Jak oszczedzac cenne 200 minutek w Cantr

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Gnom

Jak oszczedzac cenne 200 minutek w Cantr

Postby Gnom » Sun Feb 05, 2006 11:00 pm

No to zbior praktycznych porad. Podam tu pare moich sposobow, uzywajcie z powodzeniem. :) No i dodawajcie wswoje rzecz jasna. ;)

1. Gdy na stronie jest sporo do przeczytania (spora notatka albo jakies zaleglosci w wydarzeniach w ruchliwym miejscu), to po zaznajomieniu sie z trescia, zalogowac sie po prostu jeszcze raz, bez wciskania czegokolwiek.

2. Chcemy napisac cos dluzszego, albo w notatce, albo w oknie dialogowym. Wiec piszemy spokojnie, kopiujemy nasze "wypociny". Potem logujemy sie jeszcze raz i wklejamy. Tracimy na calej operacji kilka sekund raptem.

Nic mi chwilowo jeszcze nie przychodzi do glowy, ale dam jeszcze znac. :)

PS. Czas jest odliczany od klikniecia do klikniecia. To wazna wskazowka. Jesli jestesmy zalogowani, to zamykajac po prostu okno wyszukiwarki nic nie tracimy. Tak samo jest CHYBA z przyciskiem "wyloguj", ale musialbym sprawdzic. :)
WojD

Postby WojD » Mon Feb 06, 2006 6:24 am

Oba sposoby działają.

Poza tym można jeszcze pisać w notatniku i wklejać. Warto włączyć (jeśli nie mamy włączonego) autouzupełnianie formularzy - w końcu teksty typu - 'Dzień dobry, jestem Jaś Morderca' wpisujemy po kilka razy dziennie w różnych konfiguracjach.

Przydatna jest też podręczna tabelka z przelicznikami (ja sobie arkusz excela zrobilem) jesli czesto zaklada sie projekty kruszenia czy wytopu...

Ale i tak najważniejsza jest dyscyplina w korzystaniu z powyższych rad ;)
==============
marol

Re: Jak oszczedzac cenne 200 minutek w Cantr

Postby marol » Mon Feb 06, 2006 6:44 am

Jedna złota zasada przy oszczędzaniu minut: spędziłeś na jakiejś stronce dłuższą chwilę? Zaloguj się jeszcze raz.

W praktyce ja mam stronę logowania jako stronę startową. Jeśli czytałem coś dłuższego, to jak skończę naciskam przycisk 'home' (domek) i loguję się ponownie. Bez wylogowywania. To najlepsza metoda.
Scorup

Postby Scorup » Tue Feb 07, 2006 12:45 am

Marol wrote:W praktyce ja mam stronę logowania jako stronę startową.

...a na tej stronce do logowania pisze...

stronka do logowania wrote:Please do not bookmark this page. Bookmark http://www.cantr.net/ instead. Thank you!

Spalić go na stosie ! :twisted:

A tak w ogóle to chciałbym się przywitać, mój pierwszy post na forum ;)
marol

Postby marol » Tue Feb 07, 2006 6:18 am

Scorup wrote:
stronka do logowania wrote:Please do not bookmark this page. Bookmark http://www.cantr.net/ instead. Thank you!
Spalić go na stosie ! :twisted: A tak w ogóle to chciałbym się przywitać, mój pierwszy post na forum ;)
A na stronce logowania jest napisane :) Nie rozumiem, przecież nie mam tej strony w zakładkach, tylko jako stronę startową, a o stronie startowej nic nie jest napisane. :P
lukaasz

Postby lukaasz » Tue Feb 07, 2006 8:27 am

Marol wrote:
Scorup wrote:
Spalić go na stosie ! :twisted: A tak w ogóle to chciałbym się przywitać, mój pierwszy post na forum ;)
A na stronce logowania jest napisane :) Nie rozumiem, przecież nie mam tej strony w zakładkach, tylko jako stronę startową, a o stronie startowej nic nie jest napisane. :P

polak potrafi
Animated

Postby Animated » Tue Feb 07, 2006 2:36 pm

jesli dobrze pamietam, to mamy "startowac" ze strony glownej, gdyz tam sie pokazuje banner "Served by http:// games. advertbox. com", a im wiecej wyswietlen tego bannera u nas, tym wiecej u innych, czyli wieksza reklama.

zatem czy ten banner nie moglby byc na stronie logowania?

i tak jeszcze kontynuujac kwestie tej strony logowania... mam taki zwyczaj, ze jesli korzystam z jakiegos serwisu, to z tzw. "regularna nieregularnoscia" klikam reklamy google'a, zeby dac zarobic tworcy danego serwisu...
w Cantr jest ten problem, ze sa bardzo malo ciekawe reklamy... :?
dlatego moze moglibyscie dorzucic na stronie logowania, ktora kazdy przeciez codziennie po pare razy widzi, jakies "slowa kluczowe"*, bo chetnie bym Cantr wspomogl, a z PayPal-a nie bardzo mam jak korzystac...

* - w sensie nie - same slowa, ale troche wiecej jakiegos tekstu.
Download Picassa & Fierfox
Zimt

Postby Zimt » Wed Feb 08, 2006 10:33 am

wojd wrote:Przydatna jest też podręczna tabelka z przelicznikami (ja sobie arkusz excela zrobilem)

To zbyt piekne, zeby moglo byc prawdziwe... :shock: Zawsze mnie dreczyly te przeliczniki, ale jakos nie wpadlam na tak prosty pomysl jak tabelka :oops:
"I'm just living in my head..."
WojD

Postby WojD » Wed Feb 08, 2006 11:26 am

Może się komuś przyda: http://wojd.info/cantr_przeliczniki.xls
==============
NiKnight

Postby NiKnight » Mon Mar 06, 2006 11:55 pm

Również korzystam z tabelek, chociaż od pewnego czasu z pewnego programu, niestety oba rozwiązania mają swoje wady (ilość surowców nie jest liczbą całkowitą):

Pierwsze to oczywiście arkusz kalkulacyjny, robi dokładnie to samo co arkusz Wojda :) :

Image

Chciałem go rozbudować o informacje o maszynach i narzędziach ale niestety zabrakło czasu i chęci.

Drugie to program, do uruchomienia wymagana jest Java (JRE):

Image

A to adres do obu plików:

http://www.smrw.lodz.pl/~mpni/cantr/

Może przydadzą się komuś ale pewnie większość już ma podobne rozwiązania :wink:
Ni Ni Ni Ni!
Yossarian

Postby Yossarian » Tue Mar 07, 2006 12:00 am

A propos tematu - jak oszczędzic cenne 200 minutek?
Nie rozmawiac z kokietkami w grze ;-)
(To straszne! Jak znam życie, okaże się, że to chłop! :-D)
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
PRUT

Postby PRUT » Tue Mar 07, 2006 12:11 am

NiKnight wrote:
Może przydadzą się komuś ale pewnie większość już ma podobne rozwiązania :wink:

Świetne. I pomyśleć że ja dla rogrzewki mózgu zawsze wszystko na piechotę lub w pamięci liczyłem (ewentualnie na kalkulatorze) przeliczjąc słupki z proporcjami.

Kidyś gdy brakowało mi minutek, używałem bardzo oszczędnie przycisków - kończąc czesto każdą akcję przyciskiem "wyloguj". Poza tym logowałem się co kilka godzin, bo tak byłem przez cały dzień a nie zmarnowałem wszystkiego w dwie tury. A teraz? Mam niestety mnóstwo minutek, kótrych nie daję rady wykorzystać. Ironia losu, co?
Yossarian

Postby Yossarian » Tue Mar 07, 2006 12:16 am

Pożycz ze sto, co? Muszę kontynuowac to, co już zacząłem, a na jutro mi nie starczy... :-( Ech...

Poza tym - uważam, że niewykorzystane minuty powinny przechodzic na następny miesiąc!!!
Everything I build I destroy

Everything I love always hurts

Everything I hate I'd rather love

Everything I am is everything I'm not
PRUT

Postby PRUT » Tue Mar 07, 2006 12:30 am

wyslij 4 smsy na specjalny numer *7999 z hasłem "minutki cantr" - doładuję ci 10% gratis
Fiona

Postby Fiona » Wed Mar 15, 2006 7:06 pm

Gnom wrote:No to zbior praktycznych porad. Podam tu pare moich sposobow, uzywajcie z powodzeniem. :) No i dodawajcie wswoje rzecz jasna. ;)

1. Gdy na stronie jest sporo do przeczytania (spora notatka albo jakies zaleglosci w wydarzeniach w ruchliwym miejscu), to po zaznajomieniu sie z trescia, zalogowac sie po prostu jeszcze raz, bez wciskania czegokolwiek.

Jak moge sie zalogowac jeszcze raz juz zalogowana?
Wybaczcie naiwnosc pytania, ale gram chyba zaraz... tak, trzeci dzien i jeszcze tylu rzeczy nie wiem, a tych minutek tak malo :lol:
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.

Return to “Ogólne dyskusje”