Zbudowanie wioski bandytów wymaga pewnego zoranizowania i sporej liczby chętnych ludzi. Jak na razie nie spotakłem zbyt wielu osób chętnych do zrzeszania się

. Wręcz przeciwnie jest ich bardzo mało. Stworzenie takowej dróżyny wymaga czasu. Pozatym, takowe dróżyny mogą atakować małe miasta i je niszczyć lub okupować. W grze pojawiło się kilka projektów takich ataków, jak i kiedyś mieliśmy panikę w naszej osadzie gdy jakiś typek powiedział nam, że idą na nas zygfrudowcy... co prawda to zupełnie inna wyspa, ale był okres strachu.
Ostatnio wpadłem na pomysł, że można by toczyć bitwy morskie.... Np: jakaś banda wybiera się na jakąś wyspę i chce zaatakować jakąś wioskę. Zamykają się od środka i podpływają do danego brzegu. Potem umawiają się na jakąś godzinę, na raz wyskakują i wybijają połowę wioski która nie zdążyła uciec... Nie ma względnych szans ich powstrzymania. Możnaby wtedy wypłynąć im naprzeciw i zaatakować ich z drugiej łodzi np: łukami...
To trochę ciekawa koncepcja nie?
Co do broni palnej jestem stanowczo przeciw. W tej chwili można zrobić wystarczająco dobre bronie by zabić innych ludzi. Tworzenie kolejnych jest bez sensu. Może kiedyś, gdy powstanie Cantr III? Teraz myślę, że nie.
Dalej podtrzymuję swoją koncepcję zrobienia możliwości budowy murów. Na razie jeszcze poczekam co wy powiecie na ten temat. Dopiero potem zgłoszę na angielskie forum