Pytanie co do map
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Elkarish
Pytanie co do map
Czy jeżeli kilka osób będzie robiło jakąś naprawdę większą mapę czy można użyć wtedy zasady OOC do przekazywania sobie informacji o projekcie...? wymieniania się mapami oczywiście jeżeli się zachowa to że mapa powstanie dopiero jak się zbiorą spowrotem wszyscy w danej lokacji
Pytanie nr 2
Czy jeżeli mamy pare dostępnych map(według mnie wszystkie możliwe) to czy można by było zebrać informacji za pomocą rozmowy OOC (np na forum) od kartografów którzy te mapy robili uzyskać mapy wyjściowe ( te kwadraciki 36 pix na 36 o ile dobrze pamientam) połączyć i nałożyć legendę potem zawrzeć że mapa zostła zrobiona na podstawie map XXX,XXX,XXX,XXX... itd. w rzeczywistości nie jeden kartograf przerysowywał mapy i robił nową z inną legendą... Czy jest to możliwe ?
(PYTANIA KIEROWANIE GLOWNIE DO OSOB USTALAJACYCH REGOLY)
Pytanie nr 2
Czy jeżeli mamy pare dostępnych map(według mnie wszystkie możliwe) to czy można by było zebrać informacji za pomocą rozmowy OOC (np na forum) od kartografów którzy te mapy robili uzyskać mapy wyjściowe ( te kwadraciki 36 pix na 36 o ile dobrze pamientam) połączyć i nałożyć legendę potem zawrzeć że mapa zostła zrobiona na podstawie map XXX,XXX,XXX,XXX... itd. w rzeczywistości nie jeden kartograf przerysowywał mapy i robił nową z inną legendą... Czy jest to możliwe ?
(PYTANIA KIEROWANIE GLOWNIE DO OSOB USTALAJACYCH REGOLY)
- Rusalka
Nie ma ustępstw co do wiedzy OOC. Nie można. Gdyby tak było jak mówisz, to byśmy już dawno cały atlas mieli, ze wszystkimi istniejącymi osadami i miastami. A nie mamy.
Edit: A co do tego drugiego pytania - kartografowie powinni dołaczać do swych map podkład, spotkalem się z tym zresztą w grze. Oczywiście, byłoby to bardzo pomocne. Ale poza grą, wymiana takich materiałów jest nielegalna.

Edit: A co do tego drugiego pytania - kartografowie powinni dołaczać do swych map podkład, spotkalem się z tym zresztą w grze. Oczywiście, byłoby to bardzo pomocne. Ale poza grą, wymiana takich materiałów jest nielegalna.
Last edited by Rusalka on Tue Aug 15, 2006 12:41 pm, edited 2 times in total.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Snake
- Skarbniq
- marol
- Elkarish
- Rusalka
-
- docent
- Baduk
Rusalka wrote:Nie ma ustępstw co do wiedzy OOC. Nie można. Gdyby tak było jak mówisz, to byśmy już dawno cały atlas mieli, ze wszystkimi istniejącymi osadami i miastami. A nie mamy.
Mam pytanie do ciebie i przepraszam z góry że nie na temat i że jest natury prywatnej ale tak przyglądam się twojemu Avatarowi i chciałem zapytać czy czasem nie mieszkasz w Częstochowie albo mieszkałeś?

Shudan - komunikacja przy pomocy rąk - rozmowa serca z sercem.
- Elkarish
przez przypadek skasowałem tego posta więc.. w skrócie
może ich nagle natchnąć ta sama myśl .. jakby z nieba - tak jak wszystkich pionerów lotnictwa (a swoją drogą to ciekawe co ich pobudziło do latania jakaś książka czy naprawde wszyscy mieli nagle taki zamysł sami z siebie)
[zasady są po to by je naginać - ale bez przesady....]
może ich nagle natchnąć ta sama myśl .. jakby z nieba - tak jak wszystkich pionerów lotnictwa (a swoją drogą to ciekawe co ich pobudziło do latania jakaś książka czy naprawde wszyscy mieli nagle taki zamysł sami z siebie)
[zasady są po to by je naginać - ale bez przesady....]
-
Elkarish, przeciez prosto zostalo Ci wytlumaczone. NIE. I juz.
A tak przy okazji, widze, ze ostatnio jakas moda na wplywanie na gre przez forum nastapila. Czy przypadkiem moderatorzy nie powinni radykalniej zadzialac? Co i rusz odgrazanie sie na forum, co chwila (to juz nagminne u paru graczy, nie bede wymieniac) niepamietanie, ze gracz i jego postacie to calkiem inne sprawy (nie mozna np. pisac na forum "jak mi X przywalil to myslalem..." - to postac myslala, a nie grac. Nauczcie sie odrobine schizofrenii
).
A tak przy okazji, widze, ze ostatnio jakas moda na wplywanie na gre przez forum nastapila. Czy przypadkiem moderatorzy nie powinni radykalniej zadzialac? Co i rusz odgrazanie sie na forum, co chwila (to juz nagminne u paru graczy, nie bede wymieniac) niepamietanie, ze gracz i jego postacie to calkiem inne sprawy (nie mozna np. pisac na forum "jak mi X przywalil to myslalem..." - to postac myslala, a nie grac. Nauczcie sie odrobine schizofrenii

- Rusalka
Baduk wrote:Mam pytanie do ciebie i przepraszam z góry że nie na temat i że jest natury prywatnej ale tak przyglądam się twojemu Avatarowi i chciałem zapytać czy czasem nie mieszkasz w Częstochowie albo mieszkałeś?.
Już ci pisze PMa.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
-
- Agent 0007
Elkarish... idioto. Nie uzywalem obraźliwych low w stosunku do Ciebie... jeszcze... poniewaz myslalem, ze beda z Ciebie ludzie. Ale czlowieku... (przepraszam za to okreslenie, nie pasuje jakos do aktywnego strumienia samoswiadomosci) proponujesz tutaj zlamanie zasad innym graczom, proponujesz tutaj naginanie zasad i twierdzisz, ze zasady sa po to by je naginac. Jestem pewien (sic!), ze jakies zasady Cantr juz zlamales. Nie wiem, jakie, ale jesli nie to przy takim stosunku do gry na pewno zlamiesz. Apeluje by PD mialo na oku postacie tego czubka... nie wiadomo co go moze najsc kiedys.
I nie psuj innym gry.
I nie psuj innym gry.