Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

robin_waw

Postby robin_waw » Wed Jan 20, 2010 9:04 pm

Mars wrote:Przy podawaniu klucza innej osobie, za kazdym razem strona powraca do Inwentarz - Surowce. Dawniej domyslna strona byla Inwentarz - Klucze. Teraz podawanie duzej ilosci kluczy komus jest dosyc uciazliwe. Mozna prosic o zmiane domyslnej strony?

Tak samo przy odkładaniu kluczy, wraca do surowców
Ice-Man

Postby Ice-Man » Wed Jan 20, 2010 9:38 pm

Tak samo po opuszczeniu inwentarza.
Image
ImageImage
Ultim8

Postby Ultim8 » Thu Jan 21, 2010 10:52 am

Chcialem zglosic iz moje menu budowania nadal nie dziala... Bog raczy wiedziec czemu... :evil:
marol

Postby marol » Thu Jan 21, 2010 11:39 am

Ultim8 wrote:Chcialem zglosic iz moje menu budowania nadal nie dziala... Bog raczy wiedziec czemu... :evil:
Chciałbym zgłosić, że nie wiem, kim jesteś, nie znam Twojego ID.
(SRVPRC)
Image
BZR

Postby BZR » Thu Jan 21, 2010 11:41 am

Pojawia się "ERROR: ="

edit: projekt się oczywiście nie założył. Wyskoczył sam error.

Opera + Vista, gdzie indziej nie mam możliwości sprawdzić.
marol

Postby marol » Thu Jan 21, 2010 1:40 pm

BZR wrote:Pojawia się "ERROR: ="

edit: projekt się oczywiście nie założył. Wyskoczył sam error.

Opera + Vista, gdzie indziej nie mam możliwości sprawdzić.
Bardzo proszę o konkrety, bo to, że pojawia się error, to trochę mało. Jaki to projekt, ew. jaka postać go próbuje utworzyć.
(SRVPRC)

Image
Mars

Postby Mars » Thu Jan 21, 2010 9:04 pm

Nawet bardzo fajnie teraz sortuja sie klucze. Najmlodsze sa na wierzchu, najstarsze (czesto nieuzywane, albo juz bez sprawnych zamkow) laduja na dole. Niestety przy wiecej niz kilkudziesieciu troche utrudnia to policzenie wszystkich kluczy do konkretnego miejsca, na przyklad wiezienia albo okretu. Byloby swietnie, gdyby pojawila sie jeszcze dodatkowa opcja (chocby w js), do sortowania tych kluczy juz wedle wlasnego uznania, czy alfabetycznie, czy pod wzgledem daty stworzenia.

Mam jeszcze uwage, aby rowniez notatki w menu obiekty sortowaly sie tak samo jak teraz sortuja sie w inwentarzu (najnowsze na gorze).
marol

Postby marol » Thu Jan 21, 2010 9:20 pm

Interfejs czekają gruntowne zmiany, więc część sugestii tutaj umieszczanych nie ma racji bytu.
(SRVPRC)

Image
Zamia

Postby Zamia » Thu Jan 21, 2010 11:10 pm

Mars wrote:Nawet bardzo fajnie teraz sortuja sie klucze. Najmlodsze sa na wierzchu, najstarsze (czesto nieuzywane, albo juz bez sprawnych zamkow) laduja na dole.

Niestety u moich postaci klucze nie są poukładane w żaden sposób.
Przemieszane numerami jak groch z kapustą. Czy to znaczy, że tylko ja tak mam? :roll:
Mars

Postby Mars » Fri Jan 22, 2010 11:41 am

marol wrote:Interfejs czekają gruntowne zmiany, więc część sugestii tutaj umieszczanych nie ma racji bytu.

Ale mam gleboka nadzieje, ze nie bedzie rozwijalnego menu, animacji, efektow, i innych wodotryskow? :wink:
marol

Postby marol » Fri Jan 22, 2010 12:26 pm

Animacji nie będzie poza ikoną czekania na odpowiedź serwera. Rozwijalne menu niewykluczone (rozwijalna lista osób pod przyciskiem osoby bądź przycisk z podręcznymi akcjami typu 'opuść lokację', 'mów do ostatniej osoby', ew. 'zabierz wszystkie notatki i uciekaj').

Puryści zawsze mogą wyłączyć całą dynamiczną zawartość strony odpowiednią opcją i "cieszyć się" starą wersją.
(SRVPRC)

Image
Mars

Postby Mars » Fri Jan 22, 2010 3:51 pm

marol wrote:Animacji nie będzie poza ikoną czekania na odpowiedź serwera.

A czy to wlasciwie jest istotne? Z reguly przegladarki maja pasek postepu i ladowania sie strony, w tym rowniez wysylania żądania do serwera. Ale jesli to bedzie jakos nie rzucajace sie w oczy, to nie mam oczywiscie nic przeciwko. Byle nie bylo to cos zaslaniajacego nagle mgielka cala poprzednia zawartosc, z duzym zegarkiem oczekiwania po srodku ... bo na dluzsza mete diabli wezma czlowieka :wink:

marol wrote:Rozwijalne menu niewykluczone (rozwijalna lista osób pod przyciskiem osoby bądź przycisk z podręcznymi akcjami typu 'opuść lokację', 'mów do ostatniej osoby', ew. 'zabierz wszystkie notatki i uciekaj').

Wlasciwie nie glupie... ale moze byc irytujace. Najwieksze problemy z rozwijalnymi menu dotycza momentow kiedy musza sie pokazac, po jakim czasie od najechania myszka, i jak szybko maja zniknac.
Bardzo czesto zdarza sie mi na roznych stronach ktore rozwijalne menu wykorzystuja, ze menu podczas przesuwania mysza po ekranie wlacza sie calkowicie przypadkowo i niepozadanie, przy okazji zaslaniajac to co wlasnie czytam. Osobiscie wole juz klikniecia i staroswieckie metody, natomiast jesli ma to byc cos w rodzaju AJAXa czyli zmiany zawartosci strony i jej uzupelniania bez przeladowania calosci, to samo to mnie bardzo cieszy.

marol wrote:Puryści zawsze mogą wyłączyć całą dynamiczną zawartość strony odpowiednią opcją i "cieszyć się" starą wersją.

Czy bedzie mozliwosc dodania skryptu, ktory automatycznie ustawi "czysta" wersje strony po rozpoznaniu wejscia z urzadzenia mobilnego?[/quote]
Zamia

Postby Zamia » Sat Jan 23, 2010 8:06 pm

Zamia wrote:
Mars wrote:Nawet bardzo fajnie teraz sortuja sie klucze. Najmlodsze sa na wierzchu, najstarsze (czesto nieuzywane, albo juz bez sprawnych zamkow) laduja na dole.

Niestety u moich postaci klucze nie są poukładane w żaden sposób.
Przemieszane numerami jak groch z kapustą. Czy to znaczy, że tylko ja tak mam? :roll:

Ponawiam pytanie o klucze.
W inwentarzach moich postaci nie są poukładane numerami.
Czy ten błąd dotyczy tylko mnie?

Poza tym w dniu dzisiejszym strasznie ciężko się gra.
Przy każdej wypowiedzi postaci wyskakuje Error i wyrzuca do listy postaci.
To z lekka denerwujące. Tak mam tylko ja?
Koralat

Postby Koralat » Sat Jan 23, 2010 8:43 pm

Nie tylko, mnie też to irytuje...czy da się to naprawić?
There's a light at each end of this tunnel,
You shout 'cause you're just as far in as you'll ever be out
And these mistakes you've made, you'll just make them again
If you only try turning around.
robin_waw

Postby robin_waw » Sat Jan 23, 2010 9:20 pm

Ten błąd już był jak było automatyczne odświeżanie. Tyle że marol teraz skrócił czas odświeżania do 5 sekund. W chwili kiedy coś powiesz i akurat trwa odświeżanie zdarzeń. Pojawia się błąd że nie można przeglądać nie swoich postaci czy innego gracza jakoś tak w tym stylu. Przy skróconym czasie requestu do bazy zwiększyło się prawdopodobieństwo pojawienia się tego błędu.

Return to “Ogólna pomoc”