witam wszystkich
uprzedzając pytania - cantr polecił mi pewien znajomek - prowadzę stronkę o shadowrun rpg -
www.shadowrun-polska.prv.pl - tam na forum dał info o tej grze i jestem
Na początku zastanawiałem się po co możliwość rejestracji kilku postaci - dziś już wiem - żeby się nie zanudzić na śmierć

. To żart, nie myślcie że mi przeszkadza tempo - wręcz przeciwnie - mam tak mało czasu na cokolwiek, że dla mnie to idalna sprawa - nie muszę spędzać kilku godzin przy monitorze czy grając w rpg - mogę się zalogować raz na 2-3 dni i popchnąć do przodu sprawy

.
Dodatkowy atut to świadomość, że uboga grafika i tempo gry odrzucą większą część hack&slashowców i osoby z podejściem 'po trupach do celu'... myślę, że znajdę tu więcej osób po lub w trakcie studiów niż na serwerku counterstrike (choć jestem fanem) czy diablo (tu przeciwnie

).
Zadziwia i przyciąga mnie swoboda systemu - ale też zastanawia - czy rzeczywiście można tu wszystko? Nie chce mi się wierzyć że autorzy gry przewidzieli wszystkie możliwe posunięcia więc albo jest jakiś sposób rozstrzygania niestandardowych posunięć graczy (są odpowiednicy MG?) albo jednak jest jakiś zbiór zachowań... no ale to się okaże, dopiero zaczynam przecież.
Jak już przeczytam wszystkie polskie posty - wrócę pewnie z pytaniami

.