Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Bananek

Postby Bananek » Sat Aug 06, 2005 9:59 pm

Kilka pytan:

1.Zalazo: Rozumiem, ze najpierw msuze wydobyc hematyt. Nastepnie rozbic go na stole mlotkiem. No i tak powstaje jakas ruda? Potem msuze ja przetopic w piecu z wapniem przy uzyciu wegla ... tylko w jakich proporcjach dodaje sie konkretne skaldniki? Interesuje mnei to, bo chce przeliczyc ile mniejwiecej ze swoich skladnikow moge wytopic zelaza.

2.Czym sie roznia domki z kamienia od drewnianych chatek?
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Aug 07, 2005 12:55 am

ST.George wrote:W jaki sposób zmęczenie wpływa na wykonywanie projektów?

Nie wiem w jaki sposób wpływa, ale wpływa. Musisz to sam zaobserwować w grze. Zmęczenie też wpływa na ilość zadawanych obrażeń w walce. I właśnie podczas walki wzrasta najbardziej.

Bananek wrote:1.Zalazo: Rozumiem, ze najpierw msuze wydobyc hematyt. Nastepnie rozbic go na stole mlotkiem. No i tak powstaje jakas ruda? Potem msuze ja przetopic w piecu z wapniem przy uzyciu wegla ... tylko w jakich proporcjach dodaje sie konkretne skaldniki? Interesuje mnei to, bo chce przeliczyc ile mniejwiecej ze swoich skladnikow moge wytopic zelaza.

W prymitywnym piecu (Primitive Smelting Furnace) można wytopić dziennie 350 gram żelaza dziennie z 840 gram rudy, 560 gram węgla i 1750 gram wapienia.

W nowoczesnym (Smelting Furnace) jest lepsza wydajność: Też 350 gram dziennie, ale z 700 gram rudy, 420 gram węgla i 1400 gram wapienia.

ps. Ostatnio zwiększono wydajność pieców. Wcześniej można było produkować tylko po 50 gram żelaza w obu tych piecach przy takich samych pomniejszonych proporcjonalnie proporcjach. W Cantr Wiki nadal są nieaktualne informacje.

Bananek wrote:2.Czym sie roznia domki z kamienia od drewnianych chatek?

Pewnie tym, że kamienne są większe i mogą więcej pomieścić i dłużej się je buduje od drewnianych chatek.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Hal

Postby Hal » Sun Aug 07, 2005 4:12 am

Zgubilem gdzies namiary gdzie mozna uploadowac grafike, podajcie jesli znacie.
I od razu pytanie, czy trzeba cos pisac wyjasniac, czy wystarczy po prostu wyslac pliki graficzne?
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Aug 07, 2005 4:22 am

Wysyłaj na adres pictures@cantr.net :wink: W temacie podobno warto napisać "image upload", żeby email nie zaginął wśród spamu. Plik powinien być w miare dobrze skompresowanym plikiem jpg.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Image
PRUT

Postby PRUT » Sun Aug 07, 2005 9:45 am

Czytałem, że rozszerzenie może byc jakiekolwiek, jak plik bedzie za ciezki anthony przekonwertuje go sam, więc niech nikt sie nie martwi, jak nie umie zrobić odpowiedni lekkiego pliku. Limit jest chyba 100KB
marol

Postby marol » Sun Aug 07, 2005 10:32 am

Limit to 70kB. Lepiej nie wysyłać większych maili, bo mogą utknąć - są filtrowane i może minąć parę dni, zanim ktoś do nich zajrzy. Napisałem maili, nie plików - jak wrzucisz dwa obrazki po 40kB do jednego maila, też zostanie odfiltrowany, więc lepiej wysyłać pojedynczo.
(SRVPRC)
Image
Hal

Postby Hal » Sun Aug 07, 2005 1:31 pm

Mam dosyc wazne ptanie
Ile moze zmiescic sie w chacie (cottage) maszyn, ile ludzi i ile zwlok?

Pytam na forum a nie w grze bo:
w normalnym swiecie czlowiek bardzo latwo potrafi w przyblizeniu okreslic te ilosci, wystarczy wejsc do pomieszczenia i sie rozejrzec. W grze niestety nie mamy takiej mozliwosci.
marol

Postby marol » Sun Aug 07, 2005 2:00 pm

10 osób, 900kg (każde zwłoki i maszyna mają wagę).
(SRVPRC)

Image
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Aug 08, 2005 4:36 am

PRUT wrote:Czytałem, że rozszerzenie może byc jakiekolwiek, jak plik bedzie za ciezki anthony przekonwertuje go sam, więc niech nikt sie nie martwi, jak nie umie zrobić odpowiedni lekkiego pliku.

Ale jak ktoś umie to lepiej niech przekonwertuje, po co robić dodatkową pracę Anthoniemu?

marol wrote:10 osób, 900kg (każde zwłoki i maszyna mają wagę).
Dodam tylko, że martwa lub żywa postać waży 60 kg. Liczy się też inwenatarz który ktoś posiada. Mnie natomiast ciekawi czy jak się budujue w budynku kolejne pomieszczenie, to czy materiały użyte na jego budowę w trakcie projektu i po jego zakończeniu czy też wchodzą w obciążenie pomieszczenia.
Image
Bananek

Postby Bananek » Wed Aug 10, 2005 1:02 pm

Czy skruszenie w ciagu dnia 1071 g hematytu na 750 g rudy zelaza to dobry wynik?
PRUT

Postby PRUT » Wed Aug 10, 2005 1:10 pm

to nie ma znaczenia. Każdy jest dobry, bo póki co każdy kruszy tak samo i każdy uzyska tyle samo rudy z takiej samej ilosci hematytu.
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Wed Aug 10, 2005 1:17 pm

Ostatnio pojawiły się 2 nowe wiadomości, 1 mniej więcej rozumiem. Drugą troszku mniej. Mógłby ktos powiedzieć o co chodzi?

No i pod nickiem na forum pojawiło się GAB chair, o co z tym chodzi?
PRUT

Postby PRUT » Wed Aug 10, 2005 1:22 pm

Pierwsza informuje że Anthony został członkiem rady gry, a w drugiej on sam żartuje na temat swojej nominacji ;) o tym podpisie napisze ci PM
brunetka

Postby brunetka » Wed Aug 10, 2005 4:44 pm

marol wrote:Limit to 70kB. Lepiej nie wysyłać większych maili, bo mogą utknąć - są filtrowane i może minąć parę dni, zanim ktoś do nich zajrzy. Napisałem maili, nie plików - jak wrzucisz dwa obrazki po 40kB do jednego maila, też zostanie odfiltrowany, więc lepiej wysyłać pojedynczo.

Prawda. Mozna sobie poczekać jak znajdą się w filtrze :(
Averus Wolfmaster

Postby Averus Wolfmaster » Wed Aug 10, 2005 9:20 pm

Jest taka lokacje w której na ziemi leży 0 surowca, jest tez miejsce na nowej wyspie w której w zakładce Miejsce jest 2x pstrag teczowy. Chciałbym to zgłosic, gdzie?

Return to “Ogólne dyskusje”