Cmentarz

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Hal

Cmentarz

Postby Hal » Fri Nov 04, 2005 5:42 pm

Mamy wiele rzeczy w swiecie Cantr ale cmentarzy brak, a odeszlo juz kilka osob, ktore bym chetnie upamietnil jakims pomnikiem.
Mozna zrobic cos co by sie zachowywalo tak jak np. lodz a bylo by cmentarzem to znaczy mozna by wejsc na teren z, ktorego slyszeli bysmy rozmowy innych mieszkancow ale nie widzieli byslmy wchodzeia i wychodzenia do budynkow na terenie miasta czy podnoszenia notatek.

Na terenie cmentarza mozna by bydowac pomniki takie skromne ale i bardzo rozbudowane w zaleznosci od mozliwosci stawiajacego. Oczywiscie taki pomnik mial by nazwe tak jak np, kazdy budynek.
Matix

Postby Matix » Fri Nov 04, 2005 5:47 pm

Kiedyś się zastanawiałem nad czymś takim. Chciałem zbudować taki dom, że niby mauzoleum, ale szybko zrezygnowałem. Twój pomysł jest naprawdę niezły.
http://www.matix.salon24.pl
Andrew

Postby Andrew » Fri Nov 04, 2005 8:54 pm

Mnie ten pomysł też się podoba. Zaczęło mnie trochę śmieszyć chowanie zmarłych na głównym placu miasta.
gg: 7639237
ushol

Postby ushol » Thu Apr 06, 2006 2:33 pm

Chcę powrócić do tego tematu, bo wydaje mi się bardzo interesujący, a pozatym sam ostatnio dużo myślałem o tym...

Już gdzieś zaproponowałem moją wersję cmętarza... Mógłby to być budynek w którym możnaby budować znaki i zakowpywać zmarłych. Budować możnaby go z kamienia lub drewna (cmętarz) byłby to całkiem nowy typ budynku należący do grupy zagród... albo ogólnie nazwać rodzaj budynku drewniana/kamienna zagroda... Nazwa mogłaby być różna... Cmętarz zagroda dla zwierząt, czy co tam innego wymyśleć... Otwarłoby to furtkę do hodowli zwierząt przy okazji. Przedmioty na ziemi zachowywałyby się tak jak na placu głównym, czyli niszczyłyby się a surowce by znikały... Na tym, żeby było słychać co się dzieje na zewnątrz mi nie zależy... Niech zmarli mają spokój :) Przydałby się też nowy rodzaj znaku - nagrobek, który od znaku nie różniłby się niczym... Mogłyby być trzy rdzaje znaków... kamienny, drewniany i marmurowy (no chyba że jeszcze stalowy by ktoś chciał) :D

Myślę, że sprawa jest warta zachodu...
Image
Image
Federacja RP
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Apr 06, 2006 2:53 pm

zagrodom mówimy tak!! cmentarzom też...
cantr się posypał
Artur

Postby Artur » Thu Apr 06, 2006 3:07 pm

założy ktoś polla, oddamy głosy na tak, wetknie się komuś na szczycie przed nos, napiszemy podanie zbiorowe z podpisami , i będzie cmętarz :twisted:
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Apr 06, 2006 3:11 pm

zdaje mi się że zagrody są w accepted suggestions, zaraz sprawdzę

EDIT: nie, nie ma, trzeba to zmienić...
cantr się posypał
Yossarian

Postby Yossarian » Thu Apr 06, 2006 3:31 pm

Zagrody albo po prostu ogrodzony plac. Trzy wysokości ogrodzenia: najwyższa zarezerwowana dla obozów pracy. ;-)
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Elkarish

Postby Elkarish » Mon Aug 14, 2006 8:36 pm

no wedle rady wygrzebałem stary topic który mi się podoba... i mam pomysł do niego

otóż Cmentarz - to nic innego jak ogrodzenie kamienno żelaze bądź drewniane mogące pomieścić nieskończoną ilość trupów ... każdej osobie można zrobić jakotaki nagrobek i jest kilka możliwości: nagrobek z kamienia, nagrobek z marmuru ponadto jest możliwość postawienia na nim - rozbudowy o kamienną księge i mały pomnik oraz coś dla ubogich drewniany krzyż i coś dla bogatrzych - donica z kwiatami

Cemntarz żelazno kamienny - 10kg kamienia 1.5kg żelaza (budowa 5 dni żadnych dodatkowych narzędzi)
Cmentarz drewniany - 10kg drewna (budowa 5 dni żadnych dodatkowych narzędzi)

Nagrobek z kamienia - 500g kamienia wymagane dłuto. Nagrobek można nazwać i napisać krótką dedykacje czas produkcji 1 dzień

Nagrobek z marmuru - 500g marmuru reszta to co wyżej. - coś dla bardziej bogatych czas produkcji 1 dzień

kamienna księga - coś w stylu nieprzesówalnej notatki.. nie można jej ani skopiować (chyba że CTRL+C) ani edytować. Opisuje się się jak wyglądało życie zmarłego jego załugi etc. księge robi się już na gotowym nagrobku potrzeba 250g kmienia - potrzeba dłuta i 1 dnia na wykłucie

mały pomnik - pomnik przedstawiający wizerunek zmarłego np widzisz
pomnik - *pomnik przedstawia mężczyzne z wyciągniętą ku niebu ręką*
pod pomnikiem pisze *I ku niebu wyciągał swe dłonie...* potrzeba 1kg kamienia.. dłuta i 5 dni . Pomnik robi się na gotowym nagrobku

drewniany krzyż - miejsce tylko na imię potrzeba 100g drewna robi się 1h, potrzeba młotka

Donica z kwiatami.. - potrzeba 100g kamienia - robi się 1h.. robi się ją tylko na gotowym nagrobku.. w donicy można posadzić 50g jakichś kwiatów .. np róż widzisz *donice z kwiatami*

Nagrobek z "przybudówkami" wyglądał by w opisie tak:
Nagrobek z marmuru : Jan Nowak ur dnia 876 zm dnia 1678 - Wielki Inkwizytor
- [przeczytaj] kamienna księga
- Pomnik: *widzisz mężczyzne z kapeluszem na głowie i fajką w ustach"
Pod pomnikiem pisze:* Janek zawsze lubił zapalić faje... to go zabiło*
- widzisz donice z : różami

Jak się podoba wam mój pomysł??:D
nemo49

Postby nemo49 » Mon Aug 14, 2006 8:53 pm

Jedno mauzoleum już jest. I co przeszkadza umowić się , że ciało złożone złożone w grobowcu zbudowanym w tymże mauzoleum jest zabalsamowane . Rownie dobrze można nazwać taki budynek cmentarzem, zwłoki grzebac tradycyjnie a w budynku składać notatki z napisem "nagrobek" i odpowiednia treścią. Ukochanemu Władcy można zbudować nawet piramidę :D .Więcej inwencji Panowie - można lepiej wykorzystywać już istniejące możliwości.
Elkarish

Postby Elkarish » Mon Aug 14, 2006 8:56 pm

dobrze masz notatke.... ale skąd wiesz do którego to ciała??:D pozatym jakiś huligan może się włamać i zakopać ciało.. co wtedy zrobisz?? :)
Elm0

Postby Elm0 » Mon Aug 14, 2006 9:01 pm

Błąd. W budynku nie można zakopywać ciał. :)
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Elkarish

Postby Elkarish » Mon Aug 14, 2006 9:07 pm

ahh.... ale taki ładny cmentarz miałem na myśli :cry: to żeby ciała nie leżały tak na wierzchu to może gablote albo trumne? z małym podpisem na dole? wtedy tylko jedno takie pomieszczenie by wystarczyło... :D
hmm takie Mauzoleum umarłych poetów :P
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Mon Aug 14, 2006 9:17 pm

Tak średnio mi się widzi ten cmentarz... A raczej wcale...
Jeżeli chcesz by ciało było "zbalsamowane" i leżało na widoku to zbuduj kamienny budynek (dla efektu) i umieść tam ciało. Wtedy cmentarz jest niepotrzebny bo masz mauzoleum.
Jeżeli nie chcesz żeby ciało było na widoku to zakopujesz je w ziemi a wtedy znika z pola widzenia więc żeby denata upamiętnić budujesz kamienny lub drewniany znak (o ile był wybitny - po co zawalać plac bzdurnymi znakami?). W zaakceptowanych jest ponoć sugestia małego, średniego i dużego obiektu który możnaby nazwać jak się tam chce - fontanną, pomnikiem, kamiennym kręgiem czy czymkolwiek .Wtedy też cmentarza nie potrzebujemy.

Po co kolejkować programistom kolejne rzeczy do zrobienia?
Lamper

Postby Lamper » Mon Aug 14, 2006 11:39 pm

Taki cmentarz to wsumie nie głupi pomysł ale można poprosty pochować człowieka w ziemi i postawić znak tupu: Tu spoczywa ... (). Tylko jaby tak stawiac duzo znaków na placu to by troche glupio wyglądało dlatego tu może przyśc z pomoća cmentarz

Return to “Sugestie”