(wydzielone z Ciekawostek) Jak oni wyglądają ;)

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Cara

Re: (wydzielone z Ciekawostek) Jak oni wyglądają ;)

Postby Cara » Fri May 15, 2015 1:26 pm

Niski mężczyzna o nierówno zaczesnych włosach, które przy mocniejszym wietrze zmieniają swoją pozycję na jego głowie. Często zamyślony i małomówny. Oczy jego wyglądają na smutne, jakby tęskniły za czymś odległym.

Bo małomówność to na pierwszy rzut oka przecież.. :shock:

I łapka w górę, kto pomyślał, że te oczy to za rozumem tak tęsknie :twisted:
"After all... it's just a trick. Yes, it's just a trick."
Felixis

Postby Felixis » Fri May 15, 2015 11:13 pm

Mnie zastanawia ile osób posiadających w opisie postaci włosy "sięgające do ramion"/"spływające na ramiona" itp ma na myśli faktycznie ramiona (część ręki od barku do łokcia), a nie barki :D
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
Buka

Postby Buka » Sat May 16, 2015 12:59 am

Felixis wrote:Mnie zastanawia ile osób posiadających w opisie postaci włosy "sięgające do ramion"/"spływające na ramiona" itp ma na myśli faktycznie ramiona (część ręki od barku do łokcia), a nie barki :D

Można pójść dalej i rozróżniać między potocznymi w opisach a anatomicznymi sformułowaniami. Wtedy ręka to nie to samo co kończyna górna. Ręka jest od nadgarstka. To co potocznie nazywa się dłonią. A dłoń anatomicznie...

Póki włosy nie sięgają palców stóp i postać się o nie nie zabija - niech ma. :D
NDS
dekalina

Postby dekalina » Sat May 16, 2015 10:01 pm

Felixis wrote:Mnie zastanawia ile osób posiadających w opisie postaci włosy "sięgające do ramion"/"spływające na ramiona" itp ma na myśli faktycznie ramiona (część ręki od barku do łokcia), a nie barki :D

Ja zawsze rozumiałam to tak, że "do ramion" znaczy "do miejsca, w którym ramię się zaczyna". Czyli do barków.
anomalia

Postby anomalia » Sun May 17, 2015 11:32 am

"Dobrze zbudowany, wysoki mężczyzna. Ma czarne włosy, i takiego koloru brodę. Czarne, gęste brwi okalają piwne oczy."

Zastanawiam się, czy gracz myli brwi z rzęsami, czy postać ma po prostu brwi wokół oczu.
disorder!
notized

Postby notized » Sun May 17, 2015 12:07 pm

anomalia wrote:
"Dobrze zbudowany, wysoki mężczyzna. Ma czarne włosy, i takiego koloru brodę. Czarne, gęste brwi okalają piwne oczy."

Zastanawiam się, czy gracz myli brwi z rzęsami, czy postać ma po prostu brwi wokół oczu.

A to się już nazywa czepianiem szczegółów. :D
I'm an agent of Chaos.
MagC

Postby MagC » Sun May 17, 2015 12:23 pm

"Przeciętnej muskulatury facet, tak jak i tuszy, na lewej łopatce ma małe znamię, kształtem nic nie przypominające (chyba że jajko sadzone jest charakterystycznym kształtem?). Jego szczęka, podkreślona lekkim zarostem wygolonym z policzków, połączonym z włosami baczkami, jest lekko szpiczasta, z wystającym podbródkiem. Gdy się uśmiecha, kąciki jego ust kryją delikatne dołeczki. Usta wspomniane, szerokie, blade, a sponad nich, spoglądają brązowe oczy, delikatnie sennie, czy może najzwyczajniej spokojne, rozdzielone przydużym nosem. Włosy przycięte od lewej do połowy ucha, z prawej pocieniowane, krótkie, z przedziałkiem z lewej strony."

Pomijam fakt, że nim doczytałam do końca myślałam, że zamiast nosa ma oczy nad ustami :P Jajko sadzone wymiata :D
psychowico

Postby psychowico » Sun May 17, 2015 1:47 pm

Czytając to, jem podwójne jajko sadzone.
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
dariusz71

Postby dariusz71 » Mon May 18, 2015 10:03 am

Jest ona drobnej postury za to wysoka i kobieco zaokrąglona
L**** wrote:mam i dobre i złe postacie (...) ale przeciez nie będę grała sama ze sobą
notized

Postby notized » Mon May 18, 2015 1:56 pm

dariusz71 wrote:
Jest ona drobnej postury za to wysoka i kobieco zaokrąglona

Cantryjska norma - każda istota płci żeńskiej jest drobna, ale biust i biodra są obecne, często aż w nadmiarze. Oczywiście jędrne. Apetyczne. Kuszące. :D
I'm an agent of Chaos.
Felixis

Postby Felixis » Mon May 18, 2015 2:07 pm

notized wrote:Cantryjska norma - każda istota płci żeńskiej jest drobna, ale biust i biodra są obecne, często aż w nadmiarze. Oczywiście jędrne. Apetyczne. Kuszące. :D

No nie wiem. Z tego co widzę, ostatnio normą są płaskie, chude kobiety bez bioder. Ile nowych się w ostatnim miesiącu obudziło, to może z jedną widziałam o "normalnym" kształcie. Chyba że to ja tak trafiam :D
mru

Postby mru » Mon May 18, 2015 3:32 pm

To przychodzi chyba trochę tak falami - jak wszędzie naokoło widzi się te krągłe niewiasty kusząco wymachujące biodrami i całą resztą, to aż kusi, żeby stworzyć brzydkiego chudzielca dla odreagowania :wink: A później odbija w drugą stronę.
cudne manowce
Lew Nikołajewicz

Postby Lew Nikołajewicz » Mon May 18, 2015 3:39 pm

Jedna brzydka i chuda jest moja. :oops:
Felixis

Postby Felixis » Mon May 18, 2015 5:20 pm

mru wrote:To przychodzi chyba trochę tak falami - jak wszędzie naokoło widzi się te krągłe niewiasty kusząco wymachujące biodrami i całą resztą, to aż kusi, żeby stworzyć brzydkiego chudzielca dla odreagowania :wink: A później odbija w drugą stronę.

Na tej samej zasadzie pojawiają się mężczyźni i kobiety. Mało kobiet - nagle wielka fala takowych. Później fala facetów. We Vlo było to nieźle widać, jak chyba siedem postaci pod rząd obudziło się jako mężczyźni. Mimo wszystko pierwszy raz widzę tak długą, nieprzerwaną falę kobiet "pozbawionych atutów" i chłopczyc. No ale każdy gra tym, kim mu wygodnie.
psychowico

Postby psychowico » Mon May 18, 2015 5:45 pm

Ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś robi jakąś postać, bo "jest taka moda".
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl

Return to “Ogólne dyskusje”