Fieger wrote:Jakby nie narzucało to byłbyś głupim Amerykaninem, który sądzi, że Szwajcaria to miasto w Oklahomie... a bez publicznej służby zdrowia Polaków byłoby nie 30parę mln, a niecałe 15...

Dobrze, że mamy publiczną służbę żywności, bo bez niej, z głodu nie byłoby nawet tych 15

Dobrze, że weterynaria również u nas jest publiczna, bo biedna by była ta nasza Polska bez zwierząt. No tu jeszcze na szybkości wspomnieć? Publiczne taksówki? Dzięki nim nie chodzimy na nogach

A no i oczywiście publiczny fundusz samochodowy, który każdemu z nas kupuje własny środek lokomocji

Gdyby nie to, nadal byśmy jeździli na koniach z Publicznej Służby Kopytnej:!: Ja na prawdę całym sobą dziękuje za wszystko co w naszym kraju "Publiczne"

Gdyby nie to, nadal bym siedział na drzewie. O nie, przepraszam! Umarłbym z głodu, choroby, albo jeszcze nie wiadomo czego. Dziękuje też państwu, że kazało moim rodzicom posłać mnie do szkoły pod groźbą wsadzenia ich do więzienia, a mnie do ośrodka wychowawczego. Faktycznie, gdyby nie ten strach, pozwolili by mi wyrosnąć na takiego słodkiego analfabetkę bez jakiejkolwiek wiedzy potrzebnej do przeżycia, a już nawet nie mówię o wiedzy do życia. Pro publico bono
Ps. Gdyby nie Publiczny Fundusz Cantrowy, jak i Publiczna Służba internetowa, nie pisalibyśmy tutaj wszyscy razem

Kto z nas by wiedział co to internet?