Kontrowersyjna nazwa postaci

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

pipok

Postby pipok » Sat Oct 27, 2007 11:12 am

Yossarian wrote:
W każdym razie - jeśli ktokolwiek spróbuje (w tym miejscu pije do Ciebie, pipok) skrzywdzić tę postać z jakichś osobistych pobudek, z miejsca pójdzie donos.

Przeczytaj całe zdanie. Postać sama w sobie nikomu się nie naraża; z tej grupy można wyłączyć oszołomów, którym nie podoba się imię i jednocześnie z tego powodu gotowi są skrócić jego życie. Nietrudno jest połączyć "wypowiedź na forum" ze "specyficznym zachowaniem w grze". Innymi słowy - sam się wkopałeś, mówiąc o ubijaniu kogokolwiek. Z miejsca będziesz podejrzany o jakąś prowokację, gdyby cokolwiek się wydarzyło. Jeśli zaś maczałaby w tym palce jedna z Twoich postaci, to... wniosek jest dość prosty. Chyba nie musze Cię uświadamiać.
Sam sobie przeczytaj:
pipok wrote:Myślę, że gdyby któraś moja postać spotkała tak nazwaną postać w Cantrze, to... pewnie by zabiła. Powód zawsze się znajdzie
Nie jest wcale trudno znaleźć powód, dla którego postać zaatakuje inną postać. To po pierwsze. Po drugie, ciekawe, po czym poznasz, że to moja postać (lub postać innego gracza, który z osobistych powodów zaatakował Jezusona), hę? Po niczym. Więc Twoje zdanie w praktyce oznacza, że jeśli ktokolwiek zaatakuje tę postać, to polecisz z donosem do PD. Czyli nietykalna.
Eresan

Postby Eresan » Sat Oct 27, 2007 11:14 am

He he he!

Ale szczeniackie gadanie. Przestraszysz mnie nim myślisz? Na razie tylko rozbawiłeś. A pisz donosy. Proszę Cię bardzo. Już nie raz w realu sobie z takimi radziliśmy - poradzimy i teraz.

Jedyna rzecz jaka i się udała to to iż ja również zapowiadam, że jakakolwiek moja postać spotka tę Twoją to z miejsca ubiję. A dlaczego? Nie , broń boże nie za imię bo to niedozwolone, ale na przykład za to, że nie nosi czapki już mogę?

PS. Więc proponuję przygotować już formularz z nickiem Eresan także :D
PPS. Kurde, to nie zdrowe ale ja znowu zgadzam się z Pipokiem ;)

Pozdrawiam.
Yossarian

Postby Yossarian » Sat Oct 27, 2007 11:21 am

Jejku, a Ty znowu swoje... żeby naprostować Twoją tezę, pragnę Cię poinformować, że przesłanki, stanowiące punkt wyjścia dla Twoich wniosków, są najzwyczajniej w świecie błędne.

Z kolejnym stwierdzeniem "zawsze znajdzie się powód", grzebiesz się coraz bardziej... i do tego dołączył do Ciebie towarzysz Eresan. Cóż za silna reprezentacja (byłego) premiera na forum...
Last edited by Yossarian on Sat Oct 27, 2007 11:32 am, edited 1 time in total.
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Miaua

Postby Miaua » Sat Oct 27, 2007 11:23 am

Wyluzujcie... Zresztą i tak nie da sie walczyc ze wszystkim. A jesli sie nie da ze wszystkim to walczcie z tym co krzywdzi naprawdę ... a nie tylko dumę.

luz blues, w niebie same dziury... *zamyka zakładkę z wątkiem*
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
Eresan

Postby Eresan » Sat Oct 27, 2007 11:24 am

Yossarian wrote: grzebiesz się coraz bardziej... i do tego dołączył do Ciebie towarzysz Eresan.

to oczywista oczywistość...

He he A co? Towarzysz Stalin już jest po Twojej stronie? :D

Za dużo się chyba naoglądałeś J.Kaczyńskiego i nasłuchałeś ojca-dyrektora, co?

Pozdrawiam.
Ula

Postby Ula » Sat Oct 27, 2007 11:25 am

w.w.g.d.w wrote:Całe szczęście że różni idioci raczej rzadko zaglądają na forum bo podajecie im "świetne" pomysły i gotowi by je wykorzystać w swojej twórczości jeśli jeszcze sami na to nie wpadli.

Ano.

Eresan wrote:Moje zdanie jest inne. PD czy "jakaś inna góra" powinny wykasować postać o takim imieniu. W końcu co jest ważniejsze: przyjemność z głupoty 1 gracza czy zniesmaczenie wielu? Dlaczego nie reaguje się na to co psuje grę innym? Jeśli chodzi o Stalingrad, gdybym był "władnym" automatycznie zmienił bym nazwę we wszystkich dokumentach i na znakach na dowolną inną - może Matołkowo? Ale dla mnie osobiście Stalingrad jest mniej niestosowny niz powyżej podane imię.

Dlaczego lekceważy się odczucia wielu graczy byle tylko ie podpaść jednemu? Jak tak dalej pójdzie będziemy mieć notoryczne łamanie zasad czy dobrego smaku bo co mi zrobicie jak się nazwę Zbigniew Boniek czy Jarosław Kaczyński - ewentualnie zmienię 1 czy 2 litery żeby nie była to dokładna kopia.

Jak widać po powyższych tekstach nikt nic mi nie zrobi nawet jak nazwę się MamWas Wdupie. Bo co? Moja sprawa jak nazwę postać, nie? A inni gracze niech się z tym pogodzą albo pogrożą mi paluszkiem he he he! A ja sie będę bawił świetnie psując ludziom klimat Cantra. Bo przecież możecie mi nagwizdać...

Na prawdę - tak trzymajmy dalej!

Pozdrawiam.

Eresanie, uderzasz w wysokie tony.
Skasować postać za samo imię? Ciekawe... jak dla mnie to już trąci zamordyzmem. I tak - wierzę w dobry smak i dobre intencje większości graczy (szczególnie tych doświadczonych), którzy nie będą nadawali imion dla samego efektu i podokuczania innym w grze. I nie będą zabijać postaci innych graczy, "bo im się imię nie spodobało". Naiwne? Po tym, co przeczytałam, przyznaję, że tak.

Za zaproponowane imię MamWaswDupie postać rzeczywiście może dostać w zęby. Od postaci innych graczy. Z powodów wyłącznie IC.

pipok wrote:O ile wiem, a na pewno dobrze wiem, PD reaguje na obraźliwe nazwy budynków, znaków itp.

Owszem, PD reaguje na obraźliwe nazwy i znaki, jeżeli zostaną one uznane za wulgarne lub są adresowane ooc.

Tak w ogóle - Zapraszamy do PD czy "jakiejś innej góry". Nie da się ukryć, że mamy braki kadrowe. Ale to wszystko jest przecież proste i automatyczne.

Miaua wrote:Wyluzujcie... Zresztą i tak nie da sie walczyc ze wszystkim. A jesli sie nie da ze wszystkim to walczcie z tym co krzywdzi naprawdę ... a nie tylko dumę.
Image
Eresan

Postby Eresan » Sat Oct 27, 2007 11:31 am

Ula, zamordyzmem to moim zdaniem tchnie terroryzowanie wszystkich graczy przez jednego o złym smaku. Moim zdaniem jesli grasz z innymi ludźmi to możesz robić wszystko o ile nie psuje to gry tym z którymi grasz. W tym wypadku to podstawowe prawo współgry jest ewidentnie łamane. Ale może faktycznie wolicie mieć takich graczy a pozbywać się tych którym niski poziom kultury niestety nie odpowiada?

Pozdrawiam.
Tetro

Postby Tetro » Sat Oct 27, 2007 11:47 am

Eresan wrote:Dlaczego lekceważy się odczucia wielu graczy byle tylko ie podpaść jednemu? Jak tak dalej pójdzie będziemy mieć notoryczne łamanie zasad czy dobrego smaku bo co mi zrobicie jak się nazwę Zbigniew Boniek czy Jarosław Kaczyński - ewentualnie zmienię 1 czy 2 litery żeby nie była to dokładna kopia.

Jakie odczucia? Doczepiliście sie do tego imienia bo wydaje sie wam podobne z imieniem boga? A wcale ze tak nie jest. A co byscie powiedzieli na imiona:
-Ja Jestem
-Adonai
-El Szaddai
-Elohim
-itd.

W bibli nie jest napisane ze Jezus Chrystus jest bogiem, podane sa inne imiona. Jezus Chrystus to spolszczona nazwa imienia. I wcale nie odzwierciedla Boga.... Tyle i tego sie bede trzymal! Jedynie co mu można zarzucic to to iż zmienil troche imie. Jak moja postac ma na imie Józef to beda skargi ze to od stalina... ehh nudzicie sie?
?
pikolo

Postby pikolo » Sat Oct 27, 2007 11:49 am

Sprawę rozwiązałoby wprowadzenie do regulaminu punktu wyraźnie zabraniającego nazywania swoich postaci imionami proroków i innych osobistości z wielkich religii monoteistycznych, imionami nawiązującymi do postaci historycznych lub publicznych a lokacji nazwami obecnych/dawnych miejsc kaźni lub kojarzących się z totalitaryzmem.

Dołączam się do Eresana i Pipoka. Jak spotkam jakąś durnie nazwaną postać to ją zdejmę-powód? Ano moje chary w w większości dzikusy i nie lubią, jak ktoś ma skomplikowane imię :D
Last edited by pikolo on Sat Oct 27, 2007 11:51 am, edited 1 time in total.
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
Ula

Postby Ula » Sat Oct 27, 2007 11:49 am

Postać ma nieodpowiednie wg Ciebie imię. Nie podoba Ci się. Rozumiem to i szanuję. Ale naprawdę czujesz się przez to sterroryzowany?

Mnie też się wiele rzeczy nie podoba. I subiektywnie psuje mi grę. Ale Cantr jest grą, która ma być założenia jak najmniej sterowana z góry.

Eresan wrote:Ale może faktycznie wolicie mieć takich graczy a pozbywać się tych którym niski poziom kultury niestety nie odpowiada?

Pozdrawiam.

No popatrz, trafiłeś. Jestem fanką kultury niższej oraz szczania po murach i na siłę próbuje zniechęcić lepszych graczy.
"Pozdrawiam" na końcu nie zmieniło faktu, że to nie było miłe. Ale przynajmniej kulturalnie było. :)
Image
Tetro

Postby Tetro » Sat Oct 27, 2007 11:52 am

pikolo wrote:Dołączam się do Eresana i Pipoka. Jak spotkam jakąś durnie nazwaną postać to ją zdejmę-powód? Ano moje chary w w większości dzikusy i nie lubią, jak ktoś ma skomplikowane imię :D

To już podpada pod naruszenie zasad? Moim zdaniem ta rozmowa prowadzi do niczego. Od tego sa Departamenty aby decydowac o losach naszych. I oni powinni podjac decyzje o zdjeciu tego Pana czy tez pozostawieniu go na pastwe losu...
?
pikolo

Postby pikolo » Sat Oct 27, 2007 12:03 pm

Nie, niepodpada. Moja postać nie zabije go dlatego, że mnie jako graczowi to imię nie pasi. Jej też się nie spodoba/krzywo ta postać spojrzy/cokolwiek innego i po postaci.
Czy nie uważasz, że na 15 twoich postaci chociaż część mogłaby nie biegać z kuszami, żelaznymi tarczami i konopnymi ciuchami, tylko czymś bardziej oryginalnym?
Eresan

Postby Eresan » Sat Oct 27, 2007 12:06 pm

Ula wrote:
Eresan wrote:Ale może faktycznie wolicie mieć takich graczy a pozbywać się tych którym niski poziom kultury niestety nie odpowiada?

Pozdrawiam.

No popatrz, trafiłeś. Jestem fanką kultury niższej oraz szczania po murach i na siłę próbuje zniechęcić lepszych graczy.
"Pozdrawiam" na końcu nie zmieniło faktu, że to nie było miłe. Ale przynajmniej kulturalnie było. :)

Choć ironicznie ale dziękuję że przynajmniej w odpowiedni sposób oceniłaś kulturę i poziom osoby o której rozmawiamy :)

PS. Zaczynam się zastanawiać nad zrobieniem sobie nowej postaci... jak by ją nazwać...hmmm... może Yossarian? Może dołączę do tego jakiś epitet? Zastanowię się. W końcu nie będzie to nie zgodne z zasadami, prawda?

Pozdrawiam.
Last edited by Eresan on Sat Oct 27, 2007 12:13 pm, edited 1 time in total.
Miaua

Postby Miaua » Sat Oct 27, 2007 12:10 pm

*szamocze się w sąsiednim wątku jakby walczyla sama ze sobą* Nic nie napisze, nie ma mnie w tamtym wątkuuuuu...
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!

Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
Quijo

Postby Quijo » Sat Oct 27, 2007 12:17 pm

pikolo wrote:Nie, niepodpada. Moja postać nie zabije go dlatego, że mnie jako graczowi to imię nie pasi. Jej też się nie spodoba/krzywo ta postać spojrzy/cokolwiek innego i po postaci.

Co niektórzy se tutaj zachowują jak za czasów średniowiecznej inkwizycji. Wielcy obrońcy wiary, którzy najchętniej, by zniszczyli wszystko co tylko wbrew nakazom pisma świętego.
Powiedzcie, który z was tak naprawdę chodzi chociażby do kościoła co niedziele oraz regularnie do spowiedzi, że robi z siebie takiego wielkiego obrońce wiary?
Może i pierdole bez sensu teraz, ale nie mniej jak większość osób które tutaj coś piszą, bo cały ten temat do niczego nie prowadzi
http://www.gks-murcki.com

Return to “Ogólne dyskusje”