Propozycje tlumaczen ubran i ich opisow.
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Mattan
Propozycje tlumaczen ubran i ich opisow.
Nie trzeba dużo pisać. Wystarczy podać wersję angielską i propozycję tłumaczenia na polski nazwy ubioru lub biżuterii i opisu wyglądu. Wtedy ulżymy w robocie programującym. Wysilcie się trochę zamiast narzekać. Uważam że opisy i nazwy nie muszą być dosłownym tłumaczeniem.
- Cantryjczyk
- Marcin24
- KVZ
- Players Dept. Member
W oryginale jest tak włąśnie jak przetłumaczyłem. A tunika to może być z rękawami lub bez.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088

- keisha
- KVZ
- Players Dept. Member
Może być 
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds

- Rusalka
Przecież to właśnie chyba o to chodzi aby nie użyć nazwy prawda?
Wybaczcie ten mało konstruktywny post - postaram się w najbliższym czasie wrzucić parę tłumaczeń.
Wybaczcie ten mało konstruktywny post - postaram się w najbliższym czasie wrzucić parę tłumaczeń.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Mattan
- Rusalka
Lubię futra, więc: futra!
Reszta potem.
futrzana czapka
czapka wykonana ze staranie oczyszczonego, grubego futra
futrzane buty
para wysokich sznurowanych skórzanych butów przyozdobionych frędzlami, w których cholewki są podszyte futrem.
przepaska na biodra
Niewielki kawałek futra osłaniający krocze, nie pozostawiający wiele na domysły (lol
)
prosty futrzany płaszcz
Płaszcz zszyty z futer różnych zwierząt, swobodnie owinięty wokół ciała
futrzana kamizelka
porządnie wykonana, ciasna futrzana kamizelka
Reszta potem.
Code: Select all
fur hat
a hat of carefully cleaned fur which covers the head well and looks warm
futrzana czapka
fur lined boots
a pair of leather boots reaching up to the upper part of the shins, with a fur lining that comes visible around the edges. They are secured with leather laces and adorned with a couple of tasselsfutrzane buty
para wysokich sznurowanych skórzanych butów przyozdobionych frędzlami, w których cholewki są podszyte futrem.
fur loin cloth
a small piece of fur that covers the groin and pelvic region leaving little to the imaginationprzepaska na biodra
Niewielki kawałek futra osłaniający krocze, nie pozostawiający wiele na domysły (lol
primitive fur cloak
a patchwork cloak of stitched furs from a variety of animals, worn wrapped loosely about the bodyprosty futrzany płaszcz
fur undershirt
a well made closely fitting undershirt made of furfutrzana kamizelka
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- in vitro...
- Rusalka
Kozaki damskie są wymysłem współczesnej cywilizacji tylko i wyłącznie, bo w całej reszcie historii były one butami stricte męskimi, pojawiły się w użyciu gdzieś z momentem wynalezienia siodła i służyły do jazdy konnej. Poza tym jak sobie w jakis serwis obuwniczy lookniesz, to można nadal kupic kozaki męskie.
Tak czy inaczej, najneutralniejszą wersją są wysokie skórzane buty.
No glany na pewno nie. To buty charakteryzujące się okuciem wywodzącym się od obuwia wojskowego i robotniczego. Inna bajka.
Tak czy inaczej, najneutralniejszą wersją są wysokie skórzane buty.
No glany na pewno nie. To buty charakteryzujące się okuciem wywodzącym się od obuwia wojskowego i robotniczego. Inna bajka.
- Mattan
Pewnie się bardzo narażę. Rusałka wybacz. Podaje moje propozycje nazw i opisów dobrze przez ciebie przetłumaczonych.
futrzana czapka
Ciepła czapka wykonana ze staranie oczyszczonego, grubego futra.
buty z cholewami wyścielane futrem
Wyściełane futrem skórzane buty o wysokich, sznurowanych i przyozdobionych frędzlami cholewkach.
przepaska biodrowa
Niewiele ukrywający kawałek futra osłaniający krocze.
futrzany prosty płaszcz
Spływający z ramion, długi i obszerny, zszyty z futer różnych zwierząt płaszcz.
futrzana kamizelka
Solidnie wykonana, obcisła futrzana kamizelka.
Nie znam angielskiego i dopiero tłumaczenie Rusałki pozwoliło mi na jakąś interpretacje. Jednak starajmy się pisać po polsku i nie chodzi mi o ortografie. Na wiki są kwiatki typu konstrukcja (budowa) pojazdów lub niszczenie (zużycie) narzędzi. Mam nadzieje na coś więcej.
Rusalka wrote:Code: Select all
fur hat
a hat of carefully cleaned fur which covers the head well and looks warm
futrzana czapka
futrzana czapka
fur lined boots
a pair of leather boots reaching up to the upper part of the shins, with a fur lining that comes visible around the edges. They are secured with leather laces and adorned with a couple of tassels
futrzane buty
Wyściełane futrem skórzane buty o wysokich, sznurowanych i przyozdobionych frędzlami cholewkach.
fur loin cloth
a small piece of fur that covers the groin and pelvic region leaving little to the imagination
przepaska na biodra
Niewielki kawałek futra osłaniający krocze, nie pozostawiający wiele na domysły (lol)
przepaska biodrowa
primitive fur cloak
a patchwork cloak of stitched furs from a variety of animals, worn wrapped loosely about the body
prosty futrzany płaszcz
futrzany prosty płaszcz
Spływający z ramion, długi i obszerny, zszyty z futer różnych zwierząt płaszcz.
fur undershirt
a well made closely fitting undershirt made of fur
futrzana kamizelka
futrzana kamizelka
Nie znam angielskiego i dopiero tłumaczenie Rusałki pozwoliło mi na jakąś interpretacje. Jednak starajmy się pisać po polsku i nie chodzi mi o ortografie. Na wiki są kwiatki typu konstrukcja (budowa) pojazdów lub niszczenie (zużycie) narzędzi. Mam nadzieje na coś więcej.
- keisha
to jest okMattan wrote:futrzana czapka
Mattan wrote:Rusalka wrote:Code: Select all
fur lined boots
a pair of leather boots reaching up to the upper part of the shins, with a fur lining that comes visible around the edges. They are secured with leather laces and adorned with a couple of tassels
futrzane buty
Moze: Wyściełane futrem, skórzane, sznurowane buty o wysokich, przyozdobionych frędzlami cholewkach.
Mattan wrote:Rusalka wrote:Code: Select all
fur loin cloth
a small piece of fur that covers the groin and pelvic region leaving little to the imagination
przepaska na biodra
Niewielki kawałek futra osłaniający krocze, nie pozostawiający wiele na domysły (lol :) )
przepaska biodrowa
Rusalki tlumaczenie jest o wiele lepsze. Niewiele ukrywający kawałek futra osłaniający krocze brzmi dziwnie :D :D
to tez brzmi ok.Mattan wrote:futrzana kamizelka
- Rydygier
- keisha