Artyleria
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- witia1
Re: Artyleria
Inną broń? Jasne, ale pierwsze co mi przychodzi na myśl to nie jest armata
System walk moim zdaniem wymaga zmian, tak by większa pula broni była opłacalna ale nie oznacza to konieczności wprowadzania broni palnej. Zdecydowanie wole świat łuków i mieczy niż dział i karabinów 
Rest In Pieces.
- A.L.M.E.R
Mirli wrote:W związku z zaakceptowaniem(podobno) sugestii artylerii [...]
Alianci!!
No ja Cie blagam... Musisz kilometrami cytowac? /Marcia/
Zieleń czy nie zieleń- oto jest pytanie
- in vitro...
już jak zobaczyłem nazwę tematu to mi się śmiać chciało.
a co do problemu wszędobylskich toporów - powinni dodać więcej broni które zadają tyle samo obrażeń co on. albo podrasować te co już są.
ps: ja chcę lotniskowce!
a co do problemu wszędobylskich toporów - powinni dodać więcej broni które zadają tyle samo obrażeń co on. albo podrasować te co już są.
cantr się posypał
-
Mirli
in vitro... wrote:już jak zobaczyłem nazwę tematu to mi się śmiać chciało.
viewtopic.php?f=45&t=19924 Zapraszam.
- in vitro...
-
Mirli
in vitro... wrote:o, mniej więcej o to chodzi. ale nie widzę tam lotniskowca
A do czego ten lotniskowiec miałby być?
- Piscator
- Administrator Emeritus
When we have aircrafts, we can also have aircraft carriers, no problem. 
Anyway, cannons are far from being implemented. There had been some discussion on the English forum, but without concrete conclusions yet. If you want to have cannons soon, discuss what effect they should have, how damaging of buildings and vehicles should work and so on. How much steel you need to build a cannon is utterly unimportant right now.
Anyway, cannons are far from being implemented. There had been some discussion on the English forum, but without concrete conclusions yet. If you want to have cannons soon, discuss what effect they should have, how damaging of buildings and vehicles should work and so on. How much steel you need to build a cannon is utterly unimportant right now.
google wrote:Gdy mamy samolotów, możemy także lotniskowce. Nie ma problem.
Artyleria są dalekie od wprowadzaniem w życie. Było kilka dyskusji na forum w języku angielskim, ale jeszcze bez konkretnych wniosków. Jeśli chcecie artylerii, nad tym, co powinni mieć wpływ, jak uszkodzenia budynków i pojazdów powinien działać i tak dalej. Ile stali trzeba zbudować artyleria jest zupełnie bez znaczenia w tej chwili.
Pretty in pink.
- lacki2000
Pierwsze armaty powinny być jedynie stacjonarne w wieżowych przybudówkach w portach. Antyokrętowe (z podziałem na te walące w kadłub, żagle i załogę). Z możliwością odmontowania i przetransportowania.
Późniejsze armaty to ciężkie stacjonarne i lekkie okrętowe. Te okrętowe mogłyby niszczyć budynki, pojazdy i ludzi na lądzie i wodzie. To tak ogólnie.
Późniejsze armaty to ciężkie stacjonarne i lekkie okrętowe. Te okrętowe mogłyby niszczyć budynki, pojazdy i ludzi na lądzie i wodzie. To tak ogólnie.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
-
Shadowly
Zniszczenie okrętów i ożaglowania na nich powinno wpływać na pewno na prędkość, przy większym zniszczeniu można by wprowadzić że znika część ładunku, wielkość zależna od miary zniszczeń....
- Marcia
Mirli wrote:A czy komuś z was nie marzyła się jakaś mała wojenka?Albo nie chcieliście zobaczyć kogoś z inną bronią niż topór czy inną tarczą niż żelazna?
Owszem, marzyla. I wiesz co wtedy robimy? Wlaczamy sobie Call of duty, Diablo albo nawet Tibie. Co kto lubi. I tam sobie rabiemy do woli. Cantr jest zupelnie inna gra. I wlasnie dla tej innosci tu wszyscy jestesmy.
- cald dashew
Mirli wrote:Bazyliszek
Potrzebny czas (dni): 40
Potrzebne surowce: 225 kg stali
Potrzebne narzędzia: młotek z okrągłą głownią, dłuto, młot płaski, młotek płatnerski,młotek z okrągłą głownią
Potrzebne urządzenia:Odlewnia do dział
Taki co w kamień spojrzeniem zamienić może?
-
Mirli
cald dashew wrote:Mirli wrote:Bazyliszek
Potrzebny czas (dni): 40
Potrzebne surowce: 225 kg stali
Potrzebne narzędzia: młotek z okrągłą głownią, dłuto, młot płaski, młotek płatnerski,młotek z okrągłą głownią
Potrzebne urządzenia:Odlewnia do dział
Taki co w kamień spojrzeniem zamienić może?
Nie
- Rusalka
Jak powinny niszczyć się okręty i inne obiekty w grze? Co się dzieje z załogą statku po zatopieniu okrętu?
Nawiasem mówiąc, kto grał w Pirates Gold?
Pełno tam świetnych wzorców do skopiowania!
- Trzy rodzaje amunicji do dział. Do niszczenia kadłuba, łamania masztów i ranienia załogi
- Uszkodzenia okrętu w pierwszej kolejności niszczą armaty oraz żagle (Prędkość okrętu znacząco wpływa na obrażenia jakie odbiera - im szybszy, zwrotniejszy, tym mniejsze)
- Im większy okręt tym łatwiej trafić - ukłon w stronę małych jednostek, jak np. darter, soarer
- Działami można handlować - technicznie rzecz biorąc takie działo mogłoby by być przedmiotem w inwentarzu, o wadze 5-10kg. Dzięki temu nie będą przywiązane do statku i bitwy morskie byłyby opłacalne, bo polowałoby się na cudze działa.
- Zatopiony okręt daje załogantowi szansę na przeżycie. Od strony mechaniki gry: W chwili zatopienia okrętu załoganci otrzymują uszkodzenia 50-100% (do uzgodnienia) następnie dla każdego z nich (jeśli przeżyją) tworzony jest okręt "bala drewna" lub coś w tym stylu. Mogą oni do siebie nawzajem dokować tymi balami. Bala może się poruszać z prędkością tratwy lub podobnej. W momencie zadokowania do brzegu i opuszczenia bali, okręt jest automatycznie niszczony.
Nawiasem mówiąc, kto grał w Pirates Gold?
- Trzy rodzaje amunicji do dział. Do niszczenia kadłuba, łamania masztów i ranienia załogi
- Uszkodzenia okrętu w pierwszej kolejności niszczą armaty oraz żagle (Prędkość okrętu znacząco wpływa na obrażenia jakie odbiera - im szybszy, zwrotniejszy, tym mniejsze)
- Im większy okręt tym łatwiej trafić - ukłon w stronę małych jednostek, jak np. darter, soarer
- Działami można handlować - technicznie rzecz biorąc takie działo mogłoby by być przedmiotem w inwentarzu, o wadze 5-10kg. Dzięki temu nie będą przywiązane do statku i bitwy morskie byłyby opłacalne, bo polowałoby się na cudze działa.
- Zatopiony okręt daje załogantowi szansę na przeżycie. Od strony mechaniki gry: W chwili zatopienia okrętu załoganci otrzymują uszkodzenia 50-100% (do uzgodnienia) następnie dla każdego z nich (jeśli przeżyją) tworzony jest okręt "bala drewna" lub coś w tym stylu. Mogą oni do siebie nawzajem dokować tymi balami. Bala może się poruszać z prędkością tratwy lub podobnej. W momencie zadokowania do brzegu i opuszczenia bali, okręt jest automatycznie niszczony.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
-
Mirli
Rusalka wrote:Jak powinny niszczyć się okręty i inne obiekty w grze? Co się dzieje z załogą statku po zatopieniu okrętu?
Nawiasem mówiąc, kto grał w Pirates Gold?Pełno tam świetnych wzorców do skopiowania!
Wszystko ok ale wydaje mi się że lepsze by były działa do przeciągania(ok.15-20 kg)
- Rusalka
Szczegół techniczny.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka