Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

belin

Postby belin » Sat Jan 14, 2006 10:28 am

marol wrote:Dlaczego dwa miejsca nie miałyby być w tym samym kierunku? Jeśli dzielimy wszystkie możlie kierunki na 16 przedziałów, to czasami zdarza się, że dwa z nich znajdą się w tym samym przedziale.

OK - chcialem sie tylko zapytac.
Po prostu akurat ta sytuacja ktora spotkalem sie niezbyt kwalifikuje pod zaliczenie do jednego przedzialu 2 lokacji - przynajmniej wg tego planu, ktory sobie zrobilem. Ale zobaczymy :-)
marol

Postby marol » Sat Jan 14, 2006 12:56 pm

Raist wrote:Nie uwazasz ze nazwy drog sa odzwierciedleniem tego co widzi nasza postac patrzac na rozwidlenia?
Więc "nasza" postać widzi dwie drogi w kierunku np. północnym. Jedna z tych dróg troszkę na zachód (ale jeszcze nie na płn-płn-zach), a druga troszkę na wschód. Jednak odstęp od kierunku północnego jeszcze nie zasługuje na to, aby wejść już do następnego przedziału kierunków.
Raist wrote:Powinna byc mozliwosc rozroznienia tych 2 kierunkow.
Chyba ci nie muszę przypominać o możliwości nazywania lokacji?
domeq

Postby domeq » Wed Jan 18, 2006 7:22 pm

Jedna z moich postaci, natrafila na martwa wioske (posiadacze postaci bedacych tam ze mna najwyrazniej prawie w ogole sie nie loguja) - wszystko byloby jeszcze w porzadku, gdyby nie... zajeta wedzarnia, na ktorej ktos rozpoczal projekt i ktorego ja zakonczyc nie moge. Ten ktos, nie zyje juz dawno.

Prosze o cofniecie tego jak i wszystkich innych "martwych" projektow w tej osadzie - o dokladniejszych namiarach na osade poinformuje za pomoca Prywatnej Wiadomosci.
marol

Postby marol » Wed Jan 18, 2006 7:37 pm

Narvego wrote:Prosze o cofniecie tego jak i wszystkich innych "martwych" projektow w tej osadzie - o dokladniejszych namiarach na osade poinformuje za pomoca Prywatnej Wiadomosci.
Nie musisz podawać namiarów. W osadzie, którą masz na myśli jest rzeczywiście projekt wędzenia mięsa. Usuwamy jednak tylko te projekty, których wykonanie jest niemożliwe lub założonych złośliwie, których wykonanie może nastręczać trudności.

W tym wypadku projekt wędzenia jest mały (mniej niż 100g), inicjator projektu żyje i ma się dobrze, gracz kierujący tą postacią logował się parę godzin temu.

Polecam dołożyć brakującą garstkę drewna i wykonać projekt - mięso masz za darmo, bo właściciel projektu przebywa obecnie w innej lokacji.
domeq

Postby domeq » Wed Jan 18, 2006 7:45 pm

Dzięki wielkie.
belin

Postby belin » Fri Jan 20, 2006 8:47 pm

Juz nie tylko oddokowujace i opuszczajace statki widac w podrozy (swoja droga caly czas nie naprawione - ta SANTA MARIA to w kolko tylko oddokowuje ;-D ) ale tez teraz dodatkowo podnosznie notatek. Swiat sie wali?
Sierak

Postby Sierak » Fri Jan 20, 2006 10:53 pm

Jedna z moich postaci zanotowała wydarzenie(no wiecie, jest podświetlona, do odwiedzenia), po kliknięciu, przeczytaniu, wróciłem do strony głównej i dalej się świeci mimo tego, że nic się nie wydarzyło i wylogowałem się, zalogowałem i dalej to samo... dziwna sprawa, niech ktoś to sprawdzi.

Już ok! Już ok! Ale naprawdę się troszkę zacięło.
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Jifer

Postby Jifer » Fri Jan 20, 2006 11:24 pm

No włąśnie... założyłem bezsensu temacik (jutro wygaśnie). Te same problemy. Ktoś mi w połowie drogi, tak na przykłąd posniósł notatkę.

1. Moja postac zaczęła szamać więcej. Ni spaki nagle z 40 gram zaczęła jeść 42 na dobę. Zaznaczam, że nie nosze przy sobie więcej, niż wcześniej, nie wykonuję również jakiejś szczególnej pracy.

2. "1416-7: SANTA MARIA oddokowuje, opuszczając." -zaznaczam, że po opuszczając nie ma nazwy miejsca.
-co w tym dziwnego? Otóż to, że jestem w środku wyspy (innej niż Vly*, a statek ten oddokował z miasta Los Liberos na Vly*
-wiem, bo mój brat ma tam postać i się bardzo zdziwił, gdy zobaczył u mnie tę informację. U niego było to samo, tyle że z dopiskiem "opuszczając Los Liberos" z tą samą datą, o tym samym czasie.

(na to odpowiedź już znalazłem, ale na to niżej???)

3. "1417-6: Widzisz jak dwudziestoletnia kobieta bierze notatka." - również nic dziwnego, gdyby nie to, że jestem w drodze między dwoma miastami (do tego dochodzi fakt, że wyspa jest prawie bezludna).
Kiedy klikam, by zobaczyć jej statystyki, to wyświetla mi się jedynie okienko do zmiany imienia postaci (+reszta bzdur co jest wokoło). Nie ma ani opisu, ani statystyk.
Sierak

Postby Sierak » Fri Jan 20, 2006 11:27 pm

To kobieta widmo, myślę, że to przepowiednia końca świata :D
belin

Postby belin » Sat Jan 21, 2006 12:23 am

O bogowie! Miejcie Cantr w opiece... Mozna tylko legendy snuc co bylo w tej notatce :-D

Moze jednak da sie cos z tymi bledami zrobic?
Gnom

Postby Gnom » Sat Jan 21, 2006 12:25 am

A po co w sumie? Tak bardzo znowu istotne nie sa. Da sie z nimi zyc. Choc ta notatka mnie zaskoczyla. :D Ale postac jest jedna z najslynniejszych w grze na pewno. :)
Yossarian

Postby Yossarian » Sat Jan 21, 2006 9:22 pm

Tak, też tę notatkę zauważyłem. No i SANTA MARIA, jak i większosc z Was zapewne. Dziwna sprawa.
Jifer

Postby Jifer » Sun Jan 22, 2006 12:03 am

Może ten statek naprawdę urósł do takiej rangi, że budzi podświadomy postrach w naszych postaciach o.O
Inna sprawa, że to faktycznie najsłynniejszy statek w Cantr... wiele zwiedził i wiele przeżył.

Tak na marginesie. Napisałe do mnie koleś, żebym uważał co mówię.
Powiedział to w odniesieniu do posta wyżej.
To, że wiem co robi postać mojego brata nie jest grzechem, jeśli moja postać nic o tym nie wie (nie zna postaci mojego brata, nie mówi o niej i nie wie o tym, o czym ja wiem) Jednymi słowy -> jest niezależan.
belin

Postby belin » Sun Jan 22, 2006 1:04 am

Jifer, w kazdym razie wg. mnie to chyba zlamales zasade 4 dni. Tak mi sie cos widzi.
A zasadniczo naprawde nie wiem po co sie tak dokladnie produkowales.
Sierak

Postby Sierak » Sun Jan 22, 2006 1:24 am

Jifer wrote:Inna sprawa, że to faktycznie najsłynniejszy statek w Cantr... wiele zwiedził i wiele przeżył.

Tak belinie, na pewno 1- 4 dni temu. A ogólnie, jakby się ktoś pytał to nikogo na forum nie mam tak dosyć, jak belina, jak widzę, że jakiś post napisał, to zbiera mi się automatycznie na złość :!:

Return to “Ogólna pomoc”