa, która kiedyś była wykonywana codziennie. W razie wielkiej awarii można wrócić do tej kopii bezpieczeństwa. Okazało się, że po dokonaniu upgradu bazy danych backupy przestały się dobrze wykonywać.
Tak czy inaczej nie ma takiej opcji, że wracamy do backupu sprzed wielu. Zostanie przywrócony stan sprzed awarii, kwestią jest tylko ile czasu to zajmie.
Tak czy inaczej nie ma takiej opcji, że wracamy do backupu sprzed wielu. Zostanie przywrócony stan sprzed awarii, kwestią jest tylko ile czasu to zajmie.
-
- Fiona
Jestem pewna ze jak sie wystarczajaco mocno skupie to uda mi sie to wszystko zrozumiec
Na razie zrozumialam tyle: w czasie awarii czas w cantr nie plynie, gdy wszystko zostanie naprawione to powroci stan sprzed awarii (app. kiedy TO sie stalo?) i czas zacznie plynac od tamtego momentu, tak?
Wybaczcie glupie pytania, chcieliscie wiecej kobiet w grze to macie

Na razie zrozumialam tyle: w czasie awarii czas w cantr nie plynie, gdy wszystko zostanie naprawione to powroci stan sprzed awarii (app. kiedy TO sie stalo?) i czas zacznie plynac od tamtego momentu, tak?
Wybaczcie glupie pytania, chcieliscie wiecej kobiet w grze to macie

Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.
-
dokladnie tak
no chyba ze stan sprzed awarii nie zostanie przywrocony, a uda sie wrocic do stanu sprzed 3 dni. bo jezeli uda sie wrocic do stanu sprzed 3 dni, to wtedy bedziemy mieli stan sprzed 3 dni... (tak, mam nadzieje, ze jesli bede wystarczajaco czesto powtarzal to marolowi wbije sie w podswiadomosc... ;D)
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...

sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...
sprzed 3 dni...

-
Uważam ,że Cantr jest zbyt poważna sprawą żeby można ją powierzać tylko informatykom
. Ja kompletnie nic nie wiem o backup'ach i padach ale wiem ,że jak nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o pieniądze. I tu się zgadzam z Belinem.Trzeba poszukac sposobu dofinansowania sprawy, która dla wielu przestała być taką sobie grą, jedną z wielu. Gram od roku i gdyby była inna możliwość niż Pay Pal , mógłbym być jednym z wielu nazwijmy to sponsorów. Może potrzebny prawnik,albo ekonomista - ludzie którzy wymyślą jak finansować istnienie świata Cantr na zasadzie non profit, tak żeby uniknąć sytuacji, że ten kto płaci ma dodatkowe minutki albo postaci. Może fundacja "Ratujmy Cantr" 

- lukaasz
- Mapokl
- lukaasz
- KilDar
- Morok
- Raist
-
- OktawiaN :)
- marol