Moze zroibmy nowy dzial na polskim forum?szczegoly nizej

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Czy chcesz, by wprowadzono dzial Dyskusje o wydarzeniach w grze, tylko dla chetnych bez lamania NZ?

Tak, to dobre rozwiazanie
9
31%
Nie, powinnismy rozmawiac o tym w dziale ogolne dyskusje bez ogrodek
2
7%
Nie, w ogole nie powinnismy rozmawiac o wydarzeniach w grze na forum, chyba ze z waznych przyczyn
18
62%

Total votes: 29
Sierak

Postby Sierak » Fri Jan 20, 2006 3:16 pm

No i właśnie tworząc nowy dział możnaby te zasady trochę zmienić w obrębie tego działu.
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Gnom

Postby Gnom » Fri Jan 20, 2006 3:19 pm

Zalozyl je Keves. Ma tu zreszta gdzies watek, w ktorym rozsyla zaproszenia do grona dla chetnych. Chyab tez sie tam zglosiles Michal z tego co pamietam...
Sierak

Postby Sierak » Fri Jan 20, 2006 3:20 pm

Gnom wrote:Zalozyl je Keves. Ma tu zreszta gdzies watek, w ktorym rozsyla zaproszenia do grona dla chetnych. Chyab tez sie tam zglosiles Michal z tego co pamietam...

Ach to to. :lol:
WojD

Postby WojD » Fri Jan 20, 2006 3:29 pm

Też - ale grono tematyczne BLACH to nie to samo co grono tematyczne Cantr II :)
==============
Gnom

Postby Gnom » Fri Jan 20, 2006 4:04 pm

No tak, ale grono Cantr II te zchyba zalozyl Keves, prawda? I nie wiedzialem, ze je moderujesz Wojd. Cos tam ciales w ogole na razie? Boz a duzo sie tam nie dzieje. :/
WojD

Postby WojD » Fri Jan 20, 2006 4:08 pm

Raz jakies głupoty wywaliłem - nawet nie NZ tylko ktoś cos durnego wpisał...

Moderuję, bo tu zwykle ktoś zwróci uwage na naruszenia a tam ktoś musi pilnowac KeVEs tez czasem musi spać :)
==============
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Fri Jan 20, 2006 4:35 pm

Ja jestem na nie za tym dzialem,poprostu nie mam zadnego zaufania do siebie i innych w tym moderatorow a przegladajacy to forum jako goscie lub inaczej mogliby byc poprostu idiotami ktorzy :
a) mogliby sie za duzo przypadkiem dowiedziec
b) traktowali by moje postacie inaczej niz chce

a grono Cantr II swieci pustkami i nie wiem po co zostalo stworzone jak jest to forum
WojD

Postby WojD » Fri Jan 20, 2006 5:23 pm

Ja tez nie wiem po co - jak dla mnie powienien byc zakaz tworzenia forów o grze z wyjątkiem celów czysto reklamowych.

Zdaje się, że własnie marketing Cantr był celem KeVEsa, gdy je tworzył - a że jest praktycznie martwe, to już inna sprawa :) To, co ciekawe, dzieje się tutaj.
==============
Raist

Postby Raist » Fri Jan 20, 2006 7:22 pm

A ja wciaz nie dostalem solidnego powodu dla ktorego taki dzial mialby powstac. Moim zdaniem powodem jest nuda w samej grze, a to juz wina samego gracza, albo -i tu moge byc zlosliwy- ktos oczekuje ze bedzie sobie z takiego dzialu czerpal informacje uzyteczne w grze ... i nie mow Michal, ze nie. Bo czy to swiadomie czy nie i tak bedziesz z czesci tego co napisano na forum kozystal. Interesuje Cie co dzieje sie na drugiej strony wyspy to wyslij tam swoja postac, proste.
WojD

Postby WojD » Fri Jan 20, 2006 7:38 pm

Zdaje się, że watek ten doprowadzi jednoczesnie do podziału - ale i do pogodzenia zwasnionych do tej pory graczy...

Prosze Państwa - watki typu najlepiej ubrana postać, kogo lubimy lub nie i tak dalej - nie są wbrew zasadom - ale jak za moment zrobię watek pt. Nie czytac Mapa Świata - to pobije rekordy popularnosci mimo, ze będzie to tak ewidentne złamanie zasad, że za samo kliknięcie powinien byc ban ;)

:D
==============
Vivaldii

Postby Vivaldii » Fri Jan 20, 2006 8:10 pm

Cantr umarl :cry: Wojd zdradzil mape swiata........... Teraz to juz mozna sobie tylko w domino pograc co najwyzej. :x
belin

Postby belin » Fri Jan 20, 2006 8:17 pm

Michal wrote:Lekko zafałszowane? 5 razy więcej Usa-ńców od Anglików, więc zasłanianie się wysoką kulturą Agnlików trochę wam nie wyszło

Wiesz... Amerykanie czy Angole - nie ma roznicy - oni w duuuzo mniejszym stopniu maja motyw kopania pod kims dolkow co u nas jest nagminne. Wyraznie nie zrozumiales :-).
Kultura to nie tylko "dziekuje" i "dziendobry" (chociaz tu Amerykancy bija nas na glowe), to wlasnie takze po prostu pozytywniejsze spojrzenie.
Sierak

Postby Sierak » Fri Jan 20, 2006 10:29 pm

Raist wrote:Moim zdaniem powodem jest nuda w samej grze, a to juz wina samego gracza, albo -i tu moge byc zlosliwy- ktos oczekuje ze bedzie sobie z takiego dzialu czerpal informacje uzyteczne w grze ... i nie mow Michal, ze nie. Bo czy to swiadomie czy nie i tak bedziesz z czesci tego co napisano na forum kozystal. Interesuje Cie co dzieje sie na drugiej strony wyspy to wyslij tam swoja postac, proste.

Hipokryta. :o Nie potrafisz zrozumieć, że mimo tego, że jakąś część rzeczy wiem wcześniej dalej mam satysfakcję grania. W grze mi się nie nudzi, jak chcecie mogę podać swoje postacie, wtedy będziecie wiedzieć, że mi się nie nudzi. Poza tym to czysta prowokacja :evil: Ile razy można kur** pisać o zasadach 20 dni, braku szczegółów, jak znadzie sie taki i dalej będzie tłukł, jak edit: pogibany :). Proszę bardzo według zasady polskiej sprytności, ten co najwięcej snuje oszustw, ten jest oszustem! Solidne powody są, najwyżej ty jesteś za eh nieważne, by je doczytać! Znalazło je aż 10 osób! Później się dziwicie o czerwone literki, jak ktoś wcale wszystkiego nie czyta!!
WojD

Postby WojD » Fri Jan 20, 2006 10:42 pm

...ale 16 jest przeciw...

Zrozum proszę, tu nie chodzi o graczy, którzy udzielają sie na forum. Ci, którzy tu nie zaglądają - automatycznie głosują na NIE. A wiesz czemu? Dlatego, ze nie chcę wiedzieć, co się w grze dzieje spoza gry.

Mamy w Cantr sporo autentycznych hardkorowców - mistrzów gry, pasjonatów - dla których takie akcje jak ta są zdradą, gwałtem na idei gry. Oni bronią się - nie korzystając z forum przed niepotrzebną wiedzą...

OK - nie zaglądają tu - więc można mówić o wszystkim? Nie - pozostaje rzesza anonimów, którzy sobie oglądają, czytaja i... ... korzystają. To zaburza równowagę gry. I chyba jednak jest złe.
==============
belin

Postby belin » Fri Jan 20, 2006 11:18 pm

Michal... jak na razie to Ty slabo czytasz. I slabo interpretujesz wynik sondy. Ja wiem, ze nawet jakbybyly 2 glosy poparcia dla Ciebie to by mozna bylo to wykrecic, ze "no i widzicie - mam poparcie".
Iles osob Ci tlumaczy dlaczego Twoje postulaty sie kupy nie trzymaja a Ty caly czas swoje - jak obrazone dziecko co lizaka nie dostalo, jak juz ktos nawet napisal. Zreszta wlasnie sam prezentujesz klasyczna postawe polskiego uporu "ja wiem i juz" zatykajac uszy na argumenty.
I jak ktos doradzal - jak tak bardzo brakuje Ci rozmowy na forum o wszystkim co sie dzieje w Cantr to masz zawsze angielskie forum.
Ciekaw bylem porownania tego co tu prezentujesz (postawy typu "wszystko mi sie nalezy") z postaciami jakie tworzysz w grze - ale juz nie jestem ciekaw. Wiesz... czlowiek jest tylko czlowiekiem i wole wyznawac zasade "im mniej wiesz... tym ciekawiej zyjesz" (to taka modyfikacja na potrzeby Cantr :-D )

A tak na marginesie - sam dzisiaj widzialem: chyba 3 razy pomylki w postaciach i chyba 2 osoby co nie wiedzialy co sie dzieje dookola - to jest stan na jeden dzien. To dosyc duzo (jak dla mnie) mowi o ogolnym poziomie graczy (zwlaszcza, ze wiekszosc postaci mam w podrozy i niewiele widza).

Return to “Ogólne dyskusje”