Imiona postaci

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Loc

Postby Loc » Sat Sep 02, 2006 11:58 am

Stygard opowiadal o dziadku i o Ostatniej Dziewicy, czy to nie jest wiedza OOC ?
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Sep 02, 2006 12:00 pm

Loc wrote:Stygard opowiadal o dziadku i o Ostatniej Dziewicy, czy to nie jest wiedza OOC ?

To znaczy, zaczerpnięta skąd że tak spytam? :)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Sasza

Postby Sasza » Sat Sep 02, 2006 12:02 pm

Co to spamujecie? Wicie w jakim dziale jesteśmy? :twisted:
Zaraz Raist nas dojedzie...
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Loc

Postby Loc » Sat Sep 02, 2006 12:04 pm

Czytalem bajki w ktorych byla ostatnia dziewica jako krolewna... a Wiec jezeli pomysl takich postaci akceptujecie, kazda moja nastena postac bedzie miala imie kogos z bajek

1700-6.21: Hulk mowi: *wielki gruby,silnie umiesniony mezczyzna, o rozowych wlosach, zielonym ciele , i krzywej mordzie krzyczy: * groooaaagg
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
Mattan

Postby Mattan » Sat Sep 02, 2006 12:08 pm

możesz spróbować grać najsłynniejszego polityka, najbardziej przerażającego złoczyńcę, najbardziej przebiegłego dowódcę wojskowego, najbogatszego przedsiębiorcę, a nawet najukochańszego idiotę osady. W tej grze możesz grać każdą rolę jaką możesz wymyślić, a wyzwaniem jest granie jej konsekwentnie

(ale, jeśli Twoja postać chce udawać że jest jakaś magia, lub wierzyć że rzeczy dzieją się za sprawą mocy jakiegoś boga, to już inna sprawa...)

To są dwa cytaty z początkowych stron Cantra.
marshall

Postby marshall » Sat Sep 02, 2006 12:14 pm

Nie można oczekiwać że wszystkie postacie będą siedzieć w miejscu w którym się spawnowały i zostaną kowalami, piekarzami, rolnikami czy czym tam jeszcze. Tak nie powstaną żadne legendy i gra nie miała by poprostu fabuły. Bo nie można nazwać fabułą:
"Ale fajnie nam się jużmiasto rozrosło"
"Cześć. Właśnie się pojawiłem. Powiedzcie mi jak się to miasto nazywa a ja zaraz sprawdze w czym jestem najlepszy i poświęcę się bez reszty rozwijaniu tego miejsca aby rosło w potęge"
"Witaj. Miło mi poznać. Cieszę się że chcesz nam pomóc. Jedzenie jest w beczce"
Żeby ruszyć się z miejsca terzeba mieć jakiś preteks choć może Ostatnia Dziewica nie jest jakimś wybitnym pomysłem ale zawsze to jakieś urozmaicenie. Bo wywołuje emocje i pewnie zostanie zapamiętana. Nie ma tu jakiś questów więc trzeba je sobie wymyślać samemu. Zbieranie jedzenia i kombinowanie jak związać koniec z końcem można sobie zafundować w życiu. Od gier oczekuje się przygody i tego że można być kimś kim nie ma szansy się zostać. W Cantr można te potrzeby zaspokajać i jeśli nie podobają ci się te postacie to przedstaw im swoje argumenty w grze a nie mieszaj do tego forum. Zmniejsza to efekt zaskoczenia kiedy te postacie pojawią się w innych lokacjach ;)
\m/,
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Sep 02, 2006 12:33 pm

Loc wrote:Czytalem bajki w ktorych byla ostatnia dziewica jako krolewna...

A ja tych bajek nie czytałem i mimo wszystko pomysł wydał mi się dość oryginalny.

Poza tym podpisuję się pod postem Marshala i Mattana (żeby nie pisać tego samego jeszcze raz)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Snake

Postby Snake » Sat Sep 02, 2006 12:56 pm

Krasnolud jest fantastyczny :D A skoro w Cantr jest miłość, to dziewice też są :twisted:
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Sep 02, 2006 2:12 pm

Zgadzam sie z Rusalka, ze Mattanem i Snakiem. Jesli im Twoja postac nie uwierzy w te historie, dlaczego o tym im nie powie? To od niej zalezy,c zy wierzy w to, czy nie.
in vitro...

Postby in vitro... » Sat Sep 02, 2006 3:46 pm

Krasnoludowi wydaje się że nim jest, więc weź go za wariata. Reszta postaci to NNZ.
cantr się posypał
Elm0

Postby Elm0 » Sat Sep 02, 2006 4:36 pm

in vitro... wrote:Krasnoludowi wydaje się że nim jest, więc weź go za wariata. Reszta postaci to NNZ.

Wygląd zewnętrzny można odegrać, a historie "krasnoluda" potraktować jako bajki czy mity... Co do reszty się zgadzam, nie powinno być miejsca na sytuację nadawania postaci imion bohaterów literackich/filmowych itp. oraz odgrywanie ich zgodnie z ich zachowaniem pierwowzoru. Koleś pokazuje że ma słabą wyobraźnie i nie umie wymyśleć ciekawego charakteru do odegrania :evil:
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Milo

Postby Milo » Sat Sep 02, 2006 8:40 pm

hmm...

Robin Hood
Mark Twain
Laura Palmer
Svarog
Rycerz Ni
Bulinek
Atlantyd
...

Do tych imion tez mozna sie przyczepic przeciez.
Loc, czemu czepiasz sie tylko postaci z bajek? Jedz po calosci!

Edit

Gdyby ktos nie zrozumiel, mam takie zdanie jak Agent, Marshal, Mattan, Rusalka...
Last edited by Milo on Sun Sep 03, 2006 9:16 am, edited 1 time in total.
NiKnight

Postby NiKnight » Sat Sep 02, 2006 9:50 pm

Czy zabijanie postaci nazwanych Papa Smerf, Superman itd. nie jest przypadkiem wykorzystywaniem wiedzy OOC? Bo skąd Loc Twoja postać wie, że Superman to postać fikcyjna z innego świata? :twisted:
Ni Ni Ni Ni!
Elm0

Postby Elm0 » Sat Sep 02, 2006 9:57 pm

Dobra, koniec tej wyliczanki..
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Raist

Postby Raist » Sun Sep 03, 2006 9:01 am

Loc wrote:Raist, nie chodzi mi o to ze kradna, biora notatki, tylko ze wymyslaja glupie imiona postaci i zle ich odgrywaja. A pamietasz czemu teraz gram jak gram ? Na forum poczytalem swoje krytyki i teraz juz jestem normalny... pomysl zamin cos napiszesz...

Wiec postaw teraz ich na swoim miejscu kilka meisiecy temu. Nie wiedza jak grac, wiec moze trzeba im pokazac co i jak? A Ty jak nazywales Swoje postacie? Zapomniales, ze wszystkie nazywaly sie tak samo? I pamietaj, ze zabijanie ich tylko, ze wzgledu na imiona jest powaznym lamaniem zasad.
Wariat...

Return to “Ogólne dyskusje”