Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
-
Re: Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr
Można by wprowadzić piłki.
Lub jakieś zabawki typu piłki do żąglowania, frisbi itp. itd.
Lub jakieś zabawki typu piłki do żąglowania, frisbi itp. itd.
- saguarooo
Heh
jak dla mnie super, przydałoby się coś do zluzowania się (coś co nie jest poduszkami
). Rozwiń może nieco pomysł, masz na myśli coś o nazwie "piłka" co jedynie pomaga w odgrywaniu, czy wykorzystywanie tego ma być jakoś ustalone mechaniką?

- Sopel_1
A może wskaźnik "zabawa" do tego ? ...
Według mnie te wszystkie "zabawki do żonglowania" są niepotrzebne, bo można je "wprowadzić" przez RP np. *żongluje kilkoma kamieniami*
Według mnie te wszystkie "zabawki do żonglowania" są niepotrzebne, bo można je "wprowadzić" przez RP np. *żongluje kilkoma kamieniami*
- saguarooo
Wiesz Sopel, jako zmianę w mechanice też by mi się to nie spodobało, ale jako przedmiot z gumy czy skóry to czemu nie?
-
Heh jak dla mnie super, przydałoby się coś do zluzowania się (coś co nie jest poduszkami ). Rozwiń może nieco pomysł, masz na myśli coś o nazwie "piłka" co jedynie pomaga w odgrywaniu, czy wykorzystywanie tego ma być jakoś ustalone mechaniką?
Fajnie było by mechaniką, ale sam taki przedmiot jak piłka mógłby być. Podałbyś komuś mówiąc *kopie piłke do xxx*
- Sopel_1
Według mnie to nie potrzebne.
Jak tak bardzo chcesz to niech twoja postać dozna "olśnienia" i wynajdzie piłkę.
Nie zawsze trzeba mieć coś by móc to odgrywać.Przykład - Zorg i Stefan
Jak tak bardzo chcesz to niech twoja postać dozna "olśnienia" i wynajdzie piłkę.
Nie zawsze trzeba mieć coś by móc to odgrywać.Przykład - Zorg i Stefan
- Mars
Czy daloby rade zintegrowac sekstanse posiadane w inwentarzu z tym co jest pokazywane w zakladce "miejsce" podczas pobytu na morzu? Wtedy w jednym miejscu bylyby pokrewne sobie informacje.
- lacki2000
czy można by tak zrobić aby było widać z zewnątrz maszty i żagle zadokowanych statków?
Code: Select all
Wanna (całkiem nowy slup)
- grotmaszt
Zistar (całkiem nowa szabrownik)
Zraczka (całkiem nowy szabrownik)
- grotmaszt
- grot gaflowy
- fok
Zter Ryk (całkiem nowy slup)
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
- Ice-Man
lacki2000 wrote:czy można by tak zrobić aby było widać z zewnątrz maszty i żagle zadokowanych statków?Code: Select all
Wanna (całkiem nowy slup)
- grotmaszt
Zistar (całkiem nowa szabrownik)
Zraczka (całkiem nowy szabrownik)
- grotmaszt
- grot gaflowy
- fok
Zter Ryk (całkiem nowy slup)
To zapełniło by bardziej menu pojazdów,jeśli miałoby być stosowane w tej postaci. Lepiej, żeby było wyświetlone jako pop-up, jak w opisach postaci.
- lacki2000
Przydałyby się szklane drzwi (ze szkła zwykłego, wzmocnionego i zbrojonego), dzięki takim drzwiom byłoby widać kto jest za takimi drzwiami (w menu "Ludzie" pojawiłyby się imiona osób będących za takimi drzwiami, podobnie jak widać tych co są w pojazdach). Oczywiście wprowadziłoby to generalnie drzwi do budynków (stalowe, drewniane, szklane).
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
- G.Smok
Ale szklane drzwi powinny mnieć jedną wadę:
Możliwość rozbicia, czyli otwieranie łomem, projekt 100% szansy powodzenia.
- lacki2000
Tak, z tymże długość projektu zależałaby od jakości szkła.G.Smok wrote:Ale szklane drzwi powinny mnieć jedną wadę:
Chyba, że... *kombinuje jak pomysłowy Dobromir* dałoby się drzwi z małym szklanym oknem. Wtedy odpadałaby możliwość rozbicia, pozostałaby tylko klasyczna opcja wyłamania zamka, a byłoby widać osoby w środku. Przydatne jak ktoś się zamknie albo czy więźniowie czegoś nie kombinują.
- Mars
Nie wiem czy bylo cos takiego. Czy daloby sie zrobic tak, aby postac w kazdym miejscu do ktorego wchodzi, automatycznie przylaczala sie do projektu przy ktorym ostatnio tam pracowala? Bardzo ulatwiloby to chwilowe wychodzenie z budynku na plac i w ogole, bez ciaglego monotonnego szukania poprzedniego projektu i przylaczania sie recznie.
Podobnie wtedy powinna istniec opcja poruszania sie po budynku podczas wykonywania pracy, aby nie trzeba bylo jej przerywac.
Podobnie wtedy powinna istniec opcja poruszania sie po budynku podczas wykonywania pracy, aby nie trzeba bylo jej przerywac.
-
Jestem niedawno na forum i nie wiem czy ktoś już miał taki pomysł.
Mam taki pomysł żeby dodać utratę kończyn podczas walki (np. ręki , palca , oka , ucha , nogi ) co by wpływało na jakość robiących projektów. Można by było wprowadzić do tego protezy ręki , nogi , szklane oko.
Mam taki pomysł żeby dodać utratę kończyn podczas walki (np. ręki , palca , oka , ucha , nogi ) co by wpływało na jakość robiących projektów. Można by było wprowadzić do tego protezy ręki , nogi , szklane oko.
- A.L.M.E.R
*Odpadła mu szczęka*
Zieleń czy nie zieleń- oto jest pytanie