Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Jul 06, 2005 11:16 pm

Jak narazie to tylko ze zwierząt, chociaż Chrusciej sugerował by można było je także pozyskiwać z ciał ludzkich. Ale moim zdaniem to troche nieetyczne.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Guest

Postby Guest » Thu Jul 07, 2005 11:10 am

ale przy tej ilości zwłok to marnotrastwo kości
NiKnight

Postby NiKnight » Thu Jul 07, 2005 4:49 pm

... jak i też jedzenia itp. ;) A tak na serio to nie powinno wykorzystywać się zwłok w takich celach, chociaż to ograniczenie. Przy okazji w dość znaczny sposób zmienia postać gry... niestety problem zwłok jest ogromny, mam nadzieję, że to rozwiążą (lub stworzą skrypt, który ograniczałby istnienie zwłok tylko tych, którzy umarli na przykład w wieku ~30 lat lub zostali zabici)
Ni Ni Ni Ni!
Guest

Re: Jak wykonac noz?

Postby Guest » Fri Jul 08, 2005 2:00 am

Hal wrote:Znalazlem troche malych kosci i zastanawiam sie jak z tego moge wykonac noz. Mozecie mi pomoc?

Bardzo prosto. Tworzysz projekt koscianego noza. Wchodzisz w inwentarz, klikasz na gwiazdke przy malych kosciach i transportujesz 100g kosci do projektu. Wchodzisz w projekty i literka P zaczynasz go wykonywac. To wszystko jest proste i intuicyjne - mnie nikt tego nie uczyl!
P.S. Tak bardzo lubisz zaczynac nowe watki Hal? Trzeba bylo zaczac jakosc bardziej ogolnie np. "Z cyklu: jak to wykonac?" Pzdr!
Hal

Postby Hal » Fri Jul 08, 2005 6:21 am

Anonymous wrote:Bardzo prosto. Tworzysz projekt koscianego noza. Wchodzisz w inwentarz, klikasz na gwiazdke przy malych kosciach i transportujesz 100g kosci do projektu. Wchodzisz w projekty i literka P zaczynasz go wykonywac.

P.S. Tak bardzo lubisz zaczynac nowe watki Hal? Trzeba bylo zaczac jakosc bardziej ogolnie np. "Z cyklu: jak to wykonac?" Pzdr!

Nie napisales, ze najpierw trzeba wejsc w menu budowa/tools i wybrac bone knife.Ja tez o tym drobnym fakcie zapomnialem gdy pisalem piszac post z pytaniem - w koncu byla 1.00 w nocy :-)

Obsluga Cantr jest daleka a nawet bardzo daleka od intuicyjnej, byc moze juz zapomniales o tym bo zbyt dlugo grasz. Menu gry jest kiepskie i zle zaplanowane nie wspominajac o ogolnym image, nie zmienia to jednak faktu, ze gra bardzo wciaga o ile da sie jej na poczatku szanse.

A co do nowych watkow. Nie wiem skad w Tobie tyle skromnosci, te forum ledwo zipie, trzeba cos na nim pisac. Pisze na kilku forach i nie ma z tym problemu jesli nie powtarzasz teo samego pytania po raz setny.
CyboRKg

Postby CyboRKg » Fri Jul 08, 2005 8:30 am

Hal wrote:Nie napisales, ze najpierw trzeba wejsc w menu budowa/tools i wybrac bone knife.Ja tez o tym drobnym fakcie zapomnialem gdy pisalem piszac post z pytaniem

To wydalo mi sie oczywiste, sorki pisalem o 3 w nocy; nawet nie zauwazylem ze jestem niezalogowany ;)
Hal wrote:Obsluga Cantr jest daleka a nawet bardzo daleka od intuicyjnej, byc moze juz zapomniales o tym bo zbyt dlugo grasz. Menu gry jest kiepskie i zle zaplanowane nie wspominajac o ogolnym image

I tu sie mylisz! Gram od niedawna i dla mnie interface jest przejrzysty i intuicyjny od pierwszego dnia!
Hal wrote:A co do nowych watkow. Nie wiem skad w Tobie tyle skromnosci, te forum ledwo zipie, trzeba cos na nim pisac. Pisze na kilku forach i nie ma z tym problemu

To niestety widac...Chyba na zadnym harcorowym, gdzie do bolu przestrzegane sa pewne pisane i niepisane reguly. Podpialem tego posta pod inny temat, bo lubie porzadek. Nie odpowiedzialbym w nowym topiku! Myslisz ze wieksza ilosc tematow bardziej rozwija forum przy tej samej ilosci postow? Ja mysle ze raczej megalomania przemawia przez Ciebie i chec ogladania swojego nicku obok tematu! ;) Dzieki ze zlikwidowales ten temat, choc mogles tez zrobic tak jak Ci podpowiedzialem... Pzdr!
Hal

Postby Hal » Fri Jul 08, 2005 10:57 am

CyboRKg wrote: Myslisz ze wieksza ilosc tematow bardziej rozwija forum przy tej samej ilosci postow?

Mysle, ze ludzie chetniej pisza w nowych watkach bo tak jest czytelniej. Jak sobie wyobrazasz zadawanie wszelkich pytan wciaz w jednym watku? Czy juz wszyscy, ktorzy beda mieli pytania sa zobligowani do pisania tylko w watku o tytule Pytania? Dla mnie taki porzadek w istocie jest wielkim balaganem.

CyboRKg wrote:Ja mysle ze raczej megalomania przemawia przez Ciebie i chec ogladania swojego nicku obok tematu! ;)

Przeczytawszy moje powyzsze wyjasnienia byc moze zrewidujesz swoje poglady na temat mojej megolomanii.
PRUT

Postby PRUT » Fri Jul 08, 2005 2:24 pm

Zrewiduje je na pewno widząc twój avatar :lol:
Hal

Postby Hal » Fri Jul 08, 2005 3:09 pm

PRUT wrote:Zrewiduje je na pewno widząc twój avatar :lol:

Temat wyjasnilismy juz sobie na PW, okazalo sie, ze mamy wiele wspolnego.
A avatar, no coz jedno z moich hobby to strzelectwo, na wszstkich forach mam taki sam.
Guest

Postby Guest » Wed Jul 13, 2005 5:39 pm

mam pytanie może banalne ale po co jest soda ?
NiKnight

Postby NiKnight » Wed Jul 13, 2005 6:39 pm

Zacytuję CyboRKg'a:
"...soda jest niezbednym skladnikiem przy wyrobie szkla i aluminium ;) "
Ni Ni Ni Ni!
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Fri Jul 15, 2005 11:54 am

Czy zwierzeta sie pojawiają? Wiecie, zdarza się,że jacys kretynie wyplenią naturalną faunę i co potem? Osada musi sie wyprawiać po kości 8 prowincji dalej?!
CyboRKg

Postby CyboRKg » Fri Jul 15, 2005 11:58 am

Z tego co wiem zwierzeta pojawiaja sie w liczbie uzaleznionej od aktualnej populacji. Moga zostac doszczetnie wybite przez zlosliwych bezmozgowcow i juz sie nie pojawic nigdy; tak jak w realnym swiecie :( :x
NiKnight

Postby NiKnight » Fri Jul 15, 2005 12:16 pm

...aż ma się pomysł by wprowadzić możliwość klonowania ;) No, w ostateczności mogą być farmy, ZOO czy też rezerwaty. Te ostatnie można tworzyć praktycznie w dniu dzisiejszym, ale wątpię czy ktoś będzie przestrzegał w nich prawa.. no chyba, że strażnikiem przyrody będzie postać uzbrojona w łuk, niekoniecznie maszynowy ;)
Ni Ni Ni Ni!
CyboRKg

Postby CyboRKg » Fri Jul 15, 2005 12:24 pm

Straznik niestety nie powstrzyma ciosu klusownika, moze go co najwyzej pozniej ukarac :x A zwierzakowi zycia to nie przywroci :cry:
:idea: A moze zrobic by tak zeby klusownik zabity za klusownictwo wracal w to samo miejsce jako zwierze? Taka forma reinkarnacji ;)

Return to “Ogólne dyskusje”