ilosc surowca przy projekcie z powtorzeniami

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

in vitro...

Postby in vitro... » Thu Mar 16, 2006 12:41 pm

gnom - serio, nie rozumiem Cię

Yossarian wrote:Tak przecież masz. :lol:

Ile czasu = ile dni = ile powtórzeń

nie zawsze. ja ktoś ustawi 10x1g drewna to nie 1x10g. za pierwszym razem skończy w 10godzin a za drugim w godzinę
cantr się posypał
Gnom

Postby Gnom » Thu Mar 16, 2006 1:00 pm

To nie jest bez sensu. Chodzi przeciez o to, ze jesli zbieramy np. marchew to czesto wolimy ja dostawac partiami. A poza tym, Mniejsze projekty sprawiaja, ze jak cos Nam przeszkodzi w zbieraniu, to chociaz bedziemy mieli to co do tej pory. A i powtorzenia maja sens o tyle, ze jak zbieramy cos ciagle (na przyklad gornik wciaz kopiacy kamien), to nie trzeba co chwila zakaldac nowego projektu i nie traci sie tur.
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Mar 16, 2006 1:12 pm

a jeśli co godzine dostawałoby się surowce?? przy większych ilościach po prostu można wpisać np. pięciokrotne dzienne wydobycie, a postać bedzie wydobywać 5 dni
cantr się posypał
Gnom

Postby Gnom » Thu Mar 16, 2006 1:16 pm

Tak, ale czasem jest wazne to, by postac wydobywala duzo i regularnie. Na przyklad codziennie jest w jakims miescie wytop i codziennie trzeba tam dziennego wydobycia wapienia jednej osoby. A to tylko jedno z wielu ewentualnych zastosowan.
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Mar 16, 2006 1:38 pm

nie rozumiesz. przez 5 dni będzie dostawać co godzine 1/8 dziennego wydobycia. to tak jakby zakładać co dzień projekt, lub powtórzenia ustawić na 5
cantr się posypał
Gnom

Postby Gnom » Thu Mar 16, 2006 1:41 pm

No tak, zgadzam sie. Ale nie rozumiem pytania w takim razie...
lukaasz

Postby lukaasz » Thu Mar 16, 2006 3:13 pm

marol wrote:A kto tak powiedział?

wydaje mi sie ze wojd, ale to bylo dawno temu.
ja napisalem ze wlasnie tak robie tzn, zmieniam jak wydobywam za malo i mnie skrytykowano i powiedziano ze tak niemozna bo jest to wykorzystywanie buga w grze a bugow wykorzystywac niemozna.
ushol

Postby ushol » Thu Mar 16, 2006 6:05 pm

Tak powiedział, ale nie mówił, że jest to bug lecz określony system... Co nie zmienia faktu, że też nie jsetm za tym aby tą informację wykożystywać, choć nikt oprócz ciebie nie będzie cię za to karał...
Image
Image
Federacja RP
WojD

Postby WojD » Thu Mar 16, 2006 6:37 pm

Prawda jest i tak taka, że większość graczy, którzy o tym wiedzą korzysta z tej zmienności ;) Nie raz ustawiałem projekt na 99 powtórzeń i kasowałem gdy okazało się, że dostaję mniej niż średnia. Z kolei cięzko zrezygnować z projektu, przy którym zamiast 600 g drewna dostajesz 720g :)

Jak dla mnei zasada jest prosta - nie nadużywać, korzystać - ale NIGDY nie zostawiac napoczętych projektów, szczególnie kiepskich, które potem ktoś musi mozolnie dokańczac. W jednej osadzie od kilku lat kończymy projekty wydobycia soli po 10.000g Owszem - przydatny surowiec, ale po kiego licha nam setki kilogramów teraz?
==============
Raist

Postby Raist » Thu Mar 16, 2006 7:17 pm

wojd wrote:
Jak dla mnei zasada jest prosta - nie nadużywać, korzystać - ale NIGDY nie zostawiac napoczętych projektów, szczególnie kiepskich, które potem ktoś musi mozolnie dokańczac. W jednej osadzie od kilku lat kończymy projekty wydobycia soli po 10.000g Owszem - przydatny surowiec, ale po kiego licha nam setki kilogramów teraz?

Oj tak, konczylem go, ale ktos sie dolaczyl i po zebraniu 10 kg zaraz wskoczyl 1 procent ... Swoja droga to jest male niedopatrzenie. Da sie to naprawic?
Wariat...
WojD

Postby WojD » Thu Mar 16, 2006 7:21 pm

Nie wiem - nie moja działka w tej chwili. Ale postaram się pamiętać...
==============

Return to “Ogólna pomoc”