Artykuly o swiecie Cantr

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Artur

Postby Artur » Mon Jan 22, 2007 11:35 am

pipok wrote:
Artur wrote:no ja usmiercilem jak dotad 2 postacie... i to wlasnie dlatego ze na zadupie nie trafily :P nowa postac w wielkim miescie to problem...
Problem? Nóżek nie ma? ;)

:lol:

nienawidze podrozy :wink:
Matix

Postby Matix » Fri Jan 26, 2007 10:34 am

Upadające lub martwe miasta:
Podam kilka przykładów dla ścisłości. Mam nadzieję, że nie naruszę NZ. Zresztą w każdym z nich byłem wiele lat temu.
Vlyryian
Miasto, które po długiej i ciekawej ekspansji straciło renomę centrum kulturalnego. Jednak jest najbliższe pojęciu: państwo. Ma własny naród (wymierający), granice (ciągle toczą się o nie jakieś walki dyplomatyczne lub do nie dawna militarne) i władze (ustrój zmienia się średnio co pięć lat, al władcy umierają w zastraszającym tempie). Miasto mimo wielkiej aktywności niektórych członków ciągle jest martwe. Znaczenie militarne jakie kiedyś miało jest obecnie minimalne. Tak samo dyplomatyczne itd. Właściwie wystarczy trochę większa afera, by zdmuchnąć je z powierzchni ziemi. [dane sprzed co najmniej 100 dni]
Trudno wskazać określony powód. Jest ich raczej wiele i nakładają się.
Znaczny wpływ ma propaganda Vlotyrian, która ukazuje to miasto jako teren zacofany, totalitarny i pełen krwiożerczych ludzi. Dalej słabe podstawy surowcowe i położenie. Nawet bezpośrednie przyłączenie pewnej plaży niewiele pomogło. Jest jeszcze kilka mniej znaczących powodów. Choćby słabości administracji...
[dane sprzed co najmniej 100 dni]

Dverapolis
Po śmierci jednego z większych władców właściwie większość aktywności ustała. Kiedyś widziałem to miasto jako pierwsze, które zdoła założyć coś w rodzaju wielkiego imperium. Podporządkowało sobie kilka lokacji, a kilka zamierzało podbić. Jako pierwsze też miało kontakt z anglikami. Brakowało jedynie... kultury. Brak było właśnie wszelkich komunikacji werbalnych typu: "co o tym myślicie?", "co z tym zrobić?", "chodźmy kogoś podbić".
Ostatnio byłem tam bardzo dawno temu i widziałem jak to wszystko się rozpada. Postacie aktywne wymierają, a nieaktywne wegetują. Trudno cokolwiek załatwić... Szkoda...

Pewne zapomniane miasto "obcych"
Powód jest właściwie nam nie znany. Miasto pełne było trupów i notatek w obcych językach. Jest bardziej rozwinięte niż kilka największych miast polskich. Nikogo nie ma, trupy i pełno zwierząt.
Powodem jest prawdopodobnie nagła ekspansja zwierząt, które wymordowały wszystkie postacie, a miasto zgodnie z NZ zostało zapomniane.
Co teraz się tam dzieje nie powiem, bo to NNZ.

Chciałem wskazać kilka alternatywnych powodów upadku i śmierci wielkich miast.

Na niebiesko to nie cenzura (małe nieporozumienie) tylko autocenzura

Kiedyś przygotowałem artykuł o budowaniu wielkich imperiów. Niestety nie jest już aktualne. Słowem zapędy imperialne zostały zahamowane. :evil:
http://www.matix.salon24.pl
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Fri Jan 26, 2007 7:14 pm

Zawsze mozesz go opublikowac na forum. Ciekaw jestem, czy doszlismy w tym wzgledzie do podobnych wnioskow...
magicek

Postby magicek » Sat Feb 03, 2007 1:05 pm

Moja postac miala wielkie plany w Devrapolis. Bylem w trakcie opracowywania nowego ustroju i planow na kolejne lata. Niestety brak czasu nie pozwala mi obecnie na Cantr, ale kiedys wroce ;)
Sasza

Postby Sasza » Sat Feb 03, 2007 2:08 pm

Do tego czasu urosną w siłę obecnie powstające królestwa i państwa..
Kilka się ich robi.. a jedno jest moje :wink:
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Mon Dec 03, 2007 4:48 pm

UloDeTero wrote:We're working on issue 12, but again we need your input.

We've said this all before, but it's as true now as ever: It's your zine and we rely on your submissions. They don't need to be epic, just readable! :wink:

To z tematu CANTR Webzine: "WHO STOLE MY NOTES?" z angielskiej czesci forum. Zbliża się data wydania następnego webzina, można wysyłać teksty do publikacji. Podejrzewam nawet, że można by opublikować tam coś po polsku gdyby znalazło się coś ciekawego. Zachęcam do aktywności z tym wiązanej.

P.S. A przy okazji odradzam ten temat jako pasujący i sam w sobie ciekawy.
Każdy ma swój punkt widzenia, ale nie każdy z niego coś widzi.

Return to “Ogólne dyskusje”