Bardzo ogólne pytanie o morze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- w.w.g.d.w
- nowy kamienny mlotek
w.w.g.d.w wrote:A mnie sie marzy by na morzu mozna byloby lowic ryby zbierac sól i wodorost (absolutne minimum) wowczas jak w "Wodnym Swiecie" w podroz moglyby sie wybrac cale osady. i problem zywnosci bylby rozwiazany.
Nie tylko Tobie, ta sprawa jest walkowana od dosc dawna ale jak na razie bez odzewu.
Marol, powiedz czy jest choc cien szansy na realizacje pomyslu polowow na morzu?
Nie pytaj mnie kim jestem.

-
- marol
- WojD
Prog Dep. twierdził w ang. wątku że połowy są związane z surowcami a surowce z lokacją więc implementacja jest trudna.
W związku z tym zaproponowałem, żeby podejść do tematu inaczej - jak do polowania a nie łowienia - dodać migrujące gatunki - wieloryby, rekiny, orki, foki, albatrosy i tak dalej... Zamiast po lądzie migrowałyby po morzach i kliknięciem w przycisk zwierzęta w widoku miejsca na morzu (a już jest) można by sprawdzić, czy w pobliżu sa jakieś zwierzątka - a następnie na nie zapolowac... Komentarze były chyba przychylne - więc może to jest rozwiązanie...
W związku z tym zaproponowałem, żeby podejść do tematu inaczej - jak do polowania a nie łowienia - dodać migrujące gatunki - wieloryby, rekiny, orki, foki, albatrosy i tak dalej... Zamiast po lądzie migrowałyby po morzach i kliknięciem w przycisk zwierzęta w widoku miejsca na morzu (a już jest) można by sprawdzić, czy w pobliżu sa jakieś zwierzątka - a następnie na nie zapolowac... Komentarze były chyba przychylne - więc może to jest rozwiązanie...
==============
- w.w.g.d.w
Mozna by podzielic morze na strefy gdzie sa okreslone surowce i tam gdzie statek stanie tworzona bylaby "lokacja".Mozna byloby nawet stworzyc projekt dzwonu w ktorym nurkowaloby sie na dno by wydobywac surowce.Oczywiscie trzeba byloby obslugiwac go ze statku i nie na wszystkie by sie miescil ale co tam