Klucze, zamki etc.

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Sztywna

Postby Sztywna » Tue Aug 22, 2006 3:29 pm

marol wrote:Było. Czy w realu jak znajdziesz klucz, to wiesz do czego on jest?

Jeśli ma breloczek z podpisem, to owszem
Strzeż się! Cantr silnie uzależnia...

<autolans> [url=http://www.grapheine.com/bombaytv/movie-uk-f0063db4f171b228025e719ce414cee1.html]A co "góra" na drugi serwer? :P[/url] </autolans>
ActionMutante

Postby ActionMutante » Tue Aug 22, 2006 3:47 pm

Tylko idiota podpisalby klucz do swojego domu- fakt... ale w takim razie przynajmniej mozliwosc nazywania kluczy po swojemu...tak jak z ludzmi... A zreszta i tak maja swoje numerki te kluczyki, wiec mozna sie zczaic...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
marol

Postby marol » Tue Aug 22, 2006 3:49 pm

Loc wrote:Czy Cantr to Real?
Cantr to gra, którą staramy się upodobnić do reala.
(SRVPRC)
Image
Loc

Postby Loc » Tue Aug 22, 2006 3:54 pm

// Offtopic
// marol
raist wrote: Jesli nie mowisz po chinsku to nie wypowiadaj sie u nich na forum. Chyba, ze chcesz podzielic los Saszy.

Pozdrawiam,

GyGy 6471298
Artur

Postby Artur » Tue Aug 22, 2006 4:05 pm

da sie napewno , ale wymaga to duzo pracy, a jako ze za ta prace nie placa to jest raczej niewielu chetnych do roboty, za to pomyslow mnostwo... Cantr kiedys na pewno bedzie wygladal inaczej niz teraz, ale kiedys, od razu wszystkiego nie zrobia... chociaz z tymi kluczami przydalo by sie zrobic jakis porzadek...
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Thu Aug 24, 2006 1:30 pm

Zawsze byłem, jestem i będę za dynamicznymi nazwami kluczy. Mam kilka postaci noszą ich pęczki i za każdym razem jak ktoś do mnie mówi: "X potrzebuję klucza do..." magazynu,rikszy, slupa, narzędziowni, spichlerza, mieszkania twojego, mieszkania mojego, roweru, portu, latarni lub do czegokolwiek innego - to po prostu mnie szlag trafia bo wiem że zaraz będę musiał przetrząsać notatki i sprawdzać który klucz do czego jest. Czy w realu jak ktoś mi mówi "Daj mi klucze od mieszkania" to wyciągam swój pęk kluczy po czym sięgam po kartkę którą zawsze noszę przy sobie i szukam hasła "Klucz do mieszkania-nr 1827382237238237"??!! Nie... Jak wyciągam swoje klucze to wiem, które z nich są do mieszkania. Jednak jakbym komuś dał to on by widział tylko "unknown key no 1123213, unknown key no 232342314, unknown key no 23423423423". Czy tak nie może być w Cantr? Przecież ma on naśladować RL, czyż nie?. Jeżeli jest to pracochłonne to ok... Poczekam.
Jawor

Postby Jawor » Fri Aug 25, 2006 6:43 am

Rowniez jestem zdecydowanie za dynamicznymi nazwami!
Sytuacja z rl: Mam do domu trzy klucze. Wiem, ktory klucz otwiera ktory zamek, a kto inny nawet nie wie, ze to sa klucze od mojego domu.
Rusalka

Postby Rusalka » Fri Aug 25, 2006 10:12 am

Jawor wrote:Rowniez jestem zdecydowanie za dynamicznymi nazwami!
Sytuacja z rl: Mam do domu trzy klucze. Wiem, ktory klucz otwiera ktory zamek, a kto inny nawet nie wie, ze to sa klucze od mojego domu.

Ja mam dokładnie tak samo - mam 4 klucze tego samego typu i pamiętam układ ząbków na każdym. Za za za!
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Fri Aug 25, 2006 11:58 am

Rusalka wrote:Ja mam dokładnie tak samo - mam 4 klucze tego samego typu i pamiętam układ ząbków na każdym. Za za za!

No to tak jak ja ;) I dlatego wpadlem na inny pomysl :P Moze zrobic projekt, zapamietywanie klucza (w rl zapamietujemy uklad zabkow ;) ). Zajmowaloby to godzine, projekt zakladaloby sie w budynku/pojezdzie do ktorego pasuje ten klucz. Po godzinie zamiast numerka klucza byloby "Klucz nr 23443252 do [xxx]", gdzie [xxx] dynamiczna nazwa budynku, tzn. jakbym zmienil nazwe budynku, to nazwa na kluczu tez by sie zmienila.
Co wy na to?
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Fri Aug 25, 2006 12:08 pm

dstankiewicz wrote:
Rusalka wrote:Ja mam dokładnie tak samo - mam 4 klucze tego samego typu i pamiętam układ ząbków na każdym. Za za za!

No to tak jak ja ;) I dlatego wpadlem na inny pomysl :P Moze zrobic projekt, zapamietywanie klucza (w rl zapamietujemy uklad zabkow ;) ). Zajmowaloby to godzine, projekt zakladaloby sie w budynku/pojezdzie do ktorego pasuje ten klucz. Po godzinie zamiast numerka klucza byloby "Klucz nr 23443252 do [xxx]", gdzie [xxx] dynamiczna nazwa budynku, tzn. jakbym zmienil nazwe budynku, to nazwa na kluczu tez by sie zmienila.
Co wy na to?

Osobiście wolałbym żeby samemu można byłoby je nazywać a nie zakładać jakiś projekt. Czy jak wchodzisz do lokacji to zakładasz projekt nazywania jej? Albo jeżeli poznajesz jakąś ładną dwudziestolatkę to przez godzinę zapamiętujesz ją? Przyznam szczerze że nie spotakałem się z tym ;) Naprawdę lepiej byłoby tak jak mówiłem wczesniej - dla nieznajmych te klucze to Poprostu "nr 1283748273784" ale ten sam klucz będziesz widział u siebie jako "klucz do latarni". Kiedy byś komuś go podał on by też zobaczył "klucz nr 1283748273784" ale jakbyś powiedział że to do latarni to od razu by sobie go nazwał. Za drugim razem jakby go dostał to już by widział że to od latarni.
Quijo

Postby Quijo » Fri Aug 25, 2006 1:34 pm

Takie rozwiazanie było by chyba najlepszym wyjsciem.
http://www.gks-murcki.com
Maxthon

Postby Maxthon » Fri Aug 25, 2006 8:46 pm

Jestem za. Mając po kilka kluczy w kieszeni to by wiele ułatwiło....
Fiona

Postby Fiona » Sat Aug 26, 2006 4:48 pm

Dynamiczne nazwy do kluczy, prosze, prosze, prosze.....
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
Elm0

Postby Elm0 » Sat Aug 26, 2006 8:11 pm

Fiona wrote:Dynamiczne nazwy do kluczy, prosze, prosze, prosze.....

Tu nie trzeba prosić, tu trzeba się modlić...

*rozkłada dywanik*

Marol Akbar! Jos Akbar! ProgD Akbar!
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Sun Aug 27, 2006 9:56 am

Modlmy sie razem z Elm0! :)

*rozklada dywanik tuz kolo Elma*

Marol Akbar! Jos Akbar! ProgD ASkbar!

Return to “Sugestie”