Mury lub coś takiego

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

momorty

Postby momorty » Thu Dec 29, 2005 6:18 pm

Jaka bezpieczniosc to znacZy tyle ze nie odrazu zadzgaja szablami moga lukami strzelac z uj modyfikatorem moze jak beda katapulty wojny trwaly by dosc dlugo jak 10 osob ma lopaty to beda kopac pod mure mają line to sie wspinaja

Sam niewiem powinno sie dodawać fajne rzeczy do gry ciągle w koncu real ma tyle przedmitów a cantr ma tylko czesc :D
Sierak

Postby Sierak » Thu Dec 29, 2005 6:30 pm

Są 100 razy ważniejsze rzeczy w Cantr, poza tym w regulaminie jest o przemocy i jest zapis:

można używać przemocy (do pewnego stopnia zachęcamy, jednak są pewne granice)

MAŁA UWAGA: Jeśli masz pomysł zostawiania za sobą szeregu zwłok po drodze, to Cantr II nie będzie dla Ciebie dobrą grą.

Żadne zasady i prawa nie są z góry ustalone, poza kilkoma ograniczeniami w przemocy.
do tej pory nie wiem jakie to
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
WojD

Postby WojD » Thu Dec 29, 2005 6:30 pm

momorty wrote:powinno sie dodawać fajne rzeczy do gry ciągle w koncu real ma tyle przedmitów a cantr ma tylko czesc :D

Ależ bardzo proszę, oto lista sugestii: AIDS, rak, bomba atomowa, wąglik, Osama bin Laden, pestycydy, wegetarianie, alergie, dodatki E, Radio M. , Microsoft, sarin, ptasia grypa, PiS, telewizja...

;)

Jasne, że mury miałyby pewne zalety - ale lepszym rozwiązaniem mimo wszystko byłyby na przykład FORTECE

Forteca
Czas: 50 dni
Surowce: 250 kg kamienia, 50 kg drewna, 5 kg żelaza, 2 kg szyb
Pojemność: 100 osób
Narzędzia: kielnia, młotek, śrubokręt

Zamknięty budynek, pozwala na obserwowanie co się dzieje na zewnątrz i obronę przy pomocy broni miotającej. Może zostać zniszczony przy użyciu: łom, łopata.
==============
WojD

Postby WojD » Thu Dec 29, 2005 6:32 pm

Michal wrote:
Żadne zasady i prawa nie są z góry ustalone, poza kilkoma ograniczeniami w przemocy.

Przede wszystkim to, że nie możesz zabić jednym ciosem, nie możesz uderzyc dwa razy w ciągu doby i szybko się męczysz - tak więc raczej pieciu osób po kolei nie zaatakujesz...
==============
Sierak

Postby Sierak » Thu Dec 29, 2005 6:39 pm

wojd wrote:
Michal wrote:

Przede wszystkim to, że nie możesz zabić jednym ciosem, nie możesz uderzyc dwa razy w ciągu doby i szybko się męczysz - tak więc raczej pieciu osób po kolei nie zaatakujesz...

A no tak, a forteca mi się podoba mogła by być zamknięta od razu bez zamka i zwykły łom, by na nią nie wystarczył.Powinno na nia być potrzeba jakieś 250 tysiecy kamienia i 100 dni( 5 lat pracy).

Edit: nie spojarzałem tez uwzględniłeś tyle kamienia :D Podobnie myślimy, ale pracy powinno być na 100 dni zobacz jak długo powstawały zamki. Aha i do zniszczenia np. 25 osób z łopatami i bez łomów ale np. 50 wystrzałów z katapulty.
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
momorty

Postby momorty » Thu Dec 29, 2005 9:22 pm

wojd wrote:
momorty wrote:powinno sie dodawać fajne rzeczy do gry ciągle w koncu real ma tyle przedmitów a cantr ma tylko czesc :D

Ależ bardzo proszę, oto lista sugestii: AIDS, rak, bomba atomowa, wąglik, Osama bin Laden, pestycydy, wegetarianie, alergie, dodatki E, Radio M. , Microsoft, sarin, ptasia grypa, PiS, telewizja...

.[/i]

Myślisz strasznie destrukcyjnie Wlasnie podsunąles pomysl by robic partie polityczne:twisted: :twisted: :twisted:
WojD

Postby WojD » Thu Dec 29, 2005 10:30 pm

Za próbę założenia związków zawodowych to moją postać z jednej lokacji na angielskiej wyspie wykopali w ciągu 5 minut :D
==============
momorty

Postby momorty » Fri Dec 30, 2005 8:01 am

U nas bedzie inmaczej wojd od razu na trzech wyspach powstanie PiS, Samoobrona, i inni rasisci i komunisci
Animated

Postby Animated » Fri Dec 30, 2005 10:18 am

wojd wrote:
Michal wrote:

no i jeszcze, ze przez pare pierwszych dni po utworzeniu konta, postaci nie moga atakowac...

przepraszam za OT.
Download Picassa & Fierfox
WojD

Postby WojD » Fri Dec 30, 2005 10:55 am

Animated wrote:no i jeszcze, ze przez pare pierwszych dni po utworzeniu konta, postaci nie moga atakowac...

Kurza noga, a o czymś takim to ja nie wiedziałem... Fakt, że nie atakowałem ludzi zaraz po przebudzeniu - ale jedną z pierwszych postaci walnąłem na dzień dobry jakieś chronione zwierzątko :)

Czy możesz podac źródło tej informacji?
==============
marol

Postby marol » Fri Dec 30, 2005 11:07 am

Nie można atakować ludzi przez pewien krótki czas po zarejestrowaniu się. Zwierzęta można - w końcu to źródło pożywienia.
WojD

Postby WojD » Fri Dec 30, 2005 11:09 am

Dziekuję - jak widać, nie każdy zaczyna od zebrania notatek, pobicia ludzi i zwierząt i szybkiej ucieczki ;)
==============
Matix

Postby Matix » Mon Feb 06, 2006 9:53 am

Hmm... Nie obserwowałem tego tematu, ale naprawdę zamek brzmi interesująco. Fajny pomysł, coś jak cud świata w Civ...

Wrzuci ktoś na angielskie forum?
http://www.matix.salon24.pl
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Mon Feb 06, 2006 10:32 am

Fajny pomysl ale ja raczej nie bylbym za nazwa forteca, tylko za nazwa nazwa "Budynek Militarny" albo cos w tym stylu bo niektorzy chca taki budynek nazwac Twierdza :P. Mozna by zrobic cos takiego tez:

Nazwa: Budynek Militarny
Potrzebne surowce:100 000 kamienia
O wiele trudniej jest zniszczyc zamek Tego budynku
-----------------------------------------------------------
I w srodku mozliwosc budowy:

Nazwa: Wieza
Potrzebne surowce: 25 000 Kamienia
ilosc osob: 2osoby

Nazwa: Palisada
Potrzebne surowce: 75 000 kamienia
ilosc osob 14

Mozliwosc widzenia wszystkiego co sie dzieje na zewnatrz+ Mozliwosc strzelania

Wtedy taki budynek wygladalby np. tak:
Twierdza[military building] |Palisada|Wieza

Jak beda mieli drabine
Drabina:1000 drewna
To beda mogli ja podlozyc pod palisade a jednoczesnie ebdzie mozna atakowac polozona drabine niszczac np jakos bronia. Ustali sie ze drabina ma 20HP i bedzie mozna ja zniszcyc[/i]
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
KilDar

Postby KilDar » Mon Feb 06, 2006 12:12 pm

burzyć, niszczyć, atakować... na pewno o to chodzi w budowaniu społeczeństwa?
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut

Return to “Sugestie”