AUTO wrote:Czyli haker zna hasła nas wszystkich i zalecana będzie ich zmiana jak gra znów ruszy?
Nie mam zielonego pojecia na ten temat - w kazdym razie byly ataki na serwer i stad wlasnie uzyskano dostep do skasowania kont.
Moderators: Public Relations Department, Players Department
AUTO wrote:Czyli haker zna hasła nas wszystkich i zalecana będzie ich zmiana jak gra znów ruszy?
Greek wrote:Dlatego do głupich serwisów w stylu wykop, nasza-klasa czy konto bankowe można mieć te same hasła, ale do cantra i maila na którego konto w cantr jest założone hasła muszą być obowiązkowo inne.
W cantrze zawsze znajdzie się postać, której życie jest zagrożone
robin_waw wrote:Z tego co wiem staff miał dostęp do haseł graczy.
robin_waw wrote:Z tego co wiem staff miał dostęp do haseł graczy.
Mars wrote:AUTO wrote:Czyli haker zna hasła nas wszystkich i zalecana będzie ich zmiana jak gra znów ruszy?
Nie mam zielonego pojecia na ten temat - w kazdym razie byly ataki na serwer i stad wlasnie uzyskano dostep do skasowania kont.
oxyquan wrote:Czy hasła były hashowane z solą?
Wikipedia: Sól (kryptografia)KEVEZ wrote:Co to znaczy z solą?oxyquan wrote:Czy hasła były hashowane z solą?
Doug R. wrote:Atak wciąż trwa, i szkody osiągnęły znaczne rozmiary. Podejrzewamy, że to obecny/były gracz, więc jeśli ktokolwiek wie lub słyszał cokolwiek, chciałbym żebyście mnie powiadomili. Haker całkowicie zatarł swoje ślady, więc boję się, że jedyną drogą to zakończenia tej sprawy będzie śledztwo społecznościowe.
Z uwagi na rozmiar szkód nie podajemy szacowanego czasu naprawy.
Ktoś, kogo możecie znać, poważnie rozpitolił Cantra. Proszę, pomóżcie nam go złapać.
A do tych, którzy spanikowali - wszystko jest w backupach. Po prostu potrzebujemy nieokreślonego czasu na naprawę.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest