Notatki w kopertach
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Agent 0007
- Rusalka
A ty Agent, nabijasz następny aby mu zwrócić uwagę, że nabił dwa posty, żeby samemu nabić drugi.
Widzisz, przez to ja muszę sobie nabić post aby zwrócić uwagę innych, którzy nie zauważyli twego podstępu!
P.S. Kto zwęszył podstęp z mojej strony niech czuje się swobodnie w zwróceniu mi uwagi
Widzisz, przez to ja muszę sobie nabić post aby zwrócić uwagę innych, którzy nie zauważyli twego podstępu!
P.S. Kto zwęszył podstęp z mojej strony niech czuje się swobodnie w zwróceniu mi uwagi
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Artur
- Agent 0007
- Elm0
A mi ten pomysł nie do końca sie podoba, nigdy nie widziałem problemu w wyciąganiu notatek z koperty. A poza tym musisz zapamiętać, które notatki były w kopercie - czyli ćwiczysz pamięć
A następnym krokiem będzie czytanie notatek z cudzej kieszeni.
Rusalka wrote:Oj jej marudzisz, jakim odrealnieniem, nasza postac wyjmuje notatke, czyta ja i wklada z powrotem, chyba ze gracz chce inaczej. Ale robi ona to intuicyjnie nie trzeba by bylo tego zatwierdzac tyle razy po prostu.
A następnym krokiem będzie czytanie notatek z cudzej kieszeni.
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- ActionMutante
- Elm0
Teraz bardziej na poważnie:
Dwie propozycje
1. Wyciąganie/wkładanie notatek do koperty leżącej na ziemi, często używa się ich jako śmietnika i czasami jest problem gdy ktoś weźmie taką kopertę i zapomni jej odłożyć. Te operacje powinny być widoczne tak samo jak na przykład kopiowanie i podnoszenie notatek
666-6. Widzisz jak X wyciąga notatkę z koperty.
666-6. Widzisz jak X wkłada notatkę do koperty.
Oczywiście aby był w tym jakiś sens zawartość będzie możliwa do sprawdzenia bez podnoszenia koperty.
Tak samo z kopiowaniem notatek.
2. Wpadłem na pomysł, aby po kliknięciu na kopertę rozwijała się lista wszystkich znajdujących się w niej notatek i możnaby było zrobić na nich wszystkie operacje możliwe dla normalnych notatek tj. leżacych na ziemi. Skojarzenia z systemem folderów wskazane
przykład:
666-6. Widzisz jak X ogląda zawartość Koperta.
Jeśli Pan X zapragnie skopiować notatkę z koperty, to wyświetla się nam opis:
666-6. Widzisz jak X kopiuje notatkę z Koperta.
Niech ktoś z ProgD się wypowie jak wyglkąda ta propozycja z programistycznego punktu widzenia, bo mi się wydaje że nie jest trudna do implementacji... ale znawcą nie jestem
Dwie propozycje
1. Wyciąganie/wkładanie notatek do koperty leżącej na ziemi, często używa się ich jako śmietnika i czasami jest problem gdy ktoś weźmie taką kopertę i zapomni jej odłożyć. Te operacje powinny być widoczne tak samo jak na przykład kopiowanie i podnoszenie notatek
666-6. Widzisz jak X wyciąga notatkę z koperty.
666-6. Widzisz jak X wkłada notatkę do koperty.
Oczywiście aby był w tym jakiś sens zawartość będzie możliwa do sprawdzenia bez podnoszenia koperty.
Tak samo z kopiowaniem notatek.
2. Wpadłem na pomysł, aby po kliknięciu na kopertę rozwijała się lista wszystkich znajdujących się w niej notatek i możnaby było zrobić na nich wszystkie operacje możliwe dla normalnych notatek tj. leżacych na ziemi. Skojarzenia z systemem folderów wskazane
przykład:
Code: Select all
Notatka 1
Notatka 2
Notatka 3
Koperta [obejrzyj zawartość]666-6. Widzisz jak X ogląda zawartość Koperta.
Code: Select all
Notatka 1
Notatka 2
Notatka 3
Koperta
Notatka z koperty 1
Notatka z koperty 2
Notatka z koperty 3Jeśli Pan X zapragnie skopiować notatkę z koperty, to wyświetla się nam opis:
666-6. Widzisz jak X kopiuje notatkę z Koperta.
Niech ktoś z ProgD się wypowie jak wyglkąda ta propozycja z programistycznego punktu widzenia, bo mi się wydaje że nie jest trudna do implementacji... ale znawcą nie jestem
I don't know but I've been told,
- Agent 0007
Świetny pomysl. Bardzo mocno popieram. Mam ogromne problemy z tymi cholernymi notkami i kopertami... Zwlaszcza, ze mam ich pelno w inwentarzu. Wszystkie moje postacie zbieraja i kopiuja notki jakich jeszcze nie maja. I grupuje je w kopertach. Co za tym idzie ciezko mi sobie poradzic z ciaglym wkladaniem i wyjmowaniem ich, gdy chce sprawdzic jakis drobiazg.
Edit: Oczywiscie... moje posty sa albo z wartosciami merytorycznymi albo z kompletnym ich brakiem. Niestety... przewazaja te drugie i sam nad tym ubolewam
Edit: Oczywiscie... moje posty sa albo z wartosciami merytorycznymi albo z kompletnym ich brakiem. Niestety... przewazaja te drugie i sam nad tym ubolewam
Last edited by Agent 0007 on Tue Aug 22, 2006 12:48 am, edited 1 time in total.
- Elm0
- Zimt
Agent 0007 wrote:Mam ogromne problemy z tymi cholernymi notkami i kopertami... Zwlaszcza, ze mam ich pelno w inwentarzu. Wszystkie moje postacie zbieraja i kopiuja notki jakich jeszcze nie maja.
Moje postacie robią dokładnie tak samo, a co za tym idzie, poświęcają wiele czasu na samo sortowanie notatek. Minutki nie są niestety z gumy, a na dodatek jest to (dla mnie, jako gracza) strasznie uciążliwa czynność - zupełnie jak grzebanie w papierzyskach w rl. Każde ułatwienie w tym zakresie jest moim zdaniem na wagę złota. Pomysł zatem popieram.
"I'm just living in my head..."
- Loc
- marol
- Quijo