Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

suchy
Location: Under your bed, waiting for you to turn off the light

Postby suchy » Tue Feb 27, 2007 4:02 pm

Przetłumaczyłem lakierki na angielski ;)

Patent leather shoes
Type : Shoes
Description : Comfortable, padded with the silk cloth and shining in the sunlight leather shoes, which look really elegantly.
Requirements : raws:leather>200,silk cloth>50,wax>10;days:3;tools:needle,knife,bodkin

Pasuje?
You still stood there screaming
No one caring about these words you tell
My friend, before your voice is gone
One man's fun is another's hell!

Wyjdź z domu. Może pod twoim blokiem napierdalają się magowie.
Mattan

Postby Mattan » Tue Feb 27, 2007 4:57 pm

Avx zmusiłem żonę do tłumaczenia. Jest jak jest dałem do angoli na forum.

Suchy nie zauważyłem. Twój opis jest chyba lepszy, ale już nie ma szans na zmuszenie żony.
EDIT: Suchy daj swój opis jako konkurencyjny na forum angoli.
Avx

Postby Avx » Wed Feb 28, 2007 10:28 am

Seko chyba coś w złym humorku jest. Czepia się paska że coś nie tak (o ile dobrze rozumiem "nie można wprowadzać ubrań zależnych od innych ubrań", tak ?) a oczywiście o butach nawet słowa nie wypowiedziała(..ał ? To w końcu ona, czy on ? :P). Oczywiście zakładając, że dobrze zrozumiałem odpowiedź.

Niech ktoś przekaże Seko co następuje:

1. Istotniejsze są buty od tego paska nieszczęsnego, nie musi go wprowadzać jak coś w pasku niepasuje - niech się raczej nad butami zastanowi, bo mają dla osób z polskiego forum wyższy piorytet,
2. Pasek nie jest zależny od spodni - na upartego można go ubrać bez nich (BTW - idiotycznie by to wyglądało :P). Może podtrzymywać spodnie, ale nie musi.
-verri-

Postby -verri- » Thu Mar 01, 2007 11:07 am

Ja bym proponował stworzenie nowego pojemnika:
Piwniczka (dziura w ziemi podparta belkami drewnianymi do przechowywania jedzenia)
Potrzebne materiały:
Drewno: 1000 gram
Żelazo: 50 gram (gwożdzie itp.)

Potrzebne narzędzia:
Łopata, młotek

Czas 4 dni.
Pojemność 20 kilo.
Avx

Postby Avx » Thu Mar 01, 2007 1:17 pm

-verri-, to już bardziej się opłaca od tej piwniczki najmniejszy budynek z drewna zbudować. Byłaby niepraktyczna i mało kto by ją stawiał - jeśli już, to jako ciekawostkę nie do celów użytkowych. Po co więc ona, skoro są pilniejsze rzeczy ?
domeq

Postby domeq » Thu Mar 01, 2007 4:04 pm

Reforma monetarna, skrotem:

Przede wszystkim:
-mozliwosc tworzenia monet ciezszych niz 10 gramowe i lzejszych (ciezar bedzie jednak na kazdej monecie automatycznie wypisany).
-mozliwosc tworzenia monet-stopow (70% zelaza, 30% miedzi, itp),
-traktowanie monet z jednego numeru prasy jak surowce, a nie jak przedmioty (tak, aby 10 monet zajmowalo mniej miejsca na liscie).

To chyba wszystko...?
Quijo

Postby Quijo » Thu Mar 01, 2007 4:10 pm

domeq wrote:Reforma monetarna, skrotem:

Przede wszystkim:
-mozliwosc tworzenia monet ciezszych niz 10 gramowe i lzejszych (ciezar bedzie jednak na kazdej monecie automatycznie wypisany).
-traktowanie monet z jednego numeru prasy jak surowce, a nie jak przedmioty (tak, aby 10 monet zajmowalo mniej miejsca na liscie).

To chyba wszystko...?

To by w końcu mogli zrobić, bo tak podawać komuś po jednej monecie to nie zbyt miła praca jest :/
No, a tak to by pisało np w nawiasie (10 monet, 15 gram każda)
http://www.gks-murcki.com
domeq

Postby domeq » Thu Mar 01, 2007 4:21 pm

W tej chwili rozwiazania obecne moga stanowic zalazki banku dla bogatych kupcow (jedna moneta za kilogram zelaza), ale niestety zalazkiem srodka platniczego za surowce dla zwyklych ludzi, sie nie stana. Sa niewygodne. Brakuje mi tez mozliwosci tworzenia monet ciezszych/lzejszych, albo stopowych...
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Mar 01, 2007 4:53 pm

domeq wrote:-mozliwosc tworzenia monet ciezszych niz 10 gramowe i lzejszych (ciezar bedzie jednak na kazdej monecie automatycznie wypisany).
Nie
domeq wrote:-mozliwosc tworzenia monet-stopow (70% zelaza, 30% miedzi, itp),
zbyt skomplikowane, nie
domeq wrote:-traktowanie monet z jednego numeru prasy jak surowce, a nie jak przedmioty (tak, aby 10 monet zajmowalo mniej miejsca na liscie).
tak. ale weź; to zaprogramuj :roll:
cantr się posypał
domeq

Postby domeq » Thu Mar 01, 2007 5:07 pm

Nie

Nie, bo? Rozwin prosze wady tego rozwiazania, bo o zaletach chyba pisalem. Wieksza roznorodnosc walut. Moneta 1 gramowa powstawac bedzie szybciej, ale oczywistym jest, ze ma sama w sobie mniejsze pokrycie i bedzie warta mniej, niz 10 gramowa, itd.

zbyt skomplikowane, nie

Linia montazowa to dopiero jest skomplikowana ;-)
Avx

Postby Avx » Thu Mar 01, 2007 5:13 pm

Domeq, myślę, że my sobie poradzimy z obecnymi monetami... Po prostu sytuacja musi do tego dojrzeć, kapitalizm musi się rozwinąć, zaludnienie musi wzrosnąć. Nie komplikujcie, bo to bezsensu i tylko czas potrzebny na wprowadzenie innych rzeczy zabiera.
Artur

Postby Artur » Thu Mar 01, 2007 6:05 pm

a mi sie te pomysly podobaja 8) moze w koncu ktos zajołbysie piniondazmi w cantr :P
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Mar 01, 2007 6:10 pm

domeq wrote:
Nie

Nie, bo? Rozwin prosze wady tego rozwiazania, bo o zaletach chyba pisalem. Wieksza roznorodnosc walut. Moneta 1 gramowa powstawac bedzie szybciej, ale oczywistym jest, ze ma sama w sobie mniejsze pokrycie i bedzie warta mniej, niz 10 gramowa, itd.
Bo to zbędne. Są przecież różne gatunki metali.
domeq wrote:
zbyt skomplikowane, nie

Linia montazowa to dopiero jest skomplikowana ;-)
A co w niej takiego skomplikowanego? Zwykła maszyna. Powiem nawet że prostsza niż inne, bo projektów nie ma. A tworzenie stopów? Wyobrażasz sobie chociaż jakby to wyglądało?
cantr się posypał
domeq

Postby domeq » Thu Mar 01, 2007 7:04 pm

in vitro... wrote:A tworzenie stopów? Wyobrażasz sobie chociaż jakby to wyglądało?

Wrzucam 200 gram zelaza, i 800 gram miedzi, i otrzmuje 100 monet po 20% zelaza, 80% miedzi kazda ;)

Wiem ze logicznie to wyglada dziwnie, ale radio z 3 kabelkow wcale lepsze nie jest, nie mowiac o silniku perpetum-mobile opartym na magnezie (no - zmieni sie to wprowadzeniu paliwa).
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Thu Mar 01, 2007 7:19 pm

Stopy i waga monety- w cantr bezsensu...
Te "same monety" powinny sie laczyc i byc podawane- jak najbardziej.

Chcialbym jeszcze by przy prasie moglo pracowac nawet 10 osob. :roll:

Return to “Sugestie”