Obrazki obiektów

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Rusalka

Postby Rusalka » Sat Sep 09, 2006 4:23 pm

Skonwertowałem obrazki, powinno być teraz lepiej w IE. Jest lepiej? :)

in vitro... wrote:
Edit: A net to oni pewnie i tak mają lepszy niż my tutaj w Polsce.
Polacy mają pod tym względem lepiej od Amerykańców

Dokładnie to samo chciałem powiedzieć. W ogóle w stanach dużo osób na modemach nadal jedzie:) ale oftopimy już.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
myszaq

Postby myszaq » Sat Sep 09, 2006 4:24 pm

polemizowalbym... w tej chwili siedze w stanach, lacza sa jakos okolo 5mbit/s... a w domciu mam 2 mbit/s i to jest fajne lacze jak na polske...
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Sat Sep 09, 2006 5:24 pm

Tylko po co te obrazki?Jakas Akcja Uswiadamiania Wygladu Mlotka(AUWM)?Czy ja nie mam zielonego pojecia jak wyglada np. siekiera?A moze nie mam wyobrazni???
Nie macie moze niczego bardziej waznego/pilniejszego/bardziej pozadanego do zrobienia??????
Gulczak

Postby Gulczak » Sat Sep 09, 2006 5:36 pm

w.w.g.d.w wrote:Tylko po co te obrazki?Jakas Akcja Uswiadamiania Wygladu Mlotka(AUWM)?Czy ja nie mam zielonego pojecia jak wyglada np. siekiera?A moze nie mam wyobrazni???
Nie macie moze niczego bardziej waznego/pilniejszego/bardziej pozadanego do zrobienia??????

Na przykłąd spolszczyć nazwy ubrań. W cantr ludzie bez wyobraźni nie grają.
Gdyby to była gra dla ciemniaków umysłowych osadzona by była w 3D
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Sep 09, 2006 6:13 pm

Dokladnie tak samo uwazam jak w.w.g.d.w. Ten pomysł z całym szacunkiem dla pracy zaangazowanych w obrazki osob, poroniony! Gra polegajaca w wiekszosci na wyobrazni nie potrzebuje obrazka mlotka! Nie maja nasze postacie avatarow, nie maja scharakteryzowanego wygladu w opisie. I dobrze! Nie ma wygladu np. kamiennego budynku jako obrazka w Cantr... i dobrze! To po cholere komus obrazki siekiery, czy mlotka? Przeciez i tak kazdy z tych przedmiotow powinien byc inny, miec jakies znaki szczegolne... a nie takie zestandaryzowane. Moj wniosek - najpierw ktos zaczal robic... a potem juz mu sie pomyslec nie chcialo.
Forien

Postby Forien » Sat Sep 09, 2006 6:18 pm

na pewno osoba niezreczna nie zrobi gladkiego lomu, a mistrz nie bedzie robil takiego pospolitego, tylko cos na nim wyryje. wyglad zalezy od tworcy, wiec:
obrazki 0 : 1 ich brak
gra powinna rozwijać wyobraźnię, lub chociaż wymagać od gracza troche myślenia...
obrazki 0 : 2 ich brak
jeśli ktoś chce się nauczyć powiedzmy tureckiego, to będzie grał w tureckiej strefie językowej. Czy trafi do mlotka po nazwie? nie... znajdzie jego obrazek
obrazki 0 : 3 ich brak
Image
"Opinia publiczna powinna być zaalarmowana swoim nieistnieniem." (Lec)
Gulczak

Postby Gulczak » Sat Sep 09, 2006 6:26 pm

Forien wrote:jeśli ktoś chce się nauczyć powiedzmy tureckiego, to będzie grał w tureckiej strefie językowej. Czy trafi do mlotka po nazwie? nie... znajdzie jego obrazek
obrazki 0 : 3 ich brak

Co do tego niezgodze sie. Pozostałe punkty owszem, ale to nie. Ktoś, kto nie ma pojęcia o tureckim <u>nigdy</u> nie znajdzie młotka tylko i wyłącznie po wyrazie. A tak, znajdzie go po zdjęciu, po czym zapamięta nazwe.

Nie lubię życia brać

Zbyt serio, serio zbyt

Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Sep 09, 2006 6:43 pm

Trzeci argument jest hmm... dosc dziwny. I to w te czy tamta strone. Czy ktos z was ma postac w strefie tureckiej? :D A tak serio... Forien wymienil dwa bardzo dobre argumenty, ze obrazki to bezsens.
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Sep 09, 2006 6:55 pm

Agent 0007 wrote:Nie ma wygladu np. kamiennego budynku jako obrazka w Cantr... i dobrze! To po cholere komus obrazki siekiery, czy mlotka? Przeciez i tak kazdy z tych przedmiotow powinien byc inny, miec jakies znaki szczegolne...

Generalnie się zgadzam. Grafiki budynków nie ma i nie będzie dokładnie z tego powodu, który podałeś. Grafiki przedmiotów są jak najbardziej ogólne, pozbawione jakiegokolwiek stylu i "cech regionalnych"aby ich znaczenie opierało się tylko i wyłącznie do informacji. Nie uważam aby grafika w jakikolwiek sposób psuła grę, wręcz przeciwnie.

Osobiście marzy mi się coś takiego, aby przy produkcji obiektu można było sobie wybrać dla niego grafikę z bazy danych. Ale to bardzo luźny pomysł.

Te grafiki to pomysł Josa Elkinka - bardzo zależy mu na tej implementacji, także nie uważam aby ten topic był odpowiednim miejscem na dyskusje i podważnie sensu obrazków w grze...
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
marol

Postby marol » Sat Sep 09, 2006 7:03 pm

Obrazki są ładne, potrzebne dla ożywienia interfejsu gry i zostaną użyte na szeroką skalę.
(SRVPRC)
Image
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Sep 09, 2006 7:13 pm

Mi też nie przeszkadzają. Wręcz przeciwnie. Wykonanie tych obrazków jest również na medal. W wysokiej rozdzielczości delikatna ramka zielona nie jest prawie widoczna. Ludzie, jakie Wy monitory macie? Ważne natomiast by obrazki nie były za duże z wiadomych względów. Nie każdy ma łącze 2 Mbit, i serwer po co dodatkowo obciążać. W inwentarzu proponował bym za to małe ikonki zrobione z pomniejszenia tych obrazków takie by komponowały się z interface gry. Agent, nikt nie zabije Twojej wyobraźni dodając te kilka obrazków, a za to gra będzie czytelniejsza i bardziej zrozumiała dla nowych graczy.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Gulczak

Postby Gulczak » Sat Sep 09, 2006 7:16 pm

KeVes wrote:Mi też nie przeszkadzają. Wręcz przeciwnie. Wykonanie tych obrazków jest również na medal. W wysokiej rozdzielczości delikatna ramka zielona nie jest prawie widoczna. Ludzie, jakie Wy monitory macie? Ważne natomiast by obrazki nie były za duże z wiadomych względów. Nie każdy ma łącze 2 Mbit, i serwer po co dodatkowo obciążać. W inwentarzu proponował bym za to małe ikonki zrobione z pomniejszenia tych obrazków takie by komponowały się z interface gry. Agent, nikt nie zabije Twojej wyobraźni dodając te kilka obrazków, a za to gra będzie czytelniejsza i bardziej zrozumiała dla nowych graczy.

[OFFTOP]
Ty byś lepiej pomógł konweresator przenosić niż tu się wymądrzać :P :P
[/OFFTOP]
Podzielam poglądy Rusałki. Ładnie by było, gdyby samemu możnaby było wybierać wygląd tworzonego przedmiotu!

Nie lubię życia brać

Zbyt serio, serio zbyt

dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Sat Sep 09, 2006 7:34 pm

Hehe jak to byl opmysl Josa to lepiej sie nie stawiajcie :P A zeby OT nie bylo to powiem ze mi tak te obrazki nie przeszkadzaja ;) Ja dzis zobaczylem je jak chcialem zrobic lom.
Jak komus toprzeszkadza, to niech szybko klika strzalke w prawo zeby nie widziec obrazka ;)
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Sep 30, 2006 7:38 pm

Skonwertowalem obrazki. W moim Firefoxie, wtapiaja sie w tlo idealnie. A u was?
robin_waw

Postby robin_waw » Sat Sep 30, 2006 8:15 pm

Powiem tak czesc osob to wzrokowcy i zapewne obrazki uprzyjemnia im gre.

Return to “Ogólne dyskusje”