Postby Nym » Sun Jan 03, 2016 10:50 pm
Chciałam tu nawiązać do tego, co napisał rd1988 o ubogości niektórych aspektów Cantra. Mnie bardzo przeszkadza, że postacie w ogóle nie chodzą spać do budynków. Niektórzy mają własne mieszkania, pokoje, z których po prostu nie korzystają. Bo po co skoro można kosić trawę 8 godzin ma dobę? Chciałabym żeby wprowadzić minimalne męczenie się postaci np przy każdej wykonanej interakcji. W ten sposób bardzo aktywni gracze do swojego odgrywania musieliby dorzucić chodzenie spać (w domu, nie na placu pracując na śpiocha). Wiem, że to spore utrudnienie choćby dla pracy zarobkowej, ale dałoby grze wiecej realizmu: więcej postaci będzie chciało mieć własne mieszkania, pokoje gościnne w tawernach zyskają rację bytu, budowanie łóżek albo hamaków na statkach, warty straży w większych miastach.
A jeśli postać nie będzie miała dostępu do takich wygód jak łóżko, wtedy można wprowadzić możliwość spania (odpoczywania) na ziemi z wyłączeniem możliwości interakcji (jak podczas stanu agonii) do czasu aż zmęczenie będzie wynosiło np najwyżej 30% (?).
Co myślicie?
Ceterum censeo Vlotryan esse delendam.