Plakietka z imieniem

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Elkarish

Plakietka z imieniem

Postby Elkarish » Mon Aug 14, 2006 8:55 pm

Oglądaliście kiedyś filmy wojenne z US(r)Ańcami??
Zapewne tak chodzi mi o taką plakietke co mają na koszuli... Chętnie bym takie coś zobaczył czasem u ludzi niekoniecznie by było jego imię ale np głoszone poglądy albo inne rzeczy.. - każdy mógł by mieć taką plakietke - wystarczy by tylko była uszyta potrzeba np 100g jakiegoś materiału + igła+ 1h pracy, można by było dzięki temu identyfikować więźniów, żołnierzy (ja nie słyszałem jeszcze o zawodowej armi, ale spotkałem się z pomysłami 5 osobowej armi hehehe) tak by można było rozpoznać kto przyjaciel kto wróg mimo, że się nie zna danej osoby z widzenia. Bardzo takie coś ułatwiło by życie.. (w jakimś państwie socjalistycznym w latach 60 taki pomysł był wcielony w życie u każdego obywatela) Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł.. nie ma żadnych wad.. - plakietke samemu można zdjąć a jak komuś się nie podoba niech nie nosi i tyle :) co wy o tym sądzicie?
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Mon Aug 14, 2006 9:18 pm

O mój Boże... Elkarish...

BYŁO!!! Poszukaj na forum pod niesmiertelniki... Koniec dyskusji... Pomysł odpadł.
Gnom

Re: Plakietka z imieniem

Postby Gnom » Mon Aug 14, 2006 10:00 pm

Elkarish wrote:co wy o tym sądzicie?

Sądzimy, że funckję identyfikacji wrogich i swoich mogą spełniać równie dobrze na przykład srebrne pierścienie (spotkałem się już z takim pomysłem w grze).

A reszta zastosowań wydaje mi się zbędna - ale ja już nie gram, pisze tu z nudów. ;)

PS. Czerwony Mag - nieśmiertelniki to był jednak pomysł trochę czego innego...
Bziur

Postby Bziur » Mon Aug 14, 2006 10:17 pm

Gdzie wojd?
Image
Gnom

Postby Gnom » Mon Aug 14, 2006 10:27 pm

Gdzie WojD mieszka? W Warszawie. :)

// Ej, to już offtop niemiłosierny.
// kolejny taki post = Image
// marol
bast

Postby bast » Mon Aug 14, 2006 11:05 pm

Elkarish do tej pory sie nie odzywalam.. ale ze wypilam troszke to sobie pozwole...
CHŁOPIE DAJ SOBIE NA WSTRZYMANIE
pomysl 3 razy zanim cos napiszesz, przejrzyj forum, a potem policz do 100 zanim wyslesz. no ilez mozna...

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
Elkarish

Postby Elkarish » Mon Aug 14, 2006 11:16 pm

nie było... nieśmiertelniki pierścienie i reszta to nie plakietki tamto jest surrealistyczne .... takie beznadziejnie głupie i tyle a to się da zauważyć własnym okiem!!!! ot... i się upre przy tym .. zresztą jak taki sam pomysł wychodzi w innej formie N-ty raz to chyba coś znaczy nie?? bynajmniej nie o mnie tylko o tym że pare osób tego chce ot.. a zresztą ... nie czepiać się mam nadpobudliwość robie wszystko kilka razy szybciej niż inny człowiek i tyle... i chyba mnie cholera weźmie jak tego nie zaakceptujecie PODAJCIE JEDEN ROZSADNY POWOD DLACZEGO NIE MIAŁO BY BYC TYCH PLAKIETEK....

(ogólnie taka adnotacja - dlaczego tak mało osób pisze w sugestiach? nie dlatego, że nie ma pomysłów poprostu boi się akceptacji ze strony innych - podejście psychologiczno socjologiczne.. i właśnie to ma pokazywać ta gra.. i pokazuje.. jak wiele osób boi się odrzucenia czegoś bo w "elicie" siedzi pare osób co jeżdżą po każdej sugestii mają zbyt duże mniemanie o sobie i w sumie dam sobie ręke uciąć że połowa z was nie ma skończonej 18... a skoro tak.. dzieci i ryby głosu nie mają- FINITO - FINISH - ENDE - THE END... KONIEC)

[wkurwiłem się - nie brać do serca]
bast

Postby bast » Mon Aug 14, 2006 11:45 pm

no i stracilbys reke :D
a tak malo osob pisze w sugestiach bo jak przemysla swoje wymysly to dochodza do wniosku ze musza sie jeszcze nad tym zastanawic. mam nadzieje ze i ty do takiego etapu wkrotce dotrzesz.
znikam z tego watku.

And the light of a fading star
Is what you were, is what you are
Like the glow that christens the moon
You shone too soon, you shone too soon
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 15, 2006 12:56 am

Mało jest nowych sugestii, ponieważ już prawie wszystko było (oczywiście nie wszystko) i cholernie ciężko wymyślić coś nowego, ty głównie powtarzasz dawne topiki. I nie wiem co ma jeżdżenie po cudzych pomysłach z wysokim mniemaniem o sobie?? Widzisz, większość ludzi postuje sugestie, bo chcą mieć coś tam w grze, mniejsza część (między innymi ja) Głowi się i móżdży co tu zrobić, aby ta gra funkcjonowała jak najlepiej i się przy tym rozwijała.
Acha, i wydaje mi się, że negatywną opinię o Twoim pomyśle bierzesz za osobistą obrazę. Tak nie jest!

Co do plakietek - jakoś mi to głupio brzmi, ale mundury - czemu nie? Oczywiście, podchodzę do tego bardzo sceptycznie ponieważ to trudne w implementacji, bo trzeba by stworzyć nowy skrypt do nadawania nazw ubraniom przez graczy. Chyba, że ktoś ma jakiś błyskotliwy pomysł na to jak by to mogło wyglądać.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Milo

Postby Milo » Tue Aug 15, 2006 12:59 am

Bylo kiedys o barwnikach do tkanin. To plus odrobina inwencji i mozna szyc mundury (czy ogolnie uniformy)
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 15, 2006 1:30 am

O właśnie, zgadza się to w zasadzie rozwiązuje problem, bo zakłądając, że każdy żołnierz miałby przykładowo niebieskie spodnie i koszulę, to już można to uznać za mundur.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Elkarish

Postby Elkarish » Tue Aug 15, 2006 7:19 am

jak to ma wyglądać? a tak:
Pojawia się takie okienko jak przy budowie domu/pojadzu i tyle... nie widze w tym żadnych przeszkód...... nie rozumiem czemu to ma być takie trudne?

Nieakceptowanie pomysłów nie odbieram jako osobistej obrazy... ale wkurwia mnie to, że ja coś proponuje (coprawda coś podobnego co było, ale troche inne) a wszyscy przeważnie są na nie... ja np nie rozumiem co nie tak z tymi plakietkami... co to komu będzie przeszkadzać? jak będą to niech będą... niech mi ktoś poda jakieś logiczne uzasadnienie czemu nie chce tych plakietek....
kemesO

Postby kemesO » Tue Aug 15, 2006 7:46 am

ja nic nie będę mówił, przeczytaj sobie DOKŁADNIE, na czym z założenia ma polegać gra w Cantr, O CO W TYM WSZYSTKIM CHODZI, jeśli się nie mylę, to jest ekran zaraz przed logowaniem, przeczytaj 10 RAZY, a może w końcu zrozumiesz

takie pomysły jak Twój i temu podobne zabijają klimat tej gry, niedługo napiszesz o chipach wszczepianych bezpośrednio do mózgu :evil:
niedawno o komputerach już pisałeś

człowieku! do świata, w którym znaczna część jego społeczeństwa w życiu nie widziała na oczy żelaza chcesz wprowadzać komputery, plakietki i inne takie? :shock: pomyśl lepiej nad ulepszaniem mechaniki gry, zmienianiem szczegółów, dokładaniem klocków do tej układanki, żeby funkcjonowało to coraz lepiej
Skarbniq

Postby Skarbniq » Tue Aug 15, 2006 9:24 am

Elkarish wrote:(ogólnie taka adnotacja - dlaczego tak mało osób pisze w sugestiach? nie dlatego, że nie ma pomysłów poprostu boi się akceptacji ze strony innych - podejście psychologiczno socjologiczne.. i właśnie to ma pokazywać ta gra.. i pokazuje.. jak wiele osób boi się odrzucenia czegoś bo w "elicie" siedzi pare osób co jeżdżą po każdej sugestii mają zbyt duże mniemanie o sobie i w sumie dam sobie ręke uciąć że połowa z was nie ma skończonej 18... a skoro tak.. dzieci i ryby głosu nie mają- FINITO - FINISH - ENDE - THE END... KONIEC)[wkurwiłem się - nie brać do serca]

A może dlatego że im się nie chce i wiedzą, że sugestie są implementowane powoli. Może też dlatego że większość pomysłów już padło albo u nas albo u angielskojezycznych :P
Sasza

Postby Sasza » Tue Aug 15, 2006 9:35 am

TY byłeś na speedzie wczoraj. Na pewno. Masz z tym problem?

i do ludzi pytanie: To można klnąć na forum?
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.

Return to “Sugestie”