sen/aktywny

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Sopel_1

sen/aktywny

Postby Sopel_1 » Thu Dec 18, 2008 7:44 pm

chodzi o to że jeśli ktoś żeby jego postać spała to naciska opcję śpij i w opisie postaci pisze:
ŚPI
a potem naciska:
OBUDŹ SIĘ
to by ułatwiło odgrywanie postaci bo pokazywało by to czy dana postać śpi czy po prostu nic bezczynnie nie robi
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Dec 18, 2008 8:38 pm

Tylko co z tymi którym się zapomni kliknąć,zwłaszcza jak ma sporo postaci?
Może po wylogowaniu automatycznie postacie szłyby spać a gdy gracz się wloguje budziłyby się?
Luke

Postby Luke » Thu Dec 18, 2008 9:13 pm

Wymarzona opcja dla morderców. :twisted:
I z tego powodu większość postaci i tak włączałaby dla zmyły inaczej niż jest. I dopiero byłby bajzel. 8)
[*]...
Sopel_1

Postby Sopel_1 » Fri Dec 19, 2008 8:19 am

aha zapomniałem napisać ...
kiedy naciśniemy sen znika nam pasek tekstu który możemy pisać, a także wydarzenia
lacki2000

Re: sen/aktywny

Postby lacki2000 » Fri Dec 19, 2008 11:38 pm

Sopel_1 wrote:chodzi o to że jeśli ktoś żeby jego postać spała to naciska opcję śpij i w opisie postaci pisze:
ŚPI
a potem naciska:
OBUDŹ SIĘ
to by ułatwiło odgrywanie postaci bo pokazywało by to czy dana postać śpi czy po prostu nic bezczynnie nie robi
nie - wcale by nie ułatwiło wręcz nic by nie dawało oprócz dezinformacji i dodatkowego przycisku. I nikt by go nie używał jakby miały znikać wydarzenia oraz jak już wspominali przedmówcy (przedpisarze?) taka flaga "Śpię, można mnie bić" to sama radość dla złoczyńców.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
witia1

Postby witia1 » Sun Dec 21, 2008 3:18 am

Postać śpi jak jest nieaktywna i już :) Może wychodzi że mają dobowy tryb życia jak leniwce ale przynajmniej jest to jakieś wytłumaczenie sensowne z punktu widzenia rpg że ktoś nie reaguje na nic.
Ice-Man

Postby Ice-Man » Sun Dec 21, 2008 1:09 pm

Tak, jakaś trauma albo ktoś nas wkurza. Roleplaying daje nieograniczone możliwości.
Image
ImageImage
Ave

Postby Ave » Mon Dec 29, 2008 8:37 am

Przeciwko... Czeka ci taki pierdek aż idziesz spać a potem rąbie po łbie... Albo widzi wyłamany zamek i czeka aż każdy idzie spać i co?? Kroi furę i ,,Bye bye autko, na które pracowałem 5 lat..." Albo jeszcze prościej - właściciel ma 29hp to mu w łeb czymś i kluczyki są i jeśli nikt nie ma zapasowych to może w tym porsche nawet zamieszkać :P Przeciw :P
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Dec 29, 2008 5:06 pm

Bo ja wiem?
Długo sobie nie pomieszka bo raz że z trupem którego raczej w pojedynke nie wyciagnie a dwa że mogą go w tym porshe dosięgnąć ostrza zazdrosnych cantryjczyków.
Sopel_1

Postby Sopel_1 » Mon Dec 29, 2008 8:47 pm

Ave wrote:... Albo widzi wyłamany zamek i czeka aż każdy idzie spać i co?? Kroi furę i ,,Bye bye autko, na które pracowałem 5 lat..." Albo jeszcze prościej - właściciel ma 29hp to mu w łeb czymś ...

To się porsche pilnuje ! W realu też nie wiesz czy jak rano wstaniesz to do pracy na rowerze zasuwać nie będziesz musiał bo ci to porsche gwizdnęli
Albo jak śpisz sobie w łóżku to nie wiesz czy nad tobą nie stoi właśnie jakiś gościu z pałką uniesioną do góry ... zbuduj lepiankę i ją zamknij... a jak ma łom to ... shit happens ...
Fieger

Postby Fieger » Mon Dec 29, 2008 11:19 pm

zawsze chciałem w cantrze zamontować gilotynę nad drzwiami :) ale niestety twórcy gry nie przewidzieli takiego bestialstwa :)
I have a cunning plan...
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Dec 29, 2008 11:47 pm

Nic straconego,zamontuj sobie taką w domu.

Return to “Sugestie”