Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Elm0

Postby Elm0 » Sun Sep 10, 2006 3:16 pm

Już nad tym pracują, z tego co mi wiadomo...

BTW witam na forum :)
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Wilk

Postby Wilk » Mon Sep 11, 2006 6:36 pm

Ale taka kasacja bezpańskiego projektu powinna byc możliwa po dłuższym czasie. Co najmniej po 50 a najlepiej 100 dniach.
Mapokl

Postby Mapokl » Mon Sep 11, 2006 7:00 pm

Jakbym miał czekać 3 miesiące by skasowac jakis durny projekt to wolę zgłosić to moderatorstwu.

A co z rozbiórką pojazdów i budynków?
Forien

Postby Forien » Mon Sep 11, 2006 7:33 pm

NAJPIERW PROJEKTY!

czy będzie możliwa anulacja projektu ukończonego w powiedzmy 50%?

i kiedy będzie można anulować projekt? taki przybliżony czas? Powiedzcie... <prosi>
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
Rusalka

Postby Rusalka » Mon Sep 11, 2006 9:20 pm

Będzie możliwość anulowania projektu co ma 50%, ale najprawdopodobniej będzie trzeba wykonać tą samą pracę "wstecz", więc się człowiek napracuje. Będzie można też odzyskać część surowców, ale na pewno nie wszystkie.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Forien

Postby Forien » Mon Sep 11, 2006 9:24 pm

ale z projektu, w który włożono powiedzmy 14 kg drewna z 16 potrzebnych bedzie mozna wziasc te 14 i anulowac projekt? Tzn, jak zmienilem zdanie i chce te drewno dac gdzie indziej?
Image

"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
marol

Postby marol » Mon Sep 11, 2006 9:27 pm

Będzie można odzyskać wszystkie surowce, jeśli się odpowiednio szybko zadziała. Ilość odzyskanych surowców będzie odwrotnie proporcjonalna do zaawansowania projektu.
(SRVPRC)
Image
kid29A

Postby kid29A » Mon Sep 11, 2006 9:47 pm

nom to brzmi rozsadnie... ale przydalaby sie mozliwosc rozbiorki skonczonej rzeczy/budynku/pojazdu i odzyskania czesc surowcow (malo) no i mozliwosc zniszczenia przy pomocy broni rzeczy/budynku/pojazdu/projektu z odzyskiwaniem (bardzo malej ilosci) surowcow. hmm... chociaz sam nie wiem czy to dobry pomysl :shock:
Artur

Postby Artur » Tue Sep 12, 2006 7:49 am

marze o mozliwosci palenia budynkow z drewna i trzciny :twisted: potem odzyskiwalo by sie odrobine tych sorowcow...
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Sep 12, 2006 1:40 pm

Artur wrote:marze o mozliwosci palenia budynkow z drewna i trzciny :twisted: potem odzyskiwalo by sie odrobine tych sorowcow...

Najwyżej węgla dzrzewnego :twisted: Oczywiście palenie nie wchodzi w grę bo w Cantrze tak na dobrą sprawę nie ma ognia;)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Artur

Postby Artur » Tue Sep 12, 2006 1:45 pm

niedlugo udowodnie ze da sie spalic miasto :twisted: jeszcze zobaczycie :twisted:
Gulczak

Postby Gulczak » Tue Sep 12, 2006 1:48 pm

Ja podchodze do tego dość sceptycznie... Chyba że tylko właściciel będzie mógł od razu wycofać projekt. Bo gdyby nawet po 50 dniach mógł każdy usunąć projekt ( a nieraz musiałem chodzić po drugą część surowców potrzebnych do budowy, projekt zostawał na pare tygodni sam) to byłaby prawdziwa plaga kradzieży. Proponuje w takim razie możliwość założenia "osłony" na plac budowy. Powiedzmy drewnianej to płot i wtedy dopóki płot się nie rozpadnie projekt będzie "nietykalny" przez obcych. Żywotność drewnianego płotu(5 kg. drewna) to np. 50 dni, kamiennego płotu (8 kg. kamienia) 100 dni, a żelaznej siatki(2 kg. żelaza) już 150 dni.
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Sep 12, 2006 1:54 pm

Gulczak wrote:Ja podchodze do tego dość sceptycznie... Chyba że tylko właściciel będzie mógł od razu wycofać projekt. Bo gdyby nawet po 50 dniach mógł każdy usunąć projekt ( a nieraz musiałem chodzić po drugą część surowców potrzebnych do budowy, projekt zostawał na pare tygodni sam) to byłaby prawdziwa plaga kradzieży. Proponuje w takim razie możliwość założenia "osłony" na plac budowy. Powiedzmy drewnianej to płot i wtedy dopóki płot się nie rozpadnie projekt będzie "nietykalny" przez obcych. Żywotność drewnianego płotu(5 kg. drewna) to np. 50 dni, kamiennego płotu (8 kg. kamienia) 100 dni, a żelaznej siatki(2 kg. żelaza) już 150 dni.

Po co dodatkowo komplikować sprawę? Nie będzie zostawiania projektów bez opieki. Trzeba sobie znaleźć kompana. Ludzie kiedy wy zaczniecie wreszcie współpracować w z innymi w Cantr?
marol

Postby marol » Tue Sep 12, 2006 1:54 pm

Gulczak, to chyba niezbyt realistyczne, jeśli ktoś zakłada projekt np. młotka i idzie sobie w cholerę, a nikt inny nie może tych materiałów ruszyć, nie?
(SRVPRC)

Image
Gulczak

Postby Gulczak » Tue Sep 12, 2006 1:58 pm

marol wrote:Gulczak, to chyba niezbyt realistyczne, jeśli ktoś zakłada projekt np. młotka i idzie sobie w cholerę, a nikt inny nie może tych materiałów ruszyć, nie?

Z tym się zgodze. Ale rozejrzyj się. Jest w okolicy jakakolwiek budowa? jak tak to idź i zobacz czym jest ogrodzona. Czym? Siateczką i dodatkowo stoi strażnik.

Rusalka wrote:Ludzie kiedy wy zaczniecie wreszcie współpracować w z innymi w Cantr?

Rusalko, prosze nie dawaj takich oskarżeń, gdy nie znasz wszystkich faktów. Gdzie ja miałem budować statek, jeżeli ta osada najbliżej ma do wody. Ponad to nie ma tam <u> nikogo </u> z ludzi. Mam poprosić krowe o popilnowanie? A co do kompana, to moja postać chce zostać samotnym handlarzem, bez żadnych spółek. Proste?
Bo mnie na uśmiech zawsze stać

Nie lubię życia brać

Zbyt serio, serio zbyt

Bo ja na przekór wszystkim tym

Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!

Return to “Sugestie”