Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
-
Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
W tacy nie da się niczego umieścić, za to w biurku owszem (wspomniane szufladki). Ktoś jeden podejdzie do biurka ze świecznikiem i ogwiazdkuje stawianie na, ktoś drugi podejdzie z kostką do gry i ogwiazdkuje wkładanie do. A potem wejdzie do pomieszczenia ktoś trzeci i na stronie obiektów zobaczy przy biurku wymieniony świecznik i kostkę w jednej linijce.
- Mars
Proszę o możliwość wskazywania widocznych rzeczy/ubrań z czyjegoś inwentarza (po kliknięciu na czyjąś postać).
- notized
A może by tak wprowadzić elementy stroju niemalże rycerskiego? Kolczuga, naramienniki, hełm i tym podobne. Skoro mamy już miecze i będziemy mieli konie... 

I'm an agent of Chaos.
- Felixis
notized wrote:A może by tak wprowadzić elementy stroju niemalże rycerskiego? Kolczuga, naramienniki, hełm i tym podobne. Skoro mamy już miecze i będziemy mieli konie...
Sęk w tym że takie hełmy kolczugi itp na dobrą sprawę powinny mieć zdolności obronne, a nie tylko ozdobne, a tu już będzie kłótnia i tak dalej

Ja to bym chciała mniejsze kubki, a właściwie kieliszki (50 gram zawartości), żeby można było sobie spokojnie pić mocniejszy alkohol z naczyń. I żeby było w czym podawać te małe porcje.
I fotel żeby mógł być obity materiałem, taki mięciutki, a nie tylko do wyboru krzesło lub bujany. (trochę bawełny do środka, żeby było miękkie plus materiał na obicie bawełna/jedwab)
I że skoro są karwasze żelazne z brylantami, to fajnie by było mieć też żelazne bez zdobień.
"Prędzej czy później dopadnie nas rzeczywistość"
- gala
Zbroja za dużo, ale karwasze już mamy.
A ja to bym chciał psa. Wilka. Cokolwiek co nie ma dzioba i dwóch skrzydeł. I nie: świnia brodata się nie liczy.

A ja to bym chciał psa. Wilka. Cokolwiek co nie ma dzioba i dwóch skrzydeł. I nie: świnia brodata się nie liczy.
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.
https://www.reddit.com/r/Cantr/
-
Właśnie! Wilki i psy. A najlepiej gdyby wszystko się dało oswoić, w końcu ludzie potrafią. Z tym że taki na przykład szop byłby trudniejszy do oswojenia niż królik.
- Raynus
Samo oswojenie pewnie byłoby łatwe do wprowadzenia, ale z psem by się pewnie ciągnęło to, by mógł łazić za właścicielem, a noszenie go na rękach... no średnio 

- notized
Raynus wrote:Samo oswojenie pewnie byłoby łatwe do wprowadzenia, ale z psem by się pewnie ciągnęło to, by mógł łazić za właścicielem, a noszenie go na rękach... no średnio
Może mały pies?

I'm an agent of Chaos.
-
Moja postać chodzi z bocianem na rękach, pies to nie taki problem 

-
"Noszenie na rękach" naprawdę da się opisać jako leżenie przy nodze, albo prowadzenie na smyczy (obroże przecież są). Tak samo można opisać że papuga siedzi na ramieniu
- gala
"Noszenie na rękach" naprawdę da się opisać jako leżenie przy nodze, albo prowadzenie na smyczy (obroże przecież są). Tak samo można opisać że papuga siedzi na ramieniu
Dokładnie.
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.
https://www.reddit.com/r/Cantr/
- Karolka
Oswajanie innych zwierząt.
Ach... już widzę moją postać chodzącą z orangutanem na smyczy. Jak wszystkie to wszystkie.
Ach... już widzę moją postać chodzącą z orangutanem na smyczy. Jak wszystkie to wszystkie.

-
Rafal3920 wrote:"Noszenie na rękach" naprawdę da się opisać jako leżenie przy nodze, albo prowadzenie na smyczy (obroże przecież są).
Ale obroże trzymane w inwentarzu są chyba niewidoczne. A tłumaczenie, że obroża wymieniona w stroju człowieka jest tak naprawdę na jego psie, wygląda dość karkołomnie. Co nie znaczy, że jestem przeciwna psom.
- mru
dekalina wrote:Ale obroże trzymane w inwentarzu są chyba niewidoczne.
Przecież nic nie stoi na przeszkodzie, by po uszyciu tejże dorzucić wzmiankę w opisie postaci.
A ile bym dała za udomowione koty... Ech.

cudne manowce
- Masterpiece
A tak z innej beczki. Ja to bym chciał, żeby kiedyś w Cantrze pojawił się tytoń. A co za tym idzie być może i papierosy. Trochę głupio odgrywać coś z niczego.