CzterySilnia wrote:O jesu... *wzdyha zdegustowany*
Ale tak serio: błędy ortograficzne czasem się zdarzają, wiadomo, ale jak ktoś pisze ciągle z błędami, to zdaje mi się, że to takie niechlujstwo. Ale też ktoś ma jakąś dysortografię, ale... od czego jest podkreślenie na czerwono.
Dysgrafia to wygodne tłumaczenie dla lenistwa*. Google Chrome, Firefox czy nawet IE podkreślają błędy i dają nawet możliwość automatycznej poprawy. Używasz angielskiej wersji systemu? Wklej wypowiedź do Google. To jest po prostu niechlujstwo językowe i lenistwo, które są bardzo często związane z niskim intelektem gracza. Mocne słowa? Trudno. Jeśli ktoś nie ma ochoty zrobić prawokliku i wybrania poprawnego słowa to albo nie ma do innych za grosz szacunku albo jest po prostu głupi. Jasne, ortografy się zdarzają, ja sam jakiś czas temu rzuciłem coś w stylu "gura". Moja gramatyka często leży, o interpunkcji już nie wspomnę, bo jest alternatywna.

Ale po prostu widać kiedy gracz się stara a kiedy ma innych w dupie.
Dlatego jak widzę coś takiego: XYZ mówi: "a bo poszlem do osady obok *usmiech*" to po prostu nie mam ochoty z tą osobą grać.
Krótko: jak Cię widzą, tak Cię piszą.
*bo dysgrafia nie wyłącza autokorekty