Pogoda i jej wplyw na prace
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Artur
Pogoda i jej wplyw na prace
mozna by wprowadzic np. wiatr, i gdy wieje z wieksza sila to niszcza sie trzcinowe chatki i znikaja przedmioty z ziemii, lub powodzie niszczace lepianki
albo upal taki ze pracowanie sprawialo by duzy problem i roslo by zmeczenie, spowolnilo by to ciagly rozwoj ktorego jedynym czynnikiem hamujacym sa teraz najazdy bandytow... dobre by tez byly pory roku, tak ze na zime trzeba by robic zapasy , albo budowac szklarnie, ktorych pomysl padl kiedys na forum... bo teraz to mozna spokojnie obliczyc rozwoj osady/miasta/wyspy , gdyz wiemy ze nic nie przeszkodzi nam w tym rozwoju, a przeciez symulacja spoleczenstwa nie powinna byc az tak kolorowa jak to jest w cantr...

- docent
- Susel
Re: Pogoda i jej wplyw na prace
Artur wrote:mozna by wprowadzic np. wiatr, i gdy wieje z wieksza sila to niszcza sie trzcinowe chatki i znikaja przedmioty z ziemii, lub powodzie niszczace lepiankialbo upal taki ze pracowanie sprawialo by duzy problem i roslo by zmeczenie, spowolnilo by to ciagly rozwoj ktorego jedynym czynnikiem hamujacym sa teraz najazdy bandytow... dobre by tez byly pory roku, tak ze na zime trzeba by robic zapasy , albo budowac szklarnie, ktorych pomysl padl kiedys na forum... bo teraz to mozna spokojnie obliczyc rozwoj osady/miasta/wyspy , gdyz wiemy ze nic nie przeszkodzi nam w tym rozwoju, a przeciez symulacja spoleczenstwa nie powinna byc az tak kolorowa jak to jest w cantr...
http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf
- Artur
ups
to sory za zasmiecanie
no i nareszcie wiem do czego sluzy to "Search"

no i nareszcie wiem do czego sluzy to "Search"

- PRUT
- Lorelei
-
- Elm0
- Gulczak
TO mało powiedziane! Zajefajne!
- w.w.g.d.w
Elm0 wrote:Już widzę te nagłowki notatek:
"Cechowice zniszczone przez wybuch wulkanu!"
"Wielka susza na Marchewkowym Ranczu"
"Godzilla niszczy Los Liberos"
itd.
W niektorych miejscach by sie przydalo,troche chaosu konsoliduje spolecznosc i daje nowe mozliwosci zmianu swojego statusu majatkowego i spolecznego.
Ale ladnie mi sie napisalo

- Agent 0007
-
Ja jestem za, ale mam kilka uwag. Po pierwsze, pogoda powinna mieć jakiś wpływ na okolicę (zwierzęta, rośliny), własne cechy (np. szybkośc wiatru). Oczywiście bez przesady (żeby nam się gracze nie wkurzali, że im chata poszła w rozsypkę), ale ogólnie pomysł git. Wkurza mnie, że nie ma żadnych informacji o pogodzie- tak to by można było sobie wyobrazić np. miasto x podczas ulewnych deszczy.
- Agent 0007
- bast
-