Tutaj ujawniamy swoje postacie

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

psychowico

Re: Tutaj ujawniamy swoje postacie

Postby psychowico » Wed Mar 21, 2012 4:38 pm

poziomek90 wrote:Chcecie się uczyć to wyrzućcie ten kretyński przydział umiejętności i niech każdy będzie niezręczny we wszystkim z biegiem czas ucząc się wykonywanych zawodów. Zajebiste co?
Bo jak mam grać uczenie się zawodu gotowania skoro już gotuję lepiej niż Gessler?

To wyrzuć kretyński przydział umiejętności. To przepchnij sugestie przez odpowiednie działy, to przekonaj do swojego pomysłu ludzi. A ja Ci to zaimplementuje. Ale nie, jeszcze pretensje jakieś.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
poziomek90

Postby poziomek90 » Wed Mar 21, 2012 5:20 pm

A bo mi się chce. Mi tam nie zależy, to pomysł dla was
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
psychowico

Postby psychowico » Wed Mar 21, 2012 6:13 pm

A mi się nie chce słuchać pierdół, interesują mnie konstruktywne uwagi.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

poziomek90

Postby poziomek90 » Wed Mar 21, 2012 6:36 pm

To nie ten dział, złotko
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
psychowico

Postby psychowico » Wed Mar 21, 2012 6:41 pm

Nie zauważyłem też, żeby miał tytuł "plecie bzdur i spam".

poziomek90

Postby poziomek90 » Wed Mar 21, 2012 7:00 pm

Ani offtop
Józef Piłsudski
B.M.T.

Postby B.M.T. » Thu Mar 22, 2012 6:48 pm

Image
poziomek90

Postby poziomek90 » Thu Mar 22, 2012 9:38 pm

Image
Józef Piłsudski
Leinades

Postby Leinades » Fri Apr 06, 2012 5:55 pm

@up
Image

@topic

Nie wiem czy kogoś zainteresuje, ktokolwiek zna... Ale kilka zdradzę, od tego chyba jest forum... Po nazwiskach.

1. Slavski
Poeta amator mieszkający na Raj i pracujący dla rozwoju pewnej małej, lecz miłej osady.

2. Poll
Zamordek przebudzony w Zhift Hills West na wyspie Pok. Zobaczywszy pustkę w której się przebudził postanowił wyruszyć w poszukiwaniu miejsca, gdzie może coś ukraść (a dokładniej łódź). Dzięki darmowym rowerom, które są tam ustawione w prawie każdej osadzie nie lazł na piechotę. Bez łomu zdawał się na szczęście, które zamiast przychodzić to go opuszczało. Miał nadzieję, że w okolicach Djorf - w osadach w których można wybrać czy płynąć w stronę morza czy jeziora - znajdzie jednak to o czym marzył... A przynajmniej żywą osadę. Tak się jednaj nie stało. Jego podróż toczyła się dalej. Pewnego razu dotarł do osady gdzie znudzony życiem myślał nad samobójstwem. Kiedy myślał to pracował przy gazie. Pół roku po przyjeździe do tego miejsca zmarł zarządca zostawiwszy ~50 kluczy do wszystkiego. Poll szybko przeciągnął obecnych na placu do aresztu, a potem ich zamordował. Od teraz jakby nic zarządza osadą.

3. Dikomberty
Przebudził się w Zatoce Dzikiej Róży na Raj. Był pełen energii, lecz miejsce to było ciche. Nikt nie odpowiadał na jego propozycje... Nikt się nawet z nim nie witał, ani z nikim innym. Była cisza. Czasem... Może raz na dwa dni ktoś przejdzie do jakiegoś budynki i potem wróci. Dkikomberty stracił nerwy i postanowił wszystkich rozbudzić. Zaatakował mieszkańców, a potem nadał kilka fałszywych komunikatów. Został niemalże zabity, lecz puszczono go wolno z zakazem wstępu do Zatoki. Jakieś pół roku wałęsał się po półwyspie aż znalazł małą, lecz nie tak cichą osadę, gdzie staje się kimś. Ma się dobrze.

4. Lindley
Przebudzony w Edenie Majklimburskim na Fu. Zajmował się głównie wydobyciem gazu. Wtedy nie było tam życia. Tylko nieliczni czasem coś mówili. Z tego powodu chciał koniecznie zrobić coś ze swoim życiem. Gdy do Edenu przybyli podróżnicy zabrał się z nimi. Mimo pewnych problemów na początku wszystko się poukładało i zwiedza miejsca w których nikt nigdy przed nim nie był.

5. Dall
Kolejna ofiara złego świata i mechaniki gry, która wyrzuca ludzi na zadupia. Przebudzony w Monologradzie na Fic. Gdy się przebudził były tam dwie osoby, które nigdy się do niego nie odezwały. Ukradł drewniany wózek i ruszył w poszukiwaniu "Czegoś". W Porcie Monologradu poznał włóczęgę. Łowił tam też ryby, aby nie umrzeć z głodu. Postanowił szukać dalej. Dopiero po roku dotarł do żywej osady... CL.
Ma na swoim koncie stworzenie mapy drogowej zachodniej części Fic. Obecnie wdraża coś "większego". Można powiedzieć, że z zadupia wychodzi "coś" co może wyjść na ludzi.

5 postaci, historia w skrócie... dużym skrócie. Jednak tych najbardziej rozpoznawalnych nie dałem i pewnie nie dam.
ImageImageImageImage
ImageImage
in vitro...

Postby in vitro... » Fri Apr 06, 2012 11:48 pm

Leinades wrote:Ale kilka zdradzę, od tego chyba jest forum...
bynajmniej
cantr się posypał
Avx

Postby Avx » Thu Jul 05, 2012 10:48 pm

Jedna z moich postaci zdązyła już odziedziczyć miasto i samochód, a ma 21 lat (uczciwie, wszyscy wymarli z przyczyn naturalnych).
Deja vu, bo za poprzednim podejściem spotkało mnie coś podobnego (co paradoksalnie zniechęciło mnie do gry...).
Totalna postapokalipsa w tym Cantrze.

No bo niestety, na co człowiekowi miasto, jak ktoś go odwiedzi może raz na REALNY rok.
Trzeba pytać przez radio czy są jakieś miejsca gdzie jeszcze żyją ludzie :D, a jeśli tak, to zapakować bogactwo na samochód i ewakuować się; myśli sobie moja postać.

Klimaty jak z "Bastionu" Stephena Kinga ;)
trawa

Postby trawa » Fri Jul 06, 2012 3:07 pm

Czemu nie, podam kilka.

K*** - wyschnięty i niewyużywany, nudny, cholernie ciotowaty. Z przeszłością nie wartą złamanego grosza, murzyni sobie. I tak wylądował między młotem o kowadłem. Niedługo zdechnie.

R*** - bolejąca i niezbędna, zajmuje mi kurrrrrde całe dnie! Chciałabym, żeby niedługo zdechła, ale sprzeczna miłość do niej ciągle mnie tu trzyma.

V*** - zdarzyło mu się wszystko, co nie powinno mu się zdarzyć. Nie umiem już nim grać, ale mam wyrzuty sumienia. To jedyna moja postać, która znalazła w cantr przyjaciela, brata duszy. Tak mnie to wszystko zdziwiło, zachwyciło i zasmuciło jednocześnie, że boję się zrobić cokolwiek, by ta bańka mydlana nie pękła. I śpi, rujnując wszystko.

P*** - miała samotniczyć i pisać bajki. Niestety zadokowała do złego statku i wszyscy ją ignorują. Życie jest tragiczne. Na pewno zdechnie, spróbujcie dokarmić to wyjdzie z niej zwierze.

VV*** - ukradła boski statek i ogólnie ma wszystko, co można by mieć (szasta truskawkami), ale nie ma po co żyć. Niedługo zdechnie, ale nie wiem jeszcze jak. Ktoś może spodziewać się wiadomości.

M*** - w sumie fajnie się nią gra, ale ludzie są za delikatni. W świecie, gdzie co drugie morderstwo dokonywane jest poprzez poszatkowanie wielkim toporem ludzie ciągle oburzają się za sarkastyczny żart. Niestety na sytuacji, w której się znalazła może się wyłożyć jak długa. Wtedy zdechnie.

Ta już nie żyje, więc zdradze całe imię.
Vena More z Farinhaim (zmarła 3550) - jej duch tkwi w kilku późniejszych moich postaciach. W miejscu, gdzie żyła nie miała szansy na nic, a pod koniec życia straciła głowę. To był taki chocholi taniec, taka rozpacz. Mam nadzieję, że znaleziono ją martwą do teraz, wiem, że przez całkiem spory czas nikt nie wpadł na pomysł by sprawdzić.

To taka czarna wersja mojego cantr. Wiele moich postaci kończy malowniczym samobójstwem. Mam tendencję do gardzenia nimi. Pozdrawiam fajnych ziomków i facetów, którzy nie podrywają. :D
And all us earth growths, some planted and some pulled.
Avx

Postby Avx » Fri Jul 06, 2012 3:30 pm

Ha ha, graczka z charakterkiem, jak widzę :D
Nienawidzisz wszystkich swoich postaci ? xD
trawa

Postby trawa » Fri Jul 06, 2012 3:54 pm

Myślę, że nie mają za co być lubiane ani prze innych, ani przeze mnie. Najbardziej przyjazna kończy z paranoją, bo ogólnie trzeba mieć twardy tyłek, jeśli chce się w tej grze naprawdę coś poczuć. A ja nie mam. Dlatego gardzę nimi od początku, zanim wszystko im się nie uda, zanim inni zaczną gardzić, żeby samobójstwo było jedyną opcją... Bo średnio widzę inne sposoby wyjścia z gry.
And all us earth growths, some planted and some pulled.
Leinades

Postby Leinades » Fri Jul 06, 2012 3:56 pm

trawa wrote:R*** - bolejąca i niezbędna, zajmuje mi kurrrrrde całe dnie! Chciałabym, żeby niedługo zdechła, ale sprzeczna miłość do niej ciągle mnie tu trzyma.

Jeśli to ta osoba o której myślę to gratuluję :) Jeżeli wszystkie są takie to nie wiem dlaczego chcesz się niektórych pozbyć. Wystarczy chwilowo uśpić, gdy braknie czasu.
Te powody, które podałaś wyżej nie znaczą nic, szczególnie jeśli chodzi o tą postać (być może się mylę z pełnym imieniem, ale mam nadzieję, że nie), którą zacytowałem.
Last edited by Leinades on Fri Jul 06, 2012 5:02 pm, edited 3 times in total.
ImageImageImageImage
ImageImage

Return to “Ogólne dyskusje”