Pytania.
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- ushol
-
Ja mam postac ktora waclczy "po amatorsku " ale jednoczesnie nielam zawsze obchodzi tarcze przeciwnika , niemal zawsze trafia i jest najwiekszym moim killerem - choc mam postacie walczace mistrzowsko ...
cały czas mnie to frapuje jak to jest z ta walka ... bo odnosze wrazenie ze mistrz w walce wcale nie jest bardziej skuteczny od amatora ...
cały czas mnie to frapuje jak to jest z ta walka ... bo odnosze wrazenie ze mistrz w walce wcale nie jest bardziej skuteczny od amatora ...
- Rusalka
- Fiona
Nie wiem czemu ale jakos mam wyjatkowe nieszczescie spotykac ciagle postaci ktore uporczywie uzywaja usmieszkow
Czy moge w imie wyzszego dobra mowic do nich szeptem zeby zaprzestali tego procederu?
Wiem ze wiadomosci poza gra sa zle, ale z drugiej strony ja tylko raz wysle taka wiadomosc a jest szansa ze do gracza cos dotrze i nie bedzie okraszal kazdego zdania
i psul zabawe.
Jak byl ten skrot ze sie wysyla cos poza gra? OOC? Ja pisze "Poza gra:" wychodzac z zalozenia ze jesli nie wiedza o usmieszkach to tez nie wiedza co to znaczy OOC

Czy moge w imie wyzszego dobra mowic do nich szeptem zeby zaprzestali tego procederu?
Wiem ze wiadomosci poza gra sa zle, ale z drugiej strony ja tylko raz wysle taka wiadomosc a jest szansa ze do gracza cos dotrze i nie bedzie okraszal kazdego zdania

Jak byl ten skrot ze sie wysyla cos poza gra? OOC? Ja pisze "Poza gra:" wychodzac z zalozenia ze jesli nie wiedza o usmieszkach to tez nie wiedza co to znaczy OOC

Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.
-
OOC - out of character.
Ale Twoje rozwiązanie w moim mniemaniu też jest dobre. Po coś zrobiono tę polską strefę językową...
pzdr! (to tyle na temat języka polskiego!)
Edit: na specjalne rzyczenie Fiony
Ale Twoje rozwiązanie w moim mniemaniu też jest dobre. Po coś zrobiono tę polską strefę językową...

Edit: na specjalne rzyczenie Fiony

Last edited by Gender on Mon Mar 20, 2006 1:28 pm, edited 1 time in total.
- Fiona
Gender wrote:OOC - out of character.
Ale Twoje rozwiązanie w moim mniemaniu też jest dobre. Po coś zrobiono tą polską strefę językową...
App języka polskiego
tę strefę

Czyli jak rozumiem wysylac im te wiadomosci z uporem godnym lepszej sprawy?
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.
- Raist
Fiona wrote:Czyli jak rozumiem wysylac im te wiadomosci z uporem godnym lepszej sprawy?
To nie jest zgodne z duchem gry. Mozesz komus o tym wspomniec, ale pamietaj zeby nie robic tego kilka razy. Nikt nie lubi w grze komunikatow OCC. Na forum byla dyskusja o usmieszkach, proponuje sie z nia zapoznac

Wariat...
- Agent 0007
- Fiona
Raist wrote:Fiona wrote:Czyli jak rozumiem wysylac im te wiadomosci z uporem godnym lepszej sprawy?
To nie jest zgodne z duchem gry. Mozesz komus o tym wspomniec, ale pamietaj zeby nie robic tego kilka razy. Nikt nie lubi w grze komunikatow OCC. Na forum byla dyskusja o usmieszkach, proponuje sie z nia zapoznac
Kilka nie, raz tylko.
I nie przy jednorazowym wypadku tylko gdy ktos nigdy nie pisze *usmiecha sie* tylko robi

Wiem, ze nikt nie lubi komunikatow, ale tak sobie mysle ze jesli ten gracz nie wie o usmieszkach i sie dowie to dobrze dla gry jednak i dla innych graczy ktorzy beda sie spotykac z jego postacia.
A jak ktos bedzie jednak uporczywie uzywal usmieszkow to sie nie zamierzam klocic przeciez, jego sprawa.
O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.
- Raist
Agent 0007 wrote:Wysyłaj... a jak nie poskutkóje to ostżem takiego!![]()
![]()
Tylko jakiś wiarygodny powód trzeba znaleźć... zeby NZ nie łamać. Np... krzywe spojrzenie. Moje postacie specjalizują się w znajdywaniu głupich powodow, by kogoś walnąć
Zasypywanie ludzi komunikatami OCC doprowadzi do wyslania ostrzezenia przez PD

Wariat...
- Fiona
Raist wrote:Zasypywanie ludzi komunikatami OCC doprowadzi do wyslania ostrzezenia przez PD
Od razu zasypywanie...
No ale skad sie maja dowiedziec ze nie powinni tego robic skoro nikt im nie powie a nie maja ochoty zajrzec na forum?
O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.
- Raist
Fiona wrote:Raist wrote:Zasypywanie ludzi komunikatami OCC doprowadzi do wyslania ostrzezenia przez PD
Od razu zasypywanie...
No ale skad sie maja dowiedziec ze nie powinni tego robic skoro nikt im nie powie a nie maja ochoty zajrzec na forum?
Ale to nigdzie nie jest zakazane, ani do końca niemile widziane. http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=7646. Przeczytaj ten temat, dopisz ew. uwagi

Wariat...
- Fiona
-
Witam wszystkich serdecznie,
Zacząłem grać...
Pzeglądam forum i czytam ile się da tylko ale jest tego od groma
dlatego mam kilka pytań, na które mam nadzieję odpowiecie i za które nikt mi nie nawrzuca
, bo pewnie były setki razy. Do rzeczy:
1. Czas w grze. Jakoś nie rozumiem do końca. Stoi, że dzień ma 8h, godzina 36min. Wziałem się za projekt, wpisałem tak, by było na 2 dni pracy. Myślałem, że zgodnie z powyższym po 9,6h czasu rzeczywistego będzie 100% (16h x 36/60), a tak nie jest
Mam 50% dzisiaj czyli widzę, że czas leci równo z rzeczywistym? Jak to policzyć?
2. Kolejna sprawa to znowu czas
Zbieram jabłka i dałem 200g. Będę to zbierał właśnie 2 dni, a to w rzeczywistości może jedno jabłko tyle waży
Żeby nie było, że tyle zbieram czegoś tam, a zjem to w 1h
Ponownie - jak to się ma w grze do rzeczywistości?
3. No i ciągle ten czas. Czy świat Cantr będzie kiedyś "zresetowany" Podejrzewam, że zaczyna się od początku jako człowiek pierwotny gdzie nic nie ma i wynalezienie maczugi to wyzwanie. Niestety mnie to ominęło z tego co widzę
. Co będzie kiedyś gdy ktoś się urodzi jak będą wszyscy latać w kosmos?
Nie zazna nigdy radości pobiegania nago z łukiem w ręku za dziką zwierzyna
Pozdrawiam,
Gyc.
Zacząłem grać...

1. Czas w grze. Jakoś nie rozumiem do końca. Stoi, że dzień ma 8h, godzina 36min. Wziałem się za projekt, wpisałem tak, by było na 2 dni pracy. Myślałem, że zgodnie z powyższym po 9,6h czasu rzeczywistego będzie 100% (16h x 36/60), a tak nie jest

2. Kolejna sprawa to znowu czas

3. No i ciągle ten czas. Czy świat Cantr będzie kiedyś "zresetowany" Podejrzewam, że zaczyna się od początku jako człowiek pierwotny gdzie nic nie ma i wynalezienie maczugi to wyzwanie. Niestety mnie to ominęło z tego co widzę

Pozdrawiam,
Gyc.
- Gnom
Gyc wrote:1. Czas w grze. Jakoś nie rozumiem do końca. Stoi, że dzień ma 8h, godzina 36min. Wziałem się za projekt, wpisałem tak, by było na 2 dni pracy. Myślałem, że zgodnie z powyższym po 9,6h czasu rzeczywistego będzie 100% (16h x 36/60), a tak nie jestMam 50% dzisiaj czyli widzę, że czas leci równo z rzeczywistym? Jak to policzyć?
![]()
![]()
1 godzina Cantryjska, to 3 Nasze.
1 minuta Cantryjska, to 5 Naszych.
Jeden dzien Cantryjski, to jeden Nasz.

Gyc wrote:2. Kolejna sprawa to znowu czasZbieram jabłka i dałem 200g. Będę to zbierał właśnie 2 dni, a to w rzeczywistości może jedno jabłko tyle waży
Żeby nie było, że tyle zbieram czegoś tam, a zjem to w 1h
Ponownie - jak to się ma w grze do rzeczywistości?
Nijak. Takich rzeczy bym sie nie czepial akurat. W Cantr wszystkow azy mniej po prostu i tyle. Moze jest tam slabsza grawitacja?
Gyc wrote:3. No i ciągle ten czas. Czy świat Cantr będzie kiedyś "zresetowany" Podejrzewam, że zaczyna się od początku jako człowiek pierwotny gdzie nic nie ma i wynalezienie maczugi to wyzwanie. Niestety mnie to ominęło z tego co widzę. Co będzie kiedyś gdy ktoś się urodzi jak będą wszyscy latać w kosmos?
Nie zazna nigdy radości pobiegania nago z łukiem w ręku za dziką zwierzyna
Zazna. Moze sie urodzic w biednym i malutkim miejscu gdzie nic nie ma. Albo do takiego polynac. A swiat Cantra jest dziwny, sa samochody i radia, ale nie ma bardziej zaawansowanej broni niz sredniowieczna. Przyklady mozna by mnozyc. Wiec odpowied zbrzmi - nie, nie zostanie zresetowany.
I witam nowego gracza.