Rysunek

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Agent 0007

Rysunek

Postby Agent 0007 » Sun Jun 25, 2006 10:08 am

Mam pytanie: Potrzebuję napisać tekst na rysunku... tak by rysunek był jako tło i by dało się zapisać go wraz z tekstem w formacie jpg.

Znaczy sie mam rysunek i na nim chce cos napisac nie zmieniajac formatu... a w paintcie sie nie da... bo tło znika i sie pisze na białym :/

Ktos moze mi pomoc?

PS. Teraz mam też plik w formacie rtf. I nie wiem co dalej... muszę mieć go jako rysunek.

PS. Nie mam skanera...
Susel

Postby Susel » Sun Jun 25, 2006 10:31 am

Operacje na JPG:

Da sie przeprowadzic chociazby w paincie... (Mozna zlikwidowac robienie sie bialego tla - po kliknieciu na przycisk tekstu na pasku narzedzi pod paskiem pokazuja ci sie takie dwa obrazeczki (opcje) jeden pod drugim klikasz na ten nizej i mozesz pisac bez bialego tla...)

I tutaj nieocenione uslugi oddaje takze Adobe Photoshop, w ktorym nie ma z tym najmniejszego problemu...

Ale z tym RTF to nie wiem jak zrobic na JPG... :D (Sadze, (ale nie dam glowy) ze powinna wystarczyc poporostu reczna zmiana rozszerzenia (przez opcje "zmien nazwe") - zanim sprobujesz zrob lepiej kopie zapasowa :) )

W niektorych miejscach wytlumaczone jak dla debila, ale lubie miec pewnosc ze moje slowa zostana zrozumiane...... :)
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sun Jun 25, 2006 10:53 am

Zrozumiane... ;)

prostota rozwiązania mnie dobiła... a ja po konverterach szperam, gdy rozwiazanie jest w zasiegu reki... tak to jest... jak sie czegos nie uzywa to sie zapomina.

DZiękuje za szybką reakcje...

Podziekowania takze dla Uli, która wyslala mi rozwiazanie przez pm'a :)
PS. za tego pm tez osobne ;)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Jun 25, 2006 11:20 am

Do wpisywania tekstu na obrazkach możesz też użyć przeglądarki obrazków "IrfanView".
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”