Kawa

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

darkblu

Postby darkblu » Wed Oct 11, 2006 9:18 pm

No kawa jakby nie patrzeć fajny pomysł ale jednak ja jeszcze nie widziałem jakichkolwiek napojów... zwłaszcza wody na której bazują jakiekolwiek napoje. A co dalej? Może zrobimy Red Bull`e albo Tiger`y :) Pomysł dobry ale jednak mechanika gry musiałaby się bardzo zmienić bo to idzie razem z pragnieniem itd.
Co do Kawy jeszcze to mogłaby zmniejszać czasowo np. na 48 godzin zmęczenie a po tym czasie ustalało by się na wartość początkową lub mniejszą niż początkowa.
Image
robin_waw

Postby robin_waw » Wed Oct 11, 2006 9:43 pm

Woda jest jak nie spotkales to poczytaj wiki.
Mattan

Postby Mattan » Wed Oct 11, 2006 9:46 pm

Darkblu. Wodę możesz wydobyć wszędzie tylko musisz zbudować studnię lub pompę do wody. Akawa to już jest ale nie znam jej wlaściwości.
darkblu

Postby darkblu » Thu Oct 12, 2006 11:00 am

No w sumie jednak rzeczywiście mój błąd. ale tak dokładniej jakby nie patrzeć to mogłoby być tak że po prostu wodę sobie bierzesz z morza i tyle a nie że trzeba budować osprzęt bo jak narazie to ja nie widziałem jeszcze ani jednej studni a mam 15 postaci i żadna się jeszcze nie natknęła na wodę... A NIE sorry jedna postać widziała wodę na Przylądku Mgieł ale ta woda to się komuś akurat wylała.
Image
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Oct 12, 2006 11:19 am

Chyba widziałem tą wode :), ale duzo lokacji nie ma dostępu do morza, poza tym taka wodę trzeba by uzdatnić nie nadaje się do picia.

Szkoda że w Cantr nie ma rzek, jak by byly to mogła by lokacja miec np. trzy drogi i czwarta przez rzeke, aby przejsc przez rzeke trzeba by wybudowac most i wtedy by lokacja miala cztery drogi, albo zbudowac prom (przeprawe).
darkblu

Postby darkblu » Thu Oct 12, 2006 4:19 pm

Dobry pomysł wtedy np wyspa byłaby podzielona na pół bo nikt by jeszcze mostu nie zbudował :) Hehe al tak ogólnie to jakby nie patrzeć to woda byłaby ważna wtedy i tylko wtedy (matematyka się kłania z tym wtedy itepepe) gdyby wprowadzono już pragnienie
Image
-verri-

Postby -verri- » Thu Oct 12, 2006 4:25 pm

W Wiki jest dodana kawa...
Pomysł popieram, zawsze jakieś urozmaicenie, tylko, żeby zabierając zmęczenie nie zabierała punktów ,,uszkodzenia ciała"

Return to “Sugestie”