Smoki i inne

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

domeq

Postby domeq » Mon Aug 07, 2006 3:56 pm

Zamiast smkoa, moze zwierze o nazwie "Bestia"?

Nie byloby sprecyzowane, jakie to zwierze. Moze to byc wielki waran, albo jakies inne zyjatko ;)

Agresywne wyjatkowo, jedna bestia jednym atakiem moglaby zabic. Atakowala by jednak rzadko (raz na tydzien?). Podrozowalaby w jakims scisle okreslonym rejonie, zatrzymujac sie tu i tam na dluzej lub krocej. Nigdy jednak nie opuszczalaby swoich okolic.
Rusalka

Postby Rusalka » Mon Aug 07, 2006 4:02 pm

Ech tam. Nie przeszloby. Ludzie chca konkretow.

Ale za to wlasnie nasunal mi sie inny wspanialy pomysl! Dzieki!

A pomysl jest taki: Zamienmy nazwy zwierzat opisami! Bedziemy mieli unnamed animal i jakis tam jego opis jak sie kliknie. Potem bedzie sobie mozna nazywac te storzenia jak kto chce. Moze byc ciekawie po powstana niescislosci :) Co wy na to?
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Sasza

Postby Sasza » Mon Aug 07, 2006 4:32 pm

Nierozumiem. Ktoś powie, że to królik, inny że koń, a zwierze będzie atakować siłą słonia, więc powiedzą, że to jest mysz. Z kąt postacie będą wiedziały w ogóle jak nazywać zwierzęta. właściwie chba o to ci chodziło, lecz w tedy będzie kilka stad "unnamed animal".
Itd. itp.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Artur

Postby Artur » Mon Aug 07, 2006 4:55 pm

chodzilo chyba o to zeby byl opis wygladu zwierzaka i zeby cantryjczycy mogli je nazywac po swojemu, np. nie konie a powiedzmy kłapogemby :) bylo by calkiem zabawnie moc chodowac jakies zwierze nazwane przez osade a nie z nazwa narzucona z gory;)
PRUT

Postby PRUT » Mon Aug 07, 2006 5:41 pm

jestem za dynamicznymi nazwami zwierząt
marshall

Postby marshall » Mon Aug 07, 2006 6:41 pm

interesujący pomysł :twisted: tylko nie wiem czy jestem bardziej za czy bardziej przeciw
\m/,
AUTO

Postby AUTO » Mon Aug 07, 2006 8:31 pm

Ciekawy pomysł, ja dodałbym jeszcze indywidualne nazwy dla każdej sztuki (w końcu zwierzęta już są zindywidualizowane) tak żeby w jakiejś osadzie był np. wilk zwany Burek i Burka nie wolnoby było bić. Problem pojawiłby się jakby Burek poszedł sobie do innej osady i tamby go zabili. Wyobrażacie sobie wojny prowadzone w zemście za zabicie pupila danego miasta? :twisted:

A co do potworów, to one już w świecie Cantr już istnieją.
Elm0

Postby Elm0 » Mon Aug 07, 2006 11:28 pm

AUTO wrote:A co do potworów, to one już w świecie Cantr już istnieją.

:shock: :shock:
Możesz coś więcej? Tylko nie mów, że słonie.. :D
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
AUTO

Postby AUTO » Tue Aug 08, 2006 6:44 am

Elm0 wrote:
AUTO wrote:A co do potworów, to one już w świecie Cantr już istnieją.

:shock: :shock:
Możesz coś więcej? Tylko nie mów, że słonie.. :D

W legendach i mitach ;)
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue Aug 08, 2006 12:46 pm

Rusalka wrote:A pomysl jest taki: Zamienmy nazwy zwierzat opisami! Bedziemy mieli unnamed animal i jakis tam jego opis jak sie kliknie. Potem bedzie sobie mozna nazywac te storzenia jak kto chce. Moze byc ciekawie po powstana niescislosci :) Co wy na to?

Przeciw chyba ze dawne nazwy nie zniknely by.
in vitro...

Postby in vitro... » Tue Aug 08, 2006 1:44 pm

Lubię fantastykę, ale jestem na nie. Ale czemu by nie wprowadzić zwierząt które istniałyby tylko w Cantr np. nożodziub albo dzierec (ale mi sie nazwy wymyśliły) i wstawić ich obrazy w wiki?
cantr się posypał
Artur

Postby Artur » Tue Aug 08, 2006 2:23 pm

no fajnie nawet by bylo, ale inni zapytaja , a po co? chyba sa w sumie wazniejsze rzeczy do zrobienia nic smoki i nowe zwierzaki...
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Aug 17, 2006 9:23 pm

Z tego co się dowiedziałem, to mapa świata Cantr jest już kompletna i nie planuje się dodawać nowych zwierząt.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Rusalka

Postby Rusalka » Thu Aug 17, 2006 9:46 pm

No to w takim razie pozostają nam już tylko nieplanowane :) Na pewno pojawią się jakieś nowe stworki, bo przecież woda nie jest poza paroma potworami zaludniona.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Legalus

Postby Legalus » Fri Aug 18, 2006 11:32 pm

Smoki nie są znów konieczne, ale ich sprawa byłaby ciekawa. Niby Cantr to symulacja społeczeństwa, ale jakie ciekawe rzeczy zawiązywałby się żeby zabić takiego smoka. Z drugiej strony za smokiem pójdzie rzesza różnych fantastycznych stworzeń i przy tworzeniu kolejnej postaci bedzie rubryczka"rasa"...
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...

Return to “Sugestie”