Dajmy druga lapke cantryjczykowi!
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- w.w.g.d.w
Dajmy druga lapke cantryjczykowi!
A po co mu druga lapka?A po to by mogl sie nimi poslugiwac!
Kilka zalozen:
- tarcze trzymalo by sie w jednej dloni
- wiekszosc narzedzi trzymalo by sie w jednej dloni procz niektorych np. kosy
- wiekszosc broni trzymalo by sie w jednej dloni procz najpotezniejszych broni bialych oraz broni zasiegowych (od procy po kusze)
- gdy trzymaloby sie cos dwurecznego nie mozna byloby trzymac nic innego a przede wszystkim tarczy wiec zazucaloby sie ja na plecy(obnizone wspolczynniki obrony)
- gdy sie trzyma narzedzie dwureczne to mamy oslabiona obrone tak dlugo jak wykonujesz projekt
- gdy trzymasz bron dwureczna masz oslabiona ochrone tak dlugo az mozesz zaatakowac drugi raz(jeden dzien)
- mozesz uzyc dwoch broni(dwa razy w ciagu dnia) gdy masz jej dwie sztuki w ekwipunku,sa jednoreczne i oczywiscie kosztem obrony
- i najwazniejsze:Mozna nosic nie jeden a dwa pierscienie!
Zawile to moze ale pomysl wedlug mnie ciekawy.
Kilka zalozen:
- tarcze trzymalo by sie w jednej dloni
- wiekszosc narzedzi trzymalo by sie w jednej dloni procz niektorych np. kosy
- wiekszosc broni trzymalo by sie w jednej dloni procz najpotezniejszych broni bialych oraz broni zasiegowych (od procy po kusze)
- gdy trzymaloby sie cos dwurecznego nie mozna byloby trzymac nic innego a przede wszystkim tarczy wiec zazucaloby sie ja na plecy(obnizone wspolczynniki obrony)
- gdy sie trzyma narzedzie dwureczne to mamy oslabiona obrone tak dlugo jak wykonujesz projekt
- gdy trzymasz bron dwureczna masz oslabiona ochrone tak dlugo az mozesz zaatakowac drugi raz(jeden dzien)
- mozesz uzyc dwoch broni(dwa razy w ciagu dnia) gdy masz jej dwie sztuki w ekwipunku,sa jednoreczne i oczywiscie kosztem obrony
- i najwazniejsze:Mozna nosic nie jeden a dwa pierscienie!
Zawile to moze ale pomysl wedlug mnie ciekawy.
- Artur
Re: Dajmy druga lapke cantryjczykowi!
jakos mi sie nie podoba... poza dwoma pierscieniami 

- Forien
- Artur
- Forien
- Quijo
- KVZ
- Players Dept. Member
A mi ten pomysł się bardzo podoba. ZA.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
- Artur
- Susel
W zasadzie to jestem za...
Do panow ktorzy sa na nie... Nie wiem czy wy tez tak macie ale ja czuje ze mnie cos zaraz trafi jak ktos uderza z dwurecznej broni po czym blokuje atak przeciwnika tarcza...
Ale jak juz idziemy tak w strone realistyki to pozostaje jeszcze jedna sprawa - bastard sword (miecz poltorareczny) ktory mozna bylo trzymac zarowno w dwoch jak i w jednej rece (co, na ile sie orientuje, przy zwyklej broni jednorecznej nie bylo zbyt dobrym posunieciem) musi byc mozliwosc decyzji czy walczyc z nim w jednej rece z mniejsza sila ataku ale wieksza obrona , czy w dwoch dla odwrotnego efektu.
No jeszcze na koniec pozytywna mysl:
Jak tak dalej pojdzie zrobimy z CANTR Hack'n'slasha XD
Do panow ktorzy sa na nie... Nie wiem czy wy tez tak macie ale ja czuje ze mnie cos zaraz trafi jak ktos uderza z dwurecznej broni po czym blokuje atak przeciwnika tarcza...
Ale jak juz idziemy tak w strone realistyki to pozostaje jeszcze jedna sprawa - bastard sword (miecz poltorareczny) ktory mozna bylo trzymac zarowno w dwoch jak i w jednej rece (co, na ile sie orientuje, przy zwyklej broni jednorecznej nie bylo zbyt dobrym posunieciem) musi byc mozliwosc decyzji czy walczyc z nim w jednej rece z mniejsza sila ataku ale wieksza obrona , czy w dwoch dla odwrotnego efektu.

No jeszcze na koniec pozytywna mysl:
Jak tak dalej pojdzie zrobimy z CANTR Hack'n'slasha XD
- dstankiewicz
- Forien
- Elm0
dstankiewicz wrote: Jak atakuje bronia dwureczna to juz nie bede mial mozliwosci obrony?
Nie widzę żadnego problemu - wszystkie dwuręczne bronie dostałyby współczynnik obrony (tak jak teraz ma halabarda). I tyle!
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
- keisha
kilof bylby narzedziem dwurecznym? Wydobywajac kamien mialabym tarcze na plecach i topor tez. Gdyby ktos mnie zaatakowal mialabym obnizony wskaznik obrony, a aby mu oddac musialabym zarzucic kilof na plecy i wziac topor, tak? A pozniej odlozyc topor i wziac kilof. A minutki leca....
Nie bardzo mi sie to podoba, komplikuje niepotrzebnie gre.
Jedynym pozytywnym aspektem sa 2 pierscienie :]
Nie bardzo mi sie to podoba, komplikuje niepotrzebnie gre.
Jedynym pozytywnym aspektem sa 2 pierscienie :]
- Mattan