Nie chialo mi sie juz tego komentowac ale...
marol wrote:Miałem na myśli 'bandwidth', czyli ilość przesyłanych danych. Nad czasami dostępu pracujemy, ale nie uważam, żeby były takie złe. Ostatnimi czasami poprawia się coraz bardziej. Średni czas dostępu do strony z listą postaci to 1.3 s, a do strony ze zdarzeniami 0.8 sek.
Aha... wiesz, statystyka to najbardziej klamliwa z nauk. Szkoda, ze tego nie wziales pod uwage. "Sredni czas dostepu" jest najmniej wazny w tym co pisalem.
marol wrote:Dlaczego to nagroda dla tych, co będą zupełnie bezmyślnie działać? To stronnicza wypowiedź. Czy aktywny = bezmyślny? Nie świadczy ta wypowiedź dobrze o tobie.
Naprawde niezrozumiale napisalem? Hmmm... moze czytaj ze zrozumieniem?
Czy napisalem "aktywny = bezmyslny"?
marol wrote:A ja nie życzę komuś, żeby osoba, która ma dziennie 8 godzin wolnego czasu załatwiła taką, która ma 15 minut wolnego czasu. To, co piszesz, to demagogia. Opisałem już skalę bonusowych minut, mam nadzieję, że tego nie przeoczyłeś.
Wiedzialem, ze tak napiszesz

Owszem czytalem. Ale normalnie kazdy ma 200 minut i tyle. Nie ma czasu aby to wykorzystac to juz jego problem. Swietnie odgrywa postacie majac 15 minut wolnego czasu - tym lepiej. I jak taką postac zalatwi inna co niejako wykorzysta te dokupione (inaczej tego nie mozna nazwac) minuty - chocby przy okazji pojawienia sie ciekawej oferty handlowej to jest dla mnie slabizna tego pomyslu.
marol wrote:To do osoby, która zakładała sondę. To nie jest demokracja. Twórcy gry robią to, co uważają za słuszne. Jeśli potrzebują opinii, to się ludzi pytają i robią sondę. Jeśli nie, to tego nie robią. Jeśli sklep wprowadza promocję, to klienci nie mogą zrobić sondy i narzucić swojego zdania. Jos nie jest zakładnikiem graczy.
Alez ja (nie ja zakladalem sonde) calkowicie zie z Toba zgadzam. W Cantr (a zwlaszcza w zarzadzaniu zewnetrznym Cantr) nie ma miejsca na demokracje. Jednak uwazam, ze trzeba sie trzymac mniej wiecej tego o czym sie mowilo. Zwlaszcza jesli tyle osob uwaza, ze to co sie dzieje to bzdura.
Howk... powiedzialem.
PS - jak taki ze mnie demagog to moze Samoobrone Cantr zaloze ;-D... tfu tfu