Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Robert_

Postby Robert_ » Thu Aug 25, 2005 4:54 pm

Nie wiem czy ktos juz zadal takie pytanie, ale zaryzykuje. Mam nadzieje, ze przezyje;)
Budowa domu z kamienia. Wymagana jest kielnia. Czy kazdy musi posiadac kielnie czy wystarczy, ze jedna osoba ja ma?
Kiedy wciskam "P" przylaczam sie do projektu, ale gdy probuje wejsc w projekt poprzez. Wykorzystaj kielnie w projekcie wyskakuje mi komunikat, ze ten projekt nie wymaga narzedzia tego typu (jeden osobnik z kielnia juz przy nim pracuje)
To chyba wszystko:)
Zimt

Postby Zimt » Thu Aug 25, 2005 4:57 pm

Moim zdaniem pewnym bledem tworcow gry w przypadku tej wyspy bylo wlasnie rozproszenie surowcow, a raczej znaczne oddalenie zrodel jedzenia od lokacji obfitujacych w inne przydatne surowce.
Moje postacie spotykaly na tej wyspie lokacje z takimi surowcami jak np. herbata, cukier. Niestety, niektore moga sie juz zabierac za sporzadzanie testamentow, bo od dawna nie widzialy niczego bezposrednio jadalnego.
"I'm just living in my head..."
CyboRKg

Postby CyboRKg » Thu Aug 25, 2005 5:22 pm

Robert_ wrote:Wymagana jest kielnia. Czy kazdy musi posiadac kielnie czy wystarczy, ze jedna osoba ja ma?

Kazdy musi miec kielnie, ale komunikat o tym pomocnikowi bez narzedzia wyskakuje dopiero za jakis czas (w nastepnej turze?), a nie od razu... :?
Surowce przekazuje sie do projektu, a nie narzedzia. Jesli pomocnik ma kielnie - wystarczy ze przylaczy sie do projektu, kielni nie musi transferowac z inwentarza ;)
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Hal

Postby Hal » Thu Aug 25, 2005 6:30 pm

Sigvald wrote:Znam co najmniej 3 lokacje z kamieniem, 2 z hematytem, 3 ze stadami zwierząt po 17-20 sztuk.

To mnie troche podbudowales bo juz zaczelo mnie nudzic ciagle chodzenie od czterdziestu dni.

Jedno co moja postac moze zrobic dla innych to pozostawienie mapy w kazdej odwiedzonej lokacji, mam nadzieje,ze inni postepuja podobnie i kiedys natkne sie na obca mape.
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
Drax

Postby Drax » Thu Aug 25, 2005 6:43 pm

Ja tez znam pare takich lokacji. Wiem juz tez ze w paru miejscach zaczeto budowac osady. Najtrudniej tylko je znalezc, bo jesli ktos podrozuje, to znaczy ze takowej prawdopodobnie nie spotkal bo by sie tam osiedlil, a jesli ktos sie osiedlil to nie ma jak powiedziec innym podroznikom. Trzeba po prostu trafic samemu :wink: .
nemo49

Postby nemo49 » Thu Aug 25, 2005 6:45 pm

Jest jak mowisz . Są juz osady. Jeżeli ta wyspa jest tak duża to widocznie ludzi rozrzuca po różnych krańcach.
Robert_

Postby Robert_ » Fri Aug 26, 2005 3:03 pm

Dzieki Cyborkg:)
Diabelek

Postby Diabelek » Sat Aug 27, 2005 6:54 am

A ja mama inne pytanko:

Np. Budowa jakieos tam domku wymaga 25000 gram kamienia, Cantaryjczyk moze uniesc 15000 gram max (z tego co sie orietuje), wiec jak wykonac taki projekt?? Chyba, ze nie trzeba miec calego surowca "przy sobie" w momencie rozpoczecie projektu.. wtedy to kapuje ;)
Drax

Postby Drax » Sat Aug 27, 2005 7:36 am

Nie trzeba miec wszystkiego przy sobie. Do rozpoczetego projektu po prostu "wplacasz" surowce ktore na niego sa potrzebne, przy czym mozesz uzyc do tego celu tyle kamienia ile masz przy sobie lub mniej jesli chcesz sobie cos zostawic. Za kazdym razem mozesz dokladac wiecej do projektu az nie bedzie calosci potrzebnych materialow. W twoim ekwipunku przy ikonie jakiegos surowca jest przycisk uzyj, ktorym wlasnie wplacasz surowce do projektu.

PS: A co do tego ze mozna uniesc 15kg to dziwi mnie jedno - na poczatku gry nie mamy nic a po wydobyciu mozemy niesc 15 kg np. pszenicy. Ciekawe gdzie to chowamy ? :wink: .
Diabelek

Postby Diabelek » Sat Aug 27, 2005 9:02 am

No wiesz.. zawsze da sie gdzies to wepchnac... :) A tak wogle to dziekuje za odpowiedz ;)
lukaasz

Postby lukaasz » Sat Aug 27, 2005 9:19 am

Drax wrote:
PS: A co do tego ze mozna uniesc 15kg to dziwi mnie jedno - na poczatku gry nie mamy nic a po wydobyciu mozemy niesc 15 kg np. pszenicy. Ciekawe gdzie to chowamy ? :wink: .

slyszalem ze cantryjczykom na plecach w wieku 20 llat wyrastaja torby na plecach (jak kangury) i uzywaja ich jak plecaków
GOZER

Postby GOZER » Mon Aug 29, 2005 8:01 pm

co to sie dzisiaj(29.8.05) działo od 16 jakiś mega ulepszenie czy co ?
Sierak

Postby Sierak » Mon Aug 29, 2005 8:04 pm

GOZER wrote:co to sie dzisiaj(29.8.05) działo od 16 jakiś mega ulepszenie czy co ?

Drobne zmiany....
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Diabelek

Postby Diabelek » Mon Aug 29, 2005 8:06 pm

A ja mam kolejne pytanie:

O co chodzi ze sklilami i gdze to sprawdzic?? Widzialem jak jakis gosc powiedzial "Ooo, okazalo sie, ze jestem ekspertem w czymstam..."
Gozer

Postby Gozer » Mon Aug 29, 2005 8:11 pm

Michal wrote:
GOZER wrote:co to sie dzisiaj(29.8.05) działo od 16 jakiś mega ulepszenie czy co ?

Drobne zmiany....

drobne zmiany to som codzienie od 16 do 16,40
a dzisiaj to przez ładnych pare godzin

Return to “Ogólne dyskusje”