Jak on/ona mnie wkurza...

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Zamia

Re: Jak on/ona mnie wkurza...

Postby Zamia » Thu Sep 06, 2012 2:44 pm

Już tu kiedyś pisałam, że wkurza mnie nadużywanie ooc w grze. Pieprzą niektórzy aby tylko pieprzyć! Dlatego nie zadam tego pytania a grze ooc żeby innym gry nie psuć, ale tu na forum zapytam gracza:

JAKICH CZYNNOŚCI????
Co ma kuźwa piernik do wiatraka?
==============================
1.Mówisz: "OOC: odrobinę realizmu w odgrywaniu poproszę. Postać siedząca na motorze i zajęta pracą nie może innej postaci łapać za ręce i odwracać na dodatek"

2.X mówi do ciebie: "(OOC: Zgadzam się z uwagą, jednak wykonywanie takich czynności tylko obciąża serwer)"
Lena Katina

Postby Lena Katina » Thu Sep 06, 2012 3:46 pm

Złażenie z motoru, wytykanie paluchem, włażenie na motor. Do niczego nie jest potrzebne, kiedy "gwiazdkuje się wykonywane czynności", a generuje dodatkowo niepotrzebny spam który głupio się czyta.
Poza tym, mały apel... komunikaty OOC szeptajmy sobie do ucha (brawo dla wkurzającego gracza)
Vincelli Perbelli - Zwycięstwo Poprzez Zniszczenie
gawi

Postby gawi » Thu Sep 06, 2012 5:18 pm

Mnie osobiście nie chce sie przerywać projektów by odegrać coś poza projektem. Druga sprawa to jest też czas którego niektórzy nie mają wiele więc ja bym sie o takie szczegóły nie czepiał.. i bynajmniej to akurat nie była moja postac
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
Raki

Postby Raki » Thu Sep 06, 2012 5:55 pm

Tym bardziej, że nieraz trzeba sobie poczekać na przeładowanie strony. Też często korzystam z takich skrótów i nie widzę potrzeby przerywania projektów przy każdej czynności w gwiazdkach. Z tym, że jeśli postać coś robi "na zewnątrz" pojazdu to faktycznie lepiej jak chociaż wysiądzie. Poza tym to chyba raczej powszechne, że postaci nie przerywają projektów tylko po to aby coś "przygwiazdkować".
psychowico

Postby psychowico » Thu Sep 06, 2012 6:11 pm

Tym bardziej, że prawie nikt tego nie zauważy - gdyż wiadomości najczęściej czytamy z opóźnieniem
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
Zamia

Postby Zamia » Thu Sep 06, 2012 8:47 pm

Ma to istotne znaczenie w samym odgrywaniu.
Moja postać jest bardzo silna i gdyby postać, która ją niby to odwróciła nie siedziała na motorze miałaby możliwość reakcji adekwatnej do sytuacji. Niestety gracz przez swoje gwiazdkowanie wpłynął na ruch mojej postaci a uniemożliwił mi poruszenie jego postaci. Wpłynęło to znacząco na dalsze zachowanie mojej postaci i przebieg całego zdarzenia.

Uważam, że to jest niezgodne z zasadami.
in vitro...

Postby in vitro... » Fri Sep 07, 2012 1:16 am

było odegrać wyrwanie się. i z tego co napisałaś, wynika, że to ty zaczęłaś z ooc.

ps piernik do wiatraka bardzo dużo. a konkretnie chodzi o mąkę.
cantr się posypał
Zamia

Postby Zamia » Fri Sep 07, 2012 6:44 am

Różne rzeczy można odgrywać. Nawet ściągnięcie postaci z motoru i skopanie jej chociaż fabularnie nie jest to możliwe i wyszłoby kuriozalnie bo postać, która siedziała w tym czasie na/w zamkniętym motorze mogła na przykład odjechać.
Równie dobrze można będąc w zamkniętym samochodzie/na statku odegrać gwałt na postaci znajdującej się na placu.

I to jest zgodne z zasadami tej gry?

PS.No cóż...rzeczywiście o mące nie ma sensu rozmawiać.

Edit:
Dziś rano otrzymałam na pw informację, że ponieważ jestem długoletnim graczem to moja postać nie powinna zamykać do więzienia postaci XXX za..../rodzaj przewinienia/, bo to może skutkować krzyżem. /domyślam się, że chodzi o krzyż gracza od uwięzionej postaci/.

W związku z powyższym, w imieniu gracza YYY/autora wiadomości/ zwracam się do długoletnich graczy, którzy odgrywają piratów, morderców, bandziorów ewentualnie strażników bądź zarządzających miastami by zanim zaatakują lub wtrącą do lochu, więzienia, kajuty itp. jakąkolwiek postać spytali wcześniej gracza czy z tego powodu nie zrezygnuje on z gry.

Ręce mi opadły.... :roll:
kaloryfer

Postby kaloryfer » Fri Sep 07, 2012 2:18 pm

zgłaszać do PD
zgłaszać, zgłaszać, i jeszcze raz zgłaszać

ja już nawet nie piszę z użyciem OOC, jak coś mi się nie podoba - zgłaszam do PD
Lena Katina

Postby Lena Katina » Fri Sep 07, 2012 3:22 pm

ja już nawet nie piszę z użyciem OOC, jak coś mi się nie podoba - zgłaszam do PD

kaloryfer... żartujesz?
Vincelli Perbelli - Zwycięstwo Poprzez Zniszczenie
Mars

Postby Mars » Fri Sep 07, 2012 5:55 pm

Lena Katina wrote:

kaloryfer... żartujesz?

Wszyscy donosimy, i wszyscy mamy teczki.
kaloryfer

Postby kaloryfer » Fri Sep 07, 2012 10:52 pm

Lena Katina wrote:

kaloryfer... żartujesz?

nie
powiedz mi prosze dlaczego niby mam marnowac swoj czas i swoje sily zeby uzerac sie z kims kto nawet nie potrafi sie zachowac?
psychowico

Postby psychowico » Sat Sep 08, 2012 11:15 am

a dlaczego masz marnować swoje siły i czas na zgłaszanie czegoś co po prostu "ci się nie podoba"? + siły i czas PD na, jak zgaduje, bezsensowne donosy. Bo ktoś nie szanuje narodu polskiego w grze, czy coś.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
kaloryfer

Postby kaloryfer » Sun Sep 09, 2012 1:16 pm

psychowico wrote:a dlaczego masz marnować swoje siły i czas na zgłaszanie czegoś co po prostu "ci się nie podoba"? + siły i czas PD na, jak zgaduje, bezsensowne donosy. Bo ktoś nie szanuje narodu polskiego w grze, czy coś.

pozwalasz na bezczelne opluwanie polski i polakow?
Leinades

Postby Leinades » Sun Sep 09, 2012 1:43 pm

kaloryfer wrote:
psychowico wrote:a dlaczego masz marnować swoje siły i czas na zgłaszanie czegoś co po prostu "ci się nie podoba"? + siły i czas PD na, jak zgaduje, bezsensowne donosy. Bo ktoś nie szanuje narodu polskiego w grze, czy coś.

pozwalasz na bezczelne opluwanie polski i polakow?

Polski i Polaków
ImageImageImageImage
ImageImage

Return to “Ogólne dyskusje”