(wydzielone z Ciekawostek) Jak oni wyglądają ;)

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

oldragon

Re: (wydzielone z Ciekawostek) Jak oni wyglądają ;)

Postby oldragon » Sun Jun 07, 2015 6:15 pm

"... rudozłote dwa wijące się, lśniące warkocze, mądrze patrzące oczy koloru miodowego, karnacja przypominająca w kolorze i gładkości owoc brzoskwini. Cała twarz w czarującym, zagadkowym uśmiechu przypomina również pięknie rozwijającą się różę

Pod konopną sukienką ukryty ma kamienny tasak."

Róża z kolcem pod sukienką. :)
Felixis

Postby Felixis » Sun Jun 07, 2015 7:46 pm

oldragon wrote:(...)karnacja przypominająca w kolorze i gładkości owoc brzoskwini(...)

A brzoskwinie są takie owłosione. Czyli ta kobieta ma wyczuwalny meszek na twarzy i ciele. Swoją drogą ciekawe gdzie ten tasak :D Za gumkę od gaci schowany?
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
andrzejek

Postby andrzejek » Sun Jun 07, 2015 9:38 pm

Felixis wrote:
oldragon wrote:(...)karnacja przypominająca w kolorze i gładkości owoc brzoskwini(...)

A brzoskwinie są takie owłosione. Czyli ta kobieta ma wyczuwalny meszek na twarzy i ciele. Swoją drogą ciekawe gdzie ten tasak :D Za gumkę od gaci schowany?

Ja odpowiem tak:
Pewien pan zapragnął kupić swojej ukochanej urodzinowy prezent a że byli ze sobą dopiero od niedawna po dokładnym zastanowieniu postanowił kupić jej parę rękawiczek - romantyczne i nie za osobiste. W towarzystwie młodszej siostry swojej ukochanej poszedł do sklepu i kupił rzeczone rękawiczki. Siostra natomiast w tym samym czasie kupiła sobie parę majtek. Podczas pakowania ekspendient zamienił te dwa zakupy tak że siostra dostała rękawiczki a ukochana majtki. Bez sprawdzania co jest gdzie wysłał prezent do swojej sympatii dołączając następujacy list:
Kochanie ten prezent wybrałem dla Ciebie własnie taki ponieważ zauważyłem że nie nosisz żadnych kiedy wychodzimy wieczorem. Gdybym miał kupić dla Twojej siostry to wybrałbym długie z guziczkami ale ona już nosi takie krótkie i łatwe do zdejmowania. Te są w delikatnym odcieniu jednak ekspedientka która mi je sprzedała pokazała mi swoją parę którą nosi już trzy tygodnie i wcale nie były poplamione czy zabrudzone. Przymierzyłem na niej te dla Ciebie i wyglądała naprawdę elegancko. Chciałbym jako pierwszy je na Ciebie włożyć tak by żadne inne ręce nie dotykały ich przed tym jak się z Tobą zobaczę. Kiedy je będziesz zdejmowac nie zapomnij je trochę nadmuchać przed odłożeniem albowiem całkiem naturalnie będą po noszeniu trochę wilgotne. I pomyśl tylko jak często będę je całować w tym roku. Mam nadzieję że będziesz je miała na sobie w piątkowy wieczór. Z całą moją miłoscią
PS. Ostatnio w modzie jest noszenie ich odrobinę wywinięte tak by widać było trochę futerka.
dekalina

Postby dekalina » Mon Jun 22, 2015 11:32 am

Średniego wzrostu, na oko jakieś 1,85m. Widoczne dobrze umięśnione ramiona. Włosy ma bardzo krótko przystrzyżone, koloru brązowego. Gdyby się dokładniej przyjrzeć da się zauważyć lekko siwe włosy na skroniach. Oczy ciemnoniebieskie. Lekko zapadnięte policzki i ogólnie zmęczony wyraz twarzy sugerują że nie czuje się najlepiej. Widoczny niedbały zarost na twarzy.

Biorąc pod uwagę, że jakiś czas temu widziałam kobietę "Średniego wzrostu (170cm)" zaczynam zastanawiać się, ile w takim razie oznacza w cantr "wysoki". I czy 1,60m to karzeł?
notized

Postby notized » Mon Jun 22, 2015 2:07 pm

dekalina wrote:
Średniego wzrostu, na oko jakieś 1,85m. Widoczne dobrze umięśnione ramiona. Włosy ma bardzo krótko przystrzyżone, koloru brązowego. Gdyby się dokładniej przyjrzeć da się zauważyć lekko siwe włosy na skroniach. Oczy ciemnoniebieskie. Lekko zapadnięte policzki i ogólnie zmęczony wyraz twarzy sugerują że nie czuje się najlepiej. Widoczny niedbały zarost na twarzy.

Biorąc pod uwagę, że jakiś czas temu widziałam kobietę "Średniego wzrostu (170cm)" zaczynam zastanawiać się, ile w takim razie oznacza w cantr "wysoki". I czy 1,60m to karzeł?

Jak kto lubi. Dla mnie średni wzrost faceta, to jakieś 1,70-coś. Kobiety 1,60-coś, więc... Ale zakładając, że poniżej 1,60 jest się karłem, to takie "zwykłe" 1,85 jest dla mnie mocno wysokie. :D
I'm an agent of Chaos.
Habababa

Postby Habababa » Mon Jun 22, 2015 2:24 pm

dekalina wrote:Biorąc pod uwagę, że jakiś czas temu widziałam kobietę "Średniego wzrostu (170cm)" zaczynam zastanawiać się, ile w takim razie oznacza w cantr "wysoki". I czy 1,60m to karzeł?

Pfff. Serio myślałam, że 1,70 to średni... :cry:
WAR IS NOT THE ANSWER BUT IT SHURE IS FUN.
kalinka

Postby kalinka » Mon Jun 22, 2015 6:33 pm

Nie wiem czy było. Ale to moja ulubiona farmerka:

Wysoka, młoda kobieta o kształtnych piersiach i kobiecych biodrach. O jasnej cerze delikatnie muśniętej słońcem. Jej piękne chabrowe oczy otacza wachlarz długich rzęs, usta ma pełne i soczyste, niczym brzoskwinie, Jej całą śliczną i dziewczęcą buzię otulają długie włosy w odcieniu hebanu sięgające do jej szczupłej talii . Jej uroda przypomina kwiat o delikatnych płatkach.

Ubrania:

- wianek z róż - wianek z luźno splecionych róż; czerwone i różowe kwiaty zmysłowo okalają skronie
- kolczyki z piór - para kolczyków wykonanych z piór wiszących na żelaznych kółkach przechodzących przez uszy
- krótka jedwabna sukienka bez ramiączek - suknia z połyskującej, delikatnej satyny. Podkreśla talię i kończy się nad kolanem, a dekolt wykończony jest w kształt serca.
- bransoleta z piór - różnorodne pióra zakrywające przedramienia, połączone rzemykami na wysokości nadgarstka
- srebrny pierścień z dużym rubinem - srebrny pierścień z umieszczonym na nim wielkim, doskonale odbijającym światło rubinem o kwadratowym szlifie
- pas do pończoch - bielizna, która okrywa talię, mając kilka długich, wąskich atłasowych pasków, które mogą być zahaczone o pończochy na wysokości ud, celem ich podtrzymania
- jedwabne pończochy - przezroczysta warstwa delikatnego jedwabiu okrywająca nogi od palców do połowy uda. Gładki materiał dopasowuje się do kształtów ciała
- wysokie skórzane kozaki - para długich, skórzanych kozaków na szpilkach, z metalowymi sprzączkami po bokach; buty te bardzo przyciągają uwagę

Pamiętajcie - na pole tylko w wieczorowej kiecce i szpilach!
Felixis

Postby Felixis » Mon Jun 22, 2015 8:45 pm

dekalina wrote:Biorąc pod uwagę, że jakiś czas temu widziałam kobietę "Średniego wzrostu (170cm)" zaczynam zastanawiać się, ile w takim razie oznacza w cantr "wysoki". I czy 1,60m to karzeł?

notized wrote:Jak kto lubi. Dla mnie średni wzrost faceta, to jakieś 1,70-coś. Kobiety 1,60-coś, więc... Ale zakładając, że poniżej 1,60 jest się karłem, to takie "zwykłe" 1,85 jest dla mnie mocno wysokie. :D

Ja stosuje taki podział:
kobieta: do 160cm-niska, 160-175-średnia, +175-wysoka
mężczyzna: do 170cm-niski, 170-185średni, +185 wysoki
Znam dużo kobiet o wzroście w okolicach 170cm, tak samo mężczyźni zawsze kojarzą mi się ze wzrostem dobijającym do 180cm, jeśli nie wyżej. A Karzeł to chyba poniżej 140cm by był. Nie znałam niższej kobiety.

kalinka wrote:Pamiętajcie - na pole tylko w wieczorowej kiecce i szpilach!

Przyjrzyj się innym pracującym. Wytop stali, mieszanie karmy, cokolwiek-nie widziałam chyba przypadku, żeby ktoś przebierał się przed pracą. Nieliczni używają fartuchów.
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
psychowico

Postby psychowico » Tue Jun 23, 2015 8:54 am

Dlatego, że prawie nikt nie dostrzega, jak jesteśmy w Cantrze ubrani. Musimy to sami podkreślać w gwiazdkowaniu. Nie wiem jak to zrobić lepiej, ale po prostu aktualna mechanika tego nie ułatwia.

Niezwykle rzadko zdarza się jechanie po kimś, bo jest ubrany inaczej niż większość w danej miejscowości. Co jest bardzo naturalne w naszym świecie, może poza dużymi miastami.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
notized

Postby notized » Tue Jun 23, 2015 11:20 am

Felixis wrote:
notized wrote:Jak kto lubi. Dla mnie średni wzrost faceta, to jakieś 1,70-coś. Kobiety 1,60-coś, więc... Ale zakładając, że poniżej 1,60 jest się karłem, to takie "zwykłe" 1,85 jest dla mnie mocno wysokie. :D

Ja stosuje taki podział:
Znam dużo kobiet o wzroście w okolicach 170cm, tak samo mężczyźni zawsze kojarzą mi się ze wzrostem dobijającym do 180cm, jeśli nie wyżej. A Karzeł to chyba poniżej 140cm by był. Nie znałam niższej kobiety.

Cóż, sama nie osiągnęłam nawet 1,60 i większość kobiet, które znam ma jakieś 1,65, zdarza się, że więcej, ale dość rzadko.
Karły w C mają jakieś 1,50 zwykle. Ale w realnym życiu też może tak być, a jednak widać, że budowa ciała odrobinę inna. Ciężko pomylić karła z normalną osobą.
I'm an agent of Chaos.
dekalina

Postby dekalina » Tue Jun 23, 2015 12:18 pm

Felixis wrote:

Ja stosuje taki podział:

Ja w opisach unikam podawania cyfr. W końcu chodzi tylko o to, czy moja postać, rozmawiając z drugą postacią, ma zadzierać głowę do góry, czy patrzeć w dół. Wspomniałam, o tym, bo zauważyłam, że coś podobnego dzieje się w cantrze ze wszystkimi cechami wyglądu. Nawet jak ktoś już zdecyduje się użyć w opisie słowa "przeciętny", zaraz tłumaczy, że chodziło mu/jej o cantryjską przeciętność, a nie realną. "Przeciętnej tuszy. Tłuszcz nie wylewa się spod ubrań, ale widać że między kośćmi a skórą ma mięśnie/gdzie trzeba ma zaokrąglenia." "Przeciętnej urody. Twarz symetryczna, bez krost, znamion i innych znaków szczególnych."
rd1988
Location: Piękne miasto smogu, korków, dziurawych ulic i kiboli.

Postby rd1988 » Tue Jun 23, 2015 1:32 pm

Ja w opisach unikam podawania cyfr. W końcu chodzi tylko o to, czy moja postać, rozmawiając z drugą postacią, ma zadzierać głowę do góry, czy patrzeć w dół.

Wszystko fajnie, ale każdy gracz różnie interpretuje pojęcia "wysoki", "średniego wzrostu" czy "niski".
:twisted:
dekalina

Postby dekalina » Tue Jun 23, 2015 2:10 pm

Jak moja postać ma w opisie "wysoki", a postać z którą gadam ma "średni", to moja jest wyższa i patrzy w dół. Fajnie i prosto.
rd1988
Location: Piękne miasto smogu, korków, dziurawych ulic i kiboli.

Postby rd1988 » Tue Jun 23, 2015 2:21 pm

A gdy spotykamy dwie wysokie postacie - kobietę i mężczyznę? Wtedy już fajnie i prosto nie jest. :)
:twisted:
Koralat

Postby Koralat » Tue Jun 23, 2015 6:20 pm

Wtedy wszyscy patrzą sobie w oczy bez pochylania i zadzierania - łatwe 8)
There's a light at each end of this tunnel,
You shout 'cause you're just as far in as you'll ever be out
And these mistakes you've made, you'll just make them again
If you only try turning around.

Return to “Ogólne dyskusje”