Jak on/ona mnie wkurza...

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Maximo

Re: Jak on/ona mnie wkurza...

Postby Maximo » Sat Jan 26, 2013 12:08 am

Trzeba stosować tzw. "reverse psychology" :P
oxyquan

Postby oxyquan » Sat Jan 26, 2013 6:40 am

psychowico wrote:
oxyquan wrote:
*ZZZ biega po budynkach*
xxxx-x.xx: YYY mówi: "*wodzi wzrokiem za ZZZ*"
xxxx-x.xx: ZZZ mówi: "Tak? *spytała uprzejmie*"

Skąd zawsze wszyscy wiedzą kiedy ktoś robi coś tak dyskretnego? Zwłaszcza osoba np. obserwowana, która jest wyraźnie zajęta czymś innym.

To jest kolejny dowód braku wyczucia w odgrywaniu. Jeśli tylko napiszesz *ostrożnie wchodzi na plac i rozgląda się starając nie przyciągać niczyjej uwagi* pół placu tą uwagę zwróci i zacznie Cię obserwować/zagadywać, w przeciwieństwie do tego jeśli bezceremonialnie wejdziesz bez odgrywania.

Najgorsze jest to, że to takie i inne niby drobnostki namiętnie popełniają niby te najlepsze postacie z rankingów. Najlepsze chyba tylko jeśli ktoś patrzy na ilość odgrywania, a nie jakość.
all.about.eve

Postby all.about.eve » Sat Jan 26, 2013 12:06 pm

Wodzenie wzrokiem za kimś nie jest czymś niezauważalnym czy jakoś wyjątkowo dyskretnym. Jeśli jedna osoba biega a druga za nią patrzy (obraca głowę zgodnie z ruchem tamtej) to jest to widoczne. W realnym życiu usłyszałoby się: "No i czemu się tak na mnie ciągle gapisz?".

Znacznie gorsze jest: *szuka wzrokiem X* 8)
.
Raki

Postby Raki » Sat Jan 26, 2013 1:48 pm

Akurat samo "wodzenie za kimś wzrokiem" nie jest najlepszym przykładem. Gdyby było "dyskretnie" bądź "bezczelnie" to co innego.
A tak to można to zrozumieć dwojako, i jako gapienie się na kogoś i jako dyskretne spoglądanie na kogoś. Zależy od interpretacji i okoliczności.
in vitro...

Postby in vitro... » Sat Jan 26, 2013 3:26 pm

jeśli ktoś biega po budynkach, to znaczy, że jest zajęty i nie powinien zauważyć nawet bezczelnego gapienia się
cantr się posypał
poziomek90

Postby poziomek90 » Sat Jan 26, 2013 4:41 pm

Nie potrafisz robić dwóch rzeczy na raz, Sztuczne Zapłodnienie?
Racja jest jak dupa. Każdy ma swoją... / Reason is like ass. Everybody have their.
Józef Piłsudski
all.about.eve

Postby all.about.eve » Sat Jan 26, 2013 7:41 pm

in vitro... wrote:jeśli ktoś biega po budynkach, to znaczy, że jest zajęty i nie powinien zauważyć nawet bezczelnego gapienia się

Albo jest spostrzegawczy i wyczulony na bycie obserwowanym. Wszystko się może zdarzyć jeśli nie zostało zaznaczone, że obserwowanie jest dyskretne. :wink:
.
psychowico

Postby psychowico » Sat Jan 26, 2013 8:04 pm

Winny zawsze się tłumaczy. Ile postaci "jest spostrzegawcza i wyczulona na bycie obserwowanym"? Litości, forumowicze? :)
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

https://www.kinkykitty.pl
all.about.eve

Postby all.about.eve » Sat Jan 26, 2013 8:16 pm

psychowico wrote:Winny zawsze się tłumaczy.

Nie jestem winna (wolę piwo) i nie tłumaczę się. Mam jedynie inne zdanie.
I nie, to nie była moja postać.

psychowico wrote: Ile postaci "jest spostrzegawcza i wyczulona na bycie obserwowanym"? Litości, forumowicze? :)

Nie wiem ile postaci ale wiem ilu graczy - przynajmniej jeden :D Ja...
.
psychowico

Postby psychowico » Sat Jan 26, 2013 8:19 pm

Nie sugeruje tego, że to Twoja postać. Odpowiedź była do wszystkich broniących tego stanowiska. Nie ma się co obrażać za błędne podejście do RP - lepiej je przemyśleć, wyobrazić sobie sytuację i je poprawić. Do dzisiaj mam postacie, z której nie jestem zadowolony - gdyż byłem zbyt mało doświadczony tworząc je, a teraz konsekwencje tego dobijają się na świecie. Staram się wyciągać wnioski i nie fochać na świat za to (no chyba, że p. je komentuje).
"Please give us a simple answer, so that we don't have to think, because if we think, we might find answers that don't fit the way we want the world to be."

all.about.eve

Postby all.about.eve » Sun Jan 27, 2013 3:26 pm

psychowico wrote:Nie sugeruje tego, że to Twoja postać. Odpowiedź była do wszystkich broniących tego stanowiska. Nie ma się co obrażać za błędne podejście do RP - lepiej je przemyśleć, wyobrazić sobie sytuację i je poprawić. Do dzisiaj mam postacie, z której nie jestem zadowolony - gdyż byłem zbyt mało doświadczony tworząc je, a teraz konsekwencje tego dobijają się na świecie. Staram się wyciągać wnioski i nie fochać na świat za to (no chyba, że p. je komentuje).

:) Masz rację.
.
B.M.T.

Postby B.M.T. » Sun Jan 27, 2013 6:15 pm

Jejci, dzieciaczki...

A mnie wkurzają te postacie, które nie potrafią się dostosowywać do otoczenia i są szybko likwidowane przez gracza.
kaloryfer

Postby kaloryfer » Fri Feb 01, 2013 6:39 pm

zlodzieje pracownikow
psychowico

Postby psychowico » Sat Feb 02, 2013 12:56 pm

lol? że co, lepiej płacą, skurczybyki? :P

oxyquan

Postby oxyquan » Tue Feb 05, 2013 10:49 pm

Od razu zaroiło się od ekspertów udomawiania zwierząt, większości nawet nie przyjdzie do głowy, żeby odegrać tu chodź trochę. W dodatku postacie, które tak stawiacie na piedestałach. Ta, bo potrafią walnąć głupkowate miny. Wstyd i hańba. Dla dobra poziomu rozgrywki nowości nie powinny być ujawniane wcale albo tylko w ograniczonym stopniu.

Return to “Ogólne dyskusje”