Chamstwo w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Arucard
- Chimaira_00
*patrząc na Miauę kiwa głową ze zrozumieniem*
We wspomnianej sytuacji, której moja postać była końcowym świadkiem, nie było obrażania gracza przez gracza. Było obrażanie postaci przez postać. Jeśli nie potrafisz tego odróżnić - daj po krzyżu, ułatwisz sobie i innym ludziom życie...
Szczególnie mnie to rozbawiło. Masz na myśli wulgaryzmy, tak? Owszem, są trzy klasy. Polecam wyrocznię - słownik Grochowskiego, może się doedukujesz. Przy okazji odróżnisz wulgaryzm od przekleństwa *uderza w ton w stylu Eresana*
ale miejmyż trochę szacunku dla siebie
We wspomnianej sytuacji, której moja postać była końcowym świadkiem, nie było obrażania gracza przez gracza. Było obrażanie postaci przez postać. Jeśli nie potrafisz tego odróżnić - daj po krzyżu, ułatwisz sobie i innym ludziom życie...
są przekleństwa i przekleństwa
Szczególnie mnie to rozbawiło. Masz na myśli wulgaryzmy, tak? Owszem, są trzy klasy. Polecam wyrocznię - słownik Grochowskiego, może się doedukujesz. Przy okazji odróżnisz wulgaryzm od przekleństwa *uderza w ton w stylu Eresana*
It doesn't think. It doesn't feel.
It doesn't laugh or cry.
All it does from dusk till dawn
Is make the soldiers die.
---
gg - 9243805
It doesn't laugh or cry.
All it does from dusk till dawn
Is make the soldiers die.
---
gg - 9243805
- marol
- Luke
-
-
Nie zacznie się. List Eresana, w którym przytaczał rynsztokowy dialog (a nie - pojedyncze przekleństwo), został z przyczyn formalnych usunięty. Być może nie wszyscy wiedzą, do jakiego przypadku się odnoszą.matt_666 wrote:*czeka aż burda zacznie się na poważnie ostrząc siekierkę*
Smutne, że kolejne osoby w gruncie rzeczy próbują mnie przekonać, że Cantr nie jest jednak grą typu RPG jak przy stoliku, tylko w Sieci, mimo że tak jest reklamowany. Jestem przekonany, że w czasie sesji roleplayowych z Waszym udziałem takie bluzgi się nie pojawiają. I dziwi mnie podkreślanie, że skoro krańcowo rynsztokowe słownictwo jest kierowane przez postać do postaci, to nie ma powodu do upominania gracza. Bo "jak ktoś nie potrafi odróżnić, to niech nie gra". Siedząc twarzą w twarz ze znajomymi i nieznajomymi na roleplayu też byście nic z tym nie robili?
Marol uznał temat za wyczerpany i ja też sądzę, że kogo do tej pory nie przekonałem, już nie przekonam.
-
-
Od "stolikowego" RPG Cantr różni się znacznie. Tam kilkuosobowa drużyna prawie zawsze działa we wspólnym interesie. Konflikty, jeśli się pojawiają to głównie przy podziale łupów i trwają krótko, MG może przecież niespodziewanie zmienić rozwój wydarzeń wprowadzając zagrożenie zewnętrzne. Wzajemne bluzgi pojawiają się głównie na tle rasowym (wyzywanie krasnoludów od kurdupli i elfów od pedałów). W klasycznym RPG jeśli postać nie potrafi współpracować lub chociaż dobrze współpracy udawać musi odejść z drużyny a tym samym z gry.
- cald dashew
- Ula
pipok wrote:Nie zacznie się. List Eresana, w którym przytaczał rynsztokowy dialog (a nie - pojedyncze przekleństwo), został z przyczyn formalnych usunięty. Być może nie wszyscy wiedzą, do jakiego przypadku się odnoszą.
Naprawdę został usunięty? Tak dla ścisłości:
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=13150

- Arucard
- robin_waw
- koliberek