Blokada kierownicy

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Ave

Blokada kierownicy

Postby Ave » Mon Oct 27, 2008 4:53 pm

Ale mnie wnerw bierze gdy mi ktoś łapie za kierownicę...

Może tak zbudujemy blokadę na kierownicę??
Dokładny opis :
Przy każdym pojeździe osobno zakłada się blokadę na kierownicę i jest to coś czego wcale nie trzeba, ale można założyć. Na blokadę potrzeba jakieś 150g drewna i 100g żelaza. Po ukończeniu projektu, który trwa 2 dni można blokadę założyć w dowolnym pojeździe, tyle że ta blokada musi być już w tym pojeździe na zawsze (można ją wyłamać). Ten który założy blokadę dostaje klucz od niej i potem tylko on może blokadę zdjąć lub założyć, chyba że odda komuś klucz. Gdy blokada jest zablokowana tylko osoba posiadająca klucz może majstrować przy kierownicy, a gdy zdjęta każdy może złapać za ster.

PS: Wiem, że już pewno poruszono ten temat, ale ja opiszę blokadę tak jak ja widzę ten projekt.
cald dashew

Postby cald dashew » Mon Oct 27, 2008 5:06 pm

no cos podobnego bylo proponowane ale jeden argument niszczyl ta sugestie jezeli dobrze pamietam : Nie raz za duzo trzeba sie pieprzyć ze zwykłym zamkiem.. na przyklad po 6-7 razy a jakby jeszcze byla blokada... omg
Image
Image
Image
Ave

Postby Ave » Mon Oct 27, 2008 7:49 pm

Dzięki temu nikt ci nie będzie łapał za kierownicę i nikt nie zmieni kursu albo nie ukradnie pojazdu
pikolo

Postby pikolo » Mon Oct 27, 2008 8:52 pm

a jak kierowca zasnie za kierownicą? zreszta to malorealne
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
Zamia

Postby Zamia » Mon Oct 27, 2008 10:06 pm

A to drewno w tej blokadzie to do czego? :roll:
lacki2000

Postby lacki2000 » Mon Oct 27, 2008 11:12 pm

Zamia wrote:A to drewno w tej blokadzie to do czego? :roll:

Code: Select all

Widzisz metalową blokadę kierownicy z misternie wyrzeźbionymi w drewnie figurkami buńczucznych indyków
A tak na poważnie to przecież jest zamek w aucie i jak się kogoś wpuści to trzeba się umieć dogadać. Moja postać dużo nie podróżuje ale jak już jej się to przytrafiało to zawsze się ustalało kto jest kierowcą i co robić jak zaśnie.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
cald dashew

Postby cald dashew » Mon Oct 27, 2008 11:31 pm

lacki2000 wrote:A tak na poważnie to przecież jest zamek w aucie i jak się kogoś wpuści to trzeba się umieć dogadać.

a jak trzeba bedzie przeniesc wiezniow z obozu pracy A do obozu pracy B? ;d Wtedy zaden nie dotknie nawet kierownicy
Image

Image

Image
lacki2000

Postby lacki2000 » Tue Oct 28, 2008 1:37 am

cald dashew wrote:a jak trzeba bedzie przeniesc wiezniow z obozu pracy A do obozu pracy B? ;d Wtedy zaden nie dotknie nawet kierownicy
Do tego lepsze by były dyby, kajdany oraz pojazdy z okratowaną przybudówką.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
cald dashew

Postby cald dashew » Tue Oct 28, 2008 7:09 am

lacki2000 wrote:
cald dashew wrote:a jak trzeba bedzie przeniesc wiezniow z obozu pracy A do obozu pracy B? ;d Wtedy zaden nie dotknie nawet kierownicy
Do tego lepsze by były dyby, kajdany oraz pojazdy z okratowaną przybudówką.

to fakt ale tak na serio to nie widze w Cantrze powodu by przewozic wiezniow ;d W Cantr wiezniowie po prostu umieraja !
Image

Image

Image
Ave

Postby Ave » Tue Oct 28, 2008 7:22 am

Lol powiedzmy, że jestem noobem (powiedzmy, bo noobem nie jestem) i zbudowałem sobie slup. Zaciągnąłem na niego 2 nieznanych mi ludzi i chcę z nimi żeglować po świecie, ale się boje by mi slupa nie ukradli... zawsze jak wypłynę, to mogę zawrócić, a tak to będą cały czas zmieniać kurs i mnie zabiją...
Zamia

Postby Zamia » Tue Oct 28, 2008 9:08 am

Najpierw Cię zabiją potem zmienią kurs. :mrgreen:
Albo spokojnie popłyną w obranym przez Ciebie kierunku.
Legalus

Postby Legalus » Tue Oct 28, 2008 9:22 am

Blokada na ster na statku? niee! Nie temu pomysłowi! Nierealne, nieużyteczne. Jak bierzesz dwóch nieznanych ludzi na statek to ryzykujesz. Twój wybór.
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
Ice-Man

Postby Ice-Man » Tue Oct 28, 2008 12:26 pm

A tak w ogóle to po co brać samemu dwóch nieznanych ludzi? Na szabrownik można by było, jeśli więcej załogi...
Image
ImageImage
grzybi

Postby grzybi » Tue Oct 28, 2008 12:30 pm

Ave wrote:Lol powiedzmy, że jestem noobem (powiedzmy, bo noobem nie jestem) i zbudowałem sobie slup. Zaciągnąłem na niego 2 nieznanych mi ludzi i chcę z nimi żeglować po świecie, ale się boje by mi slupa nie ukradli... zawsze jak wypłynę, to mogę zawrócić, a tak to będą cały czas zmieniać kurs i mnie zabiją...

Nawet nie wiesz jakie były świetne komentarze jak Twoja postać w końcu sobie poszła z tej osady gdzie zbierała drewno na tego slupa :twisted: Przez ten czas kiedy będziecie go budować na wybrzeżu to chyba zdążycie się dogadać co do tego, kto steruje. No, ale tyle z mojej strony, bo to troszkę o zasadę 4 dni zahacza :)
witia1

Postby witia1 » Wed Oct 29, 2008 2:59 pm

A jak chcecie prowadzić pojazd z założoną blokadą? :) no chyba że wszystkie drogi w cantrze są proste i statki tez nie będą skręcać w czasie podróży :)

Return to “Sugestie”